Nogomet

Dinamov uzvrat Interu "za šavove", Vulićeva premijera kod Rijeke

Sportnet • subota, 20.10.2012.
Dinamov uzvrat Interu "za šavove", Vulićeva premijera kod Rijeke
Foto: Davor Sajko

Dinamo u Zaprešić putuje itekako motiviran, a poseban će motiv imati i Zoran Vulić u svom debiju na klupi Splita. Prvi će mu test biti gostovanje kod Rijeke...

Inter iz Zaprešića okončao je prvu trećinu MAXtv Prve lige na 9. mjestu. Bodovno poravnat s Cibalijom, ali s nešto boljom gol-razlikom od Vinkovčana. Pozicija je to na kojoj bi volio i ostati sve do posljednjeg, 33. kola, pozicija koja donosi ostanak u prvoligaškom društvu.

Reprezentativnu stanku u Divu iz predgrađa popunili su prijateljskom utakmicom protiv niželigaša iz Horvata, u kojoj su slavili s visokih 12:1, a drugi dio prvenstva otvorit će utakmicom s vodećom momčadi prvenstva, zagrebačkim Dinamom. Prva ovosezonska utakmica ovih suparnika završila je 1:1. Baš kao i sada, Dinamu je ta utakmica bila uvertira za Ligu prvaka, pa se u Zaprešiću nadaju i sličnom ishodu.

U posljednjih pet domaćih utakmica protiv Dinama, Inter je osvojio tek jedan bod. Statistika je to koja ne ulijeva previše povjerenja, ali trener Borimir Perković i njegovi igrači napravit će sve za još jedno iznenađenje na svom travnjaku. U ovoj sezoni uspjeli su ostati neporaženi protiv Hajduka, Rijeke i Slaven Belupa, seriju će pokušati nastaviti i protiv Dinama.

Nedostaju: nitko

"Jako smo napaljeni na Inter, ja posebno. Tu su nas razbili, nabili hrpu šavova, uzeli dva boda i pokvarili atmosferu pred Ludogorec i jako smo mi napaljeni na njih. Učinit ćemo sve da tu utakmicu odradimo jako dobro i ostvarimo pobjedu", riječi su trenera Dinama Ante Čačića koji se podsjetio kako su Zaprešićani odigrali 1:1 u prvom kolu u Maksimiru.

Bilo je to drugo pretkolo Lige prvaka. Danas su temperature zraka nešto niže, a Dinamo očekuje ogled s Paris Saint-Germainom sljedećeg tjedna gdje će pokušati osvojiti svoj prvi bod. Prednost u prvenstvu već je ogromna za hrvatske prilike, a iako bi je Modri željeli dodatno povećati, Inter sigurno neće statirati.

Čačić je sugerirao kako neće koristiti Bryana Carrasca jer, kaže, nije još u optimalnoj formi. Ivan Peko i Alen Halilović upitni su zbog ozljeda i za klupu, a već nekoliko mjeseci izvan pogona je Ivan Tomečak.

Nedostaju: Leko, Pokrivač (suspenzija), Halilović, Peko, Tomečak (ozljeda)

Rijeka je odličan niz protiv Hajduka, Slaven Belupa i Dinama pokvarila porazima od Nedelišća u Kupu i Cibalije u prvenstvu, no slavlje nad susjedima iz redova Istre 1961 omogućilo je Elvisu Scoriji mirniju reprezentativnu stanku. Klub s Kantride iskoristio ju je i za gostovanje kod Torina (2:2), a koliko je kvalitetno utrošeno vrijeme za pripreme pokazat će okršaj s ambicioznim Splitom, željnim dokazivanja novom treneru.

Split je u prvom kolu bio bolji, a riječki trener ne planira velike "rošade" unutar sastava. "Mi nećemo mijenjati sustav, samo jednog do dva igrača, a želimo bolju efikasnost", izjavio je Scoria, uz pohvalu Močiniću, Mutombu i Milošu za odigrane uloge s klupe protiv žuto-zelenih iz Pule. "Svi se mogu izboriti za svoje mjesto u momčadi", dodao je.

Gostima s Parka mladeži pristupa se vrlo oprezno, s dužnim poštovanjem, ali ističe se da se dobre stvari mogu uočiti i u Scorijinoj momčadi. "Vidjeli što smo radili dobro, a što loše - u tome je zamka, moramo zadržati dobro i popraviti loše - i treba nam veći kontinuitet posjeda lopte", ponudio je strateg recept za uspjeh u subotu.

Nedostaju: nitko

Novi Splitov trener Zoran Vulić svoju premijeru imat će na Kantridi protiv svog bivšeg kluba. "To što igram protiv svojih bivših momčadi je dodatna draž", kaže. Split ne zna za gostujuću pobjedu čak 12 uzastopnih utakmica - može li Vulić u svojoj prvoj prekinuti taj crni niz? Iskusni trener obećava požrtvovni rad i zalaganje, ali svjestan je kako je još prerano da bi se očekivao veliki napredak. No, jasno je dao do znanja što očekuje od svojih igrača.

"Želim da Split dominira utakmicom, da imamo posjed. Moramo suparnika maknuti što dalje od našeg gola. Tada uspjeh ne bi smio izostati. Bit će nekih taktičkih promjena. Oni igrači koji ne budu mogli ispuniti određene obveze neće igrati."

Raspored je po Crvene u narednih nekoliko tjedana nemilosrdan. Poslije gostovanja u Rijeci Vulićeve igrače čekaju dva okršaja s Hajdukom (jedan u prvenstvu i jedan u Kupu), zatim gostovanje u Koprivnici nakon kojega u Park mladeži dolazi Dinamo. "Gušt je igrati takve utakmice", dodao je Vulić.

Nedostaju: Križanac, Vidić, Marčić, Obilinović, Serdarušić (ozljeda)

Cibalia za Slaven Belupo, nakon četiri loša kola i stanke u kojoj nisu imali pravog sparing partnera, Koprivničanima znači mnogo. Pobjeda donosi tri boda i bijeg pred pratiteljima na tablici, ali i podizanje samopouzdanja, koje je na prilično niskim granama nakon 12 pogodaka primljenih u četiri utakmice.

No, Farmaceuti su desetkovani ozljedama i kartonima, pa su čak posegli za time da traže "ispričnicu" za svoja dva mlada reprezentativca. Trener Roy Ferenčina okupio je međutim najspremnije i najbolje koje ima na raspolaganju, a jedan od njih je i Dejan Glavica, koji je najavio: "Cibalia je dobra momčad, ima par igrača koji su sa mnom igrali u reprezentaciji. Vinkovčani neće doći u Koprivnici samo odraditi susret, nego će pokušati uzeti tri boda. Za nas je dobro da ima problema s Lučićem i naša je prednost što on neće igrati, no velika je prijetnja Bartolović, koji je iskusan i okretan igrač."

Iz stručnog stožera javljaju kako su radili prvenstveno na popravljanju pogrešaka u obrani, a rezultate tog rada bi koprivnički navijači trebali vdjeti ove subote.

Nedostaju: Rak, Purić i Batarelo (ozljede), Bubnjić (kartoni)

Drugi krug ovosezonske MAXtv Prve lige Vinkovčani otvaraju susretom u Koprivnici protiv Slaven Belupa, momčadi koja ih je na otvaranju prvenstva visoko svladala na njihovu terenu 3:0 golovima Igora Bubnjića i Nikole Raka. Situacija se otada dosta promijenila; Koprivničani više nisu u tako dobroj formi, dok je slavonski sastav promijenio trenera i poboljšao igru. Međutim, domaćin je zasigurno favorit.

Dvotjednu pauzu između 11. i 12. kola Cibalia je iskoristila za mini-pripreme tijekom kojih su Nebeskoplavi odigrali dvije utakmice i dvaput slavili. U pobjedi nad momčadi Posavca iz Ruščice (7:0) priliku su dobili manje eksponirani igrači, dok je prošle subote u Vinkovcima "pao" i bosanskohercegovački prvoligaš Čelik iz Zenice pogocima Frane Vitaića i Marina Matoša.

"Slaven Belupo je dobra ekipa, druga na tablici. Imao je odličan start prvenstva pa je malo pao rezultatski i sad nas čeka motiviran, nekako se svi vole vaditi na Cibaliji. No, naš je cilj dobro odigrati, popraviti dojam nakon utakmice u Splitu i vratiti se neporažen", najavio je ogled trener Cibalije Željko Kopić koji nema previše problema s izostancima.

Nedostaju: Koledić (ozljeda), Filipović (neregistriran)

Nogometne groznica kojoj je svjedočio Osijek u utorak, na utakmici hrvatske reprezentacije protiv Walesa, sigurno se neće ponoviti u subotu, kada u Gradski vrt dolazi Zadar. Realnost hrvatskog prvoligaško nogometa sasvim je drugačija, a atmosferi na tribinama sigurno neće pomoći niti bojkot Kohorte, koja se neće pojaviti na utakmici iz protesta zbog nedavne 'prijateljske' utakmice Osijeka u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Trener Stanko Mršić ipak vjeruje kako će njegova ekipa imati lijepu podršku, jer Osijek ove jeseni, bez obzira na sve probleme oko igračkog kadra, prezentira odličan nogomet, što dokazuje pozicija pri vrhu ljestvice. Strateg Bijelo-plavih ugostiti će svog sina, Antonio, će biti sigurno jedan od opasnijih Zadrana, međutim, kratko, sažeto ali i konkretno je poručio Mršić: "Ma, igramo doma i moramo dobiti ovu utakmicu."

Problemi s ozljedama više se niti ne trebaju isticati u Osječkim redovima i sigurno bi se trebalo zapitati je li i liječnička služba dobro odrađuje svoj posao. Osječki strateg jednostavno radi čuda s igračima koji su mu na raspolaganju, a srećom pa je zaposlen u sredini koja je nepresušan izvor nogometnih talenata.

Nedostaju: Lešković (kartoni) Šorša, Miličević, Perošević, Jugović, Petrović, Dugandžić, J. Mišić (ozljeda)

Porazom od Lokomotive nogometaši Zadra zaključili su prvi dio sezone u kojem su prikupili samo sedam bodova i nalaze se na 11. poziciji prvenstvene ljestvice, a nakon stanke zbog reprezentativnih nastupa na redu je drugo uzastopno gostovanje. Zadrani se nadaju kako neće stići i drugi uzastopni poraz, već kako će poboljšati svoj bodovni učinak.

Tijekom tjedna Ferdo Milin i njegovi igrači imali su manjih problema s pronalaskom adekvatnog terena za trening, ali za susret protiv slavonskog prvoligaša spremili su na željeni način, koliko je to bilo u mogućnosti.

U sastavljanju momčadi strateg zadarskog kuba imat će problema zbog neigranja standardnog braniča Marija Bilena, kao i "požutjelih" Ivana Ćurjurića i Josipa Ivančića, dvojice nogometaša bitnih za igru prema naprijed. Ipak, bez obzira na navedene izostanke, cilj je u Gradskom vrtu ostati neporažen, a sve ostalo, odnosno eventualna druga ovosezonska pobjeda, smatralo bi se velikim uspjehom.

Nedostaju: Ćurjurić, Ivančić (žuti kartoni), Bilen (crveni karton)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 16:02
    Ako je vjerovati da u Rijeci neće igrati Križanac, Vidić i Marčić, onda bi moglo biti prometno 'pred vratima Splita. Vrijeme je za polako krenuti prema Kantridi, ispiti pokoju mrzlu biru, pa na tribinu!
    Obrisan korisnik
  • emilio2120.10.2012. u 12:21
    Na Poljudu sutra utakmica sezone, barem što se gledatelja tiče, a možda i igre, tko zna..
    emilio21
  • Obrisan korisnik20.10.2012. u 11:42
    očekuje se 6 tisuća ljudi na kantridi ako ne i više ipak je lijep sunčan dan i iako nisam neka ličnost ovdje pozivam sve navijače rijeke da dođu naravno ako su u mogućnosti
    Obrisan korisnik
  • ttt200820.10.2012. u 10:40
    Po novinarima kod Intera nikad nitko ne nedostaje, pa ni ovaj put kad nema Gulića koji je igrao 11 puta protiv dinama a vjerojatno ni Šariča koji je igrao vec 8 puta protiv dinama i svaki put bio medu boljima Al zato igra Oršić zbog kojeg Kelava ima nocne more:-D
    ttt2008
  • LazialZD20.10.2012. u 10:31
    Ako je Belupu biti ili nebiti što tek onda reći za Zadar koji ima samo jednu pobjedu ? Vrime je da počnemo uzimati bodove i to od danas di bi i sa bodon bia zadovoljan ali zašto ne napast Osijeka i provat uzet sva tri !?
    LazialZD