Rukomet

Zagrebaši u dnevnom boravku Ljube Vukića

Damir Žbulj • subota, 17.11.2012.
Zagrebaši u dnevnom boravku  Ljube Vukića
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba nastavljaju u 'žestokom ritmu' sa svojim natjecanjima. Nakon što su u četvrtak poraženi u Berlinu u Ligi prvaka, već ih u subotu očekuje susret devetog kola regionalne SEHA lige. Gostuju u bjeloruskom Brestu, kod Meškova, gdje će im domaćin biti bivši suigrač Ljubo Vukić...

Hrvatski prvak pružio je 'muški otpor' u Berlin kod Füchsea u susretu petog kola rukometne Lige prvaka. Iako su kod Špoljarića i Ninčevića doputovali kao autsajderi, uz veliku borbu i nakon vodstva na poluvremenu, držali su susret u neizvjesnosti do minutu i pol prije kraja, kada su im brzopletost u napadu te fantastični Iker Romero na drugoj strani terena odnijeli bodove.

Lisice su nadmudrile CO Zagreb, no, prije nego se vrate u hrvatsku metropolu i počnu spremati za uzvrat s berlinskim sastavom koja je na rasporedu za tjedan dana u Areni, Goluža i njegovi igrači morat će odigrati jednu tešku utakmicu protiv bjeloruskog Brest Meškova, ekipe koja je u svoje redove prihvatila Ljubu Vukića, bivšeg Zagrebaša.

Nakon teške i iscrpljujuće utakmice u Berlinu, dugog i napornog putovanja do Bresta, od hrvatskog prvaka ne očekuje se neka spektakularna igra, ali možda će Goluža ipak iskoristiti priliku te nekim igračima pružiti veću minutažu.

Bojan Skoko, Matulić, Mandalinić, Matić, Brozović pa i mali Lovro Mihić, svi bi oni trebali podnijeti veći teret ovog susreta, kako bi se kostur ekipe odmorio nakon dvoboja s Füchseom i kako bi se što odmorniji vratio za Zagreb gdje ih čeka naporan tjedan priprema za izuzetno važan okršaj u Ligi prvaka s istim suparnikom kao i u prethodnom kolu.

"Iscrpljeni smo i psihički i fizički, ali naša je obaveza i zadatak da pobijedimo u susretu u Brestu nakon kojeg ćemo imati dobrih šest dana da se odmorimo i pripremimo za Füchse u zagrebačkoj Areni," poručio je ove sezone odlični Luka Stepančić koji pak najbolje zna o čemu govori, jer zbog ozljede Šebetića samo mora podnijeti teret na poziciji desnog vanjskog kao jedini pravi ljevoruki šuter.

Meškov nije nimalo bezopasna ekipa. U regionalno SEHA natjecanja ušli su kako bi odigrali što veći broj kvalitetnih utakmica te kako bi se istovremenu spremali za 'otimanje' domaće titule Dinamu iz Minska, s kojim Zagrebaši već imaju ovosezonsko iskustvo.

U Brestu su okupili jednu solidnu skupinu igrača, gdje su priliku za dobru zaradu, ali i sportski izazov pronašli neki od igrača s ovih 'balkanskih' prostora. Osim dobro poznatog Vukića tamo su i hrvatski vratar Vladimir Božić, lijevi bek Slovenac Dejan Čančar, srpska krila Milan Đukić i Miloš Kostadinović te desni vanjski Filip Ščepanović te Mostarac s BiH putovnicom Ivan Karačić. Imaju i jednog Danca s poznatim prezimenom Knudsen, ali ne radi se o Michaelu nego o Henriku, koji igra srednjeg vanjskog. Uz bok domaćim igračima igraju i tri Litavca, od čega je Nerijus Atajevas, lijevi vanjski, jedan od njihovih najopasnijih igrača.

Bjelorusi nisu na najbolji način otvorili natjecanje u SEHA ligi, na tri od četiri gostovanja su poraženi, ali sredinu ljestvice trenutno drže i zahvaljujući dobroj i uvjerljivoj igri na domaćem terenu. Njihovu kvalitetu osjetio je i našički Nexe, kojeg su s dvije pobjede izbacili iz ovosezonskog natjecanja u Kupu EHF-a.

Zagrebaše u Brestu ne očekuje lagan posao. Uz 'napaljenog' protivnika i umor nakon izuzetno zahtjevnog dvoboja u Berlinu prije nekoliko dana, bit će jako teško do novih regionalnih bodova.

Reginalna SEHA liga, 9. kolo,:
Brest Meškov - Croatia osiguranje Zagreb, 14 sati

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Meškov Brest30:25RK Zagreb
Nexe Našice28:25Prešov
Lovćen Cetinje23:21Vardar Skoplje
Borac Banja Luka26:25Sloga Doboj
Metalurg Skoplje28:18Izviđač CO
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2012. u 10:55
    Mostarac s BiH putovnicom-bas cudno da covjek koji je iz BiH ima Bih putovnicu.;)
    Obrisan korisnik