Košarka

Realova dominacija u drugom poluvremenu, raspucani Bramos rastužio Cantu

Ivor Krapac • petak, 23.11.2012.
Realova dominacija u drugom poluvremenu, raspucani Bramos rastužio Cantu
Foto: EPA

Sedmo kolo skupine A košarkaške Eurolige upotpunjeno je s po jednom domaćom i gostujućom pobjedom u utakmicama odigranim u petak. Madridski Real razveselio je svoje navijače u susretu s Himkijem, u kojem su sve riješili u drugih 20 minuta, dok je odluka u dvoboju Mapooro Cantua i Panathinaikosa u Italiji pala u završnici, s vodećom ulogom Michaela Bramosa za goste...

Real Madrid - Himki 104:81

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo s 46:45 za domaću momčad, malo tko je mogao predvidjeti kako će se rasplesti ostatak utakmice u Madridu. Na radost navijača u glavnom španjolskom gradu, rasplet je bio izrazito povoljan u Realovu korist, s čak 58 poena u drugih 20 minuta u dolasku do uvjerljivih +23 na kraju susreta.

Za goste iz Rusije je sve počelo ići u pogrešnom smjeru sredinom treće četvrtine, kada je Real odmaknuo do dvoznamenkaste prednosti, ubačajima Dontayea Drapera iz slobodnih bacanja za 63:53. Prije ulaska u završnu dionicu, Real je povećao svoju prednost na 79:64, dok su u posljednjih 10 minuta riješili utakmicu ranim bijegom do 20 razlike. Najveća prednost domaćih bila je +24, 100:76 tri i pol minute do kraja.

Rudy Fernandez ubilježio je 23 poena i tri asistencije, a Nikola Mirotić istaknuo se sa 17 poena i osam skokova u dresu Reala. Sergio Llull i Jaycee Carroll imali su po 14 poena, dok je Draper svoju večer završio s četiri poena, tri osvojene lopte i dvije asistencije za 13 i pol minuta u igri.

Sergej Monja zabio je 19 poena i pridodao po četiri skoka i asistencije, a Vitalij Fridzon ubilježio je 17 poena i tri asistencije za Himki. Zoran Planinić je za 31 i pol minutu imao 15 poena, šest asistencija i tri skoka, a Krešimir Lončar je svojih nepunih 16 minuta iskoristio za devet poena i dva skoka.

S ovom pobjedom, Real je sada sam na vrhu ljestvice, uz pet pobjeda i dva poraza. Himkijev omjer poslije sedam kola je 4-3.

Mapooro Cantu - Panathinaikos 69:71

Utakmica u Italiji bila je napeta od početka do kraja, a nakon što su u 37. minuti gubili sa 66:60, gosti iz Atene došli su na svoje u završnici. Njihov glavni junak pritom je bio Michael Bramos, koji je u posljednje tri minute ubacio dvije od svojih ukupno sedam trica, a posljednja, za vodstvo od 71:68, pokazala se presudnom.

Sa završnom serijom od 11:3, Panathinaikos je ugrabio vrijednu pobjedu, dok su domaćini propustili svoju posljednju priliku promašenom tricom Jonathana Tabua sa sirenom. Zeleni iz Atene su, tako, sada na omjeru 4-3, dok je momčad iz Cantua pala na 2-5, koliko ima i posljednjeplasirana Union Olimpija.

Gosti su ostvarili svoj cilj bez pomoći Sofoklisa Schortsanitisa i Andyja Panka, a vodio ih je raspucani Bramos, koji je na putu do 21 poena pucao 7/9 za tricu. Imao je i devet skokova. Dimitris Diamantidis dodao je 15 poena, sedam asistencija i četiri skoka, ali i sedam izgubljenih lopti, a Roko Ukić je za 22 i pol minute ubilježio sedam poena i tri asistencije.

Najefikasniji igrač domaćina bio je Alexander Tyus-Cecchini, s 18 poena, a Tabu je završio sa 17 poena i osam asistencija.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Fenerbahçe85:68Petrol Olimpija
Red October Cantu69:71Panathinaikos
Real Madrid104:81Himki
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.11.2012. u 23:46
    luda vecer: najprije sam gledao onaj ocaj od Caje, a onda me je Hrvatski Khimki razveselio. Pa dobro, samo u prvom poluvremenu gdje su su bili bolji od "Spanjolaca" koji su se tek digli u drugom djelu, pogotovo suterski, al to kod njih nista novo, kako znamo. Malo zabrinjavajuce su bile... [više na forumu]
    narada108