Košarka

Real pao u Italiji, Cantu u igri još barem jednu večer

Ivor Krapac • četvrtak, 06.12.2012.
Real pao u Italiji, Cantu u igri još barem jednu večer
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mapooro Cantu još nije izgubio sve šanse da će proći u Top 16 Eurolige. U pretposljednjem kolu skupine A, talijanska momčad napravila je ono što je morala da bi ostala u igri, kod kuće su nadjačali madridski Real, ali problem će im ostati što o proboju u drugi krug ne odlučuju sami...

U utakmici u kojoj je prednost samo dvaput bila na strani suparnika, Mapooro je u petom kolu euroligaške skupine A proslavio 76:70 protiv madridskog Reala i time ostao u igri za odlazak u Top 16. Talijanska momčad sada je na omjeru 3-6, a da bi zadržali nadu, u petak će morati navijati za Panathinaikos, koji će se u Ateni sresti s Fenerbahče Ülkerom. U slučaju pobjede, Fener bi osigurao prolaz, a ako završi u korist atenskih Zelenih, odluka bi bila odgođena za posljednje kolo.

Real bez Rudyja Fernandeza

Madriđani na ovom gostovanju nisu mogli računati na Rudyja Fernandeza, svojeg vodećeg strijelca, koji je izostao zbog boli u donjem dijelu leđa. Rudy će, tako, priliku za popravljanje ovosezonskog dobrog euroligaškog prosjeka u poenima (15,5) i asistencijama (3,1) morati tražiti neki drugi puta.

Iz kuta gledanja madridske momčadi, njima je poraz značio korak unatrag u borbi za prvo mjesto na kraju prvog kruga. Sada su na omjeru 6-3, a u petak ih imaju priliku sustići Panathinaikos i Himki, koji će se u Ljubljani sresti s Union Olimpijom.

Mapooro je na putu do pobjede nad Realom najavio suparničkoj momčadi što ih čeka već do polovice prve četvrtine, kada su okrenuli startni minimalni zaostatak i serijom od 13:0 došli do 13:1 u petoj minuti. U nastavku utakmice, Madriđani su se nekoliko puta vraćali u egal, a u vodstvu su bili još samo jednom, kod 56:55 u posljednjoj minuti treće četvrtine.

Talijanska momčad je sve prelomila u završne tri i pol minute. Real je dotad još bio vrlo blizu, na zaostatku od 68:65, da bi trica Leunena i dva slobodna bacanja Tabua osigurali domaćima odmak do 73:65 minutu i 15-ak sekundi do kraja, što se više nije dalo stići. Prije nego je završilo sa šest razlike, Cantu je u posljednjoj minuti vodio i s +8.

Gruzijac Manučar Markoišvili vukao je domaće prema pobjedi s 23 poena, šest skokova, tri asistencije, po dvije osvojene lopte i blokade, a Jonathan Tabu imao je 14 poena, po pet skokova i asistencija. Najefikasniji igrač Madriđana bio je Jaycee Carroll s 24, dok je Sergio Llull pridodao 17 poena. Felipe Reyes imao je 11 poena i 10 skokova.

Dontaye Draper je svojih 11 minuta iskoristio za dva poena, bez ubačaja iz igre (0/2), a s 2/2 iz slobodnih bacanja.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Red October Cantu76:70Real Madrid
Petrol Olimpija74:72Himki
Panathinaikos69:55Fenerbahçe
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!