Nogomet

Ferenčina: "Uopće me ne zanima trese li mi se stolica"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 21.10.2012.
Ferenčina: "Uopće me ne zanima trese li mi se stolica"
Foto: Ivana Strahija

U subotnjem duelu Slaven Belupa i Cibalije u Koprivnici bilo je svega, od dosuđenih do nedosuđenih penala, zanimljive predstave gostiju, sreće koja je bila na domaćoj strani... Oba su trenera dala svoje viđenje događanja.

Željko Kopić sa svojom Cibalijom nije uspio doći do boda u Koprivnici, iako je bio blizu tome. U kratkom osvrtu na odigrani susret vinkovački je strateg kazao kako su utakmice poput upravo završene razlog zbog kojeg se dolazi na stadion: "Mi smo od prve minute pokazali da smo došli po pobjedu, a pokazali smo u drugom poluvremenu uvođenjem Bartolovića da mislimo ozbiljno. Mi u zadnja dva mjeseca imamo jednu jedinu lošu utakmicu, onu na Poljudu i ja imam puno povjerenje u moje dečke."

Pobjedu u Koprivnici Vinkovčani su željeli više od svega, još je jednom naglasio: "Jako mi je žao što smo izgubili. Osjetio sam da možemo dobiti, no šanse nismo iskoristili. Preostaje mi samo čestitati treneru Ferenčini i nogometašima Slaven Belupa na tri boda."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

U Koprivnici do bodova nisu došli, a pred Vinkovčanima je još teži zadatak idućeg vikenda, kad im u goste stiže Dinamo. "Po prirodi sam fajter, predaje nema i ja ću učiniti sve što mogu da što prije dođemo do pozitivnih rezultata."

Kopić dakle i ove sezone ima borbu za ostanak, jednako kao i prošle sezone, no time nije obeshrabren: "Ja sam mlad trener, bez igračkog rejtinga, probijam se radom i kvalitetom. Nisam u situaciji da biram poslove. Svatko bi se volio boriti za Europu, ali ja sam ponosan što sam šef struke u Cibaliji i neću se umoriti nego ću i dalje raditi da ostvarimo što bolji rezultat i da počnemo osvajati bodove."

"Nogomet jest najinteresantniji sport upravo zato što pobjeda može otići na bilo koju stranu. Čestitam svojim dečkima na želji i zalaganju. Sreća nas je sad poslužila, u prijašnjim utakmicama nije", kazao je Ferenčina u svom uvodu.

Morao se koprivnički trener osvrnuti na suđenje: "Prva dva penala, jedan za nas i jedan za Cibaliju, nisu bili kazneni udarci, ali ako je već sudac postavio takav kriterij, onda je trebao isto suditi i u dvije situacije u drugom poluvremenu, a k tome bi trebalo pogledati i situaciju u kojoj je Cibalijin igrač držao našeg Marasa i spriječio ga da uđe u blok, na samu sreću je Pelin obranio. Takve sudačke odluke mogle su u potpunosti promijeniti utakmicu."

Kopić je na pitanje slaže li se s Ferenčininom konstatacijom o suđenju odgovorio: "Mi smo momčad protiv koje je u ovom prvenstvu dosuđen najveći broj penala, no to ne želim komentirati. Na to ne mogu utjecati, ja sam posvećen svojim igračima."

Roy Ferenčina je na konstataciju da je vjerojatno zadovoljniji rezultatom nego igrom odgovorio: "Mi smo druga ekipa u Hrvatskoj, izgubili smo mnogo igrača u prijelaznom roku, imamo najmanji proračun, i zato su moji igrači čudo. Moram to naglasiti vama novinarima, nismo mi Barcelona da sve utakmice pobjeđujemo. Imali smo teške utakmice s Dinamom i Hajdukom, a ne sjećam se da je Slaven Belupo ikad nakon 12 kola bio drugi."

Zamjerio je Ferenčina novinarima što su se raspisali o četiri loše utakmice, 12 primljenih golova i svega jednom osvojenom bodu: "Mi smo drugi na tablici, a na naš račun je sve puno kritika. Ja ne znam koja to momčad može kazati da će kod kuće pobijediti Dinamo. Nitko osim hrvatskog prvaka ne može igrati konstantno isto, svima nama ostalima oscilacije su normalna stvar. Nismo u krizi, ali nam ne idu golovi, a fali nam najvažniji igrač Rak. Mi smo jedan Slaven Belupo, pa trebamo gledati sve to pozitivno. Nikad nismo imali ovako dobar rezultat nakon 12 kola."

Na pitanje je li istina ono što su pisale lokalne novine, da mu je pozicija ugrožena ukoliko ne pobijedi Cibaliju, trener je odgovorio: "Nemam pojma, uopće me to ne zanima. Mogu ja sad odmah dati ostavku, drugi sam na tablici. Možda bih po vašem mišljenju trebali biti prvi… Koliko je uložio Split, koliko Lokomotiva, a iza nas su, da ne kažem da je jedan Hajduk iza nas. Treba momčadi dati podršku"

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 13:12
    gospon ferenčina pa lako možete sami vidjete da li vam se stolica trese... dovoljno je pogledati
    Obrisan korisnik
  • arsenal-lover21.10.2012. u 10:27
    Svaka čast Roy, nedaj da te izjebu lokalni novinarčići!
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 08:34
    svaka čast na pobjedi al igramo katastrofa uopće nismo agresivni ne stvaramo šanse di je nestala ona ekipa sa početka...i to su gluposti da odma treba trenera mjenjat toga ima samo u hnl i tako smješnih sudaca.... tko je bio na utakmici zna o čemu pričam..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 06:07
    Svaka čast treneru i cijeloj ekipi na rezultatima, samo tak i nastavite... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 02:22
    dobro govori ferenčina..oavkvu sezonu slavena niko nije očekival nakon odlaska ključnih igrača a ovaj lokalni medij je ionak žutilo, tak da to nema veze s istinom... ferenčinu treba čuvati...
    Obrisan korisnik