Nogomet

Hajduk s puno respekta u Zelini, Osijek čuva malu prednost u slavonskom derbiju

Ante Dubravac • utorak, 27.11.2012.
Hajduk s puno respekta u Zelini, Osijek čuva malu prednost u slavonskom derbiju
Foto: Ivana Jurica

I dok će se Lokomotiva i GOŠK odnosno Osijek i Cibalia boriti za plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk će na gostovanju u Zelini odigrati tek svoj prvi četvrtfinalni dvoboj.

Nakon što su napravili iznenađenje u Kranjčevićevoj i izbacili Zagreb iz daljnjeg natjecanja nogometaši Zeline će na Gradskom stadionu u Svetom Ivanu Zelini dočekati Hajduk.

Svoj nastup u Kupu Zelina je započela uvjerljivom pobjedom 9:0 protiv Mladosti nakon čega je bez borbe s 3:0 izbacila Karlovac koji je odustao od Kupa. Međutim rezultat koji je odjeknuo u nogometnim krugovima dogodio se u osmini finala. Unatoč tome što je Zagreb poveo preko Besarta Abdurahimija gosti su pogocima Meseca i Fučeka došli do preokreta i velikog iznenađenja.

Iako je potpuno jasno da je Hajduk favorit u ovom dvoboju, pogotovo zato što se igra i uzvratna utakmica, u Splitu s velikim oprezom pristupaju gostovanju drugoligaša: "Zelina je jedan od kvalitetnijih drugoligaša i zato očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali sam uvjeren u našu kvalitetu koja će presuditi. Dobra je stvar što je nama Kup izuzetno važan pa sigurno neće biti podcjenjivanja protivnika," izjavio je u najavi vratar Hajduka Goran Blažević.

Slično razmišlja i Franko Andrijašević: "Po rezultatima koje ostvaruju jasno je da je Zelina ozbiljna momčad, ali mi moramo ući maksimalno ozbiljno i onda pravi rezultat neće izostati."

Drugi dio "bitke za Slavoniju" odigrat će se u Osijeku s početkom u 17 sati, a u taj susret domaćini ulaze s malom prednošću nakon što su u prvom dvoboju u Vinkovcima odigrali bez pobjednika 1:1.

Osim pogotka koji su postigli u gostima domaćini i po trenutnoj formi, ali i općenito atmosferi oko kluba glase za blagog favorita. Osijek je u uvodu za Kup odigrao s Hajdukom 0:0 čime je trener Stanko Mršić bio zadovoljan.

S druge strane Cibalia je u borbi za ostanak u ligi teško poražena u Zadru rezultatom 4:1 nakon čega je trener Željko Kopić ponudio ostavku koja je i prihvaćena pa do daljnjeg momčad preuzima Miroslav Bojko.

"U Osijeku moramo dati sve od sebe da prođemo dalje. Proći Osijek u Kupu velika je stvar i za klub i za navijače i za igrače. Rezultat je aktivan i nema predaje," najavio je Bojko uzvratnu utakmicu.

Najlakši posao, barem na papiru, trebali bi imati nogometaši Lokomotive koji su u Dubrovniku savladali GOŠK rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Andrej Kramarić.

Lokomotiva je svoju dobru formu potvrdila i u prvenstvenom ogledu protiv Slaven Belupa gdje je slavila s 3:1 te se očekuje da ne bi trebala imati većih problema s ekipom iz Dubrovnika koja ipak u Zagreb ne dolazi s bijelom zastavom: "Glavni cilj nam je namučiti prvoligaša, otežati Lokomotivi plasman u polufinale. Ukoliko u tome uspijemo, onda možemo zadovoljni napustiti Maksimir," izjavio je za Dubrovački vjesnik trener GOŠK-a Milan Petrović.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, prva utakmica:
Zelina - Hajduk, 13:30 sati

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:
Osijek - Cibalia (1:1), 17 sati
Lokomotiva - GOŠK (1:0), 14 sati

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 09:48
    Svaka čast hajduku za ovu inicijativu sa streamom.
    Obrisan korisnik