Košarka

Maccabi i Unicaja novim pobjedama nastavili borbu za prvu poziciju

Mihaela Bradovski • petak, 07.12.2012.
Maccabi i Unicaja novim pobjedama nastavili borbu za prvu poziciju
Foto: EPA

Košarkaši Maccabija i Unicaje nisu napravili krivi korak u devetom kolu Eurolige i jedni i drugi se vraćaju s gostovanja s pobjedama. Maccabi je slavio u Poljskoj kod Prokoma 89:73, a Unicaja je bila bolja od Albe 74:63...

I nakon devetog kola Eurolige košarkaša Maccabi i Unicaja ostaju na dva poraza i tako nastavljaju borbu za prvo mjesto u skupini. Pobjednik skupine bit će odlučen tek u posljednjem kolu u kojem obje momčadi igraju na domaćem parketu. Maccabi će ugostiti Albu, a Unicaja francuski Chalon.

Maccabi je na gostovanju kod Prokoma bio uvjerljiv s 89:73, međutim nakon 30 minute nije izgledalo da će susret tako završiti. Poljaci su uoči posljednjih deset minuta imali prednost 65:50, no gosti su onda odigrali najbolje razdoblje utakmice i otišli do vrlo visoke pobjede.

Kod Maccabija je najviše koševa ubacio Ricky Hickman, njih 20, a kod Prokoma Rašid Mahalbašić je postigao 14 koševa.

Unicaja koju trenira Jasmin Repeša ubilježila je slavlje kod Albe i to rezultatom 74:63. Španjolci nisu bili toliko uvjerljivi kao Maccabi, međutim na kraju su došli do važnih bodova koji ih drže u borbi za vodeću poziciju.

Najviše koševa kod Unicaje je ubacio Marcus Williams 16, Luka Žorić ih je imao 11 (pet skokova), a Krunoslav Simon osam (tri asistencije). U domaćem sastavu Sven Schultze je ubacio 12 koševa.

"Kako su se obje momčadi već plasirale u sljedeću fazu Eurolige, najvažnije nam je bilo da se sačuvamo od nekih ozbiljnijih ozljeda. Na žalost, na kraju susreta se ozlijedio Vule Avdalović i nadam se da nije ništa ozbiljno. Što se tiče utakmice, okrenuli smo je u svoju korist zonskom obranom i krajem treće četvrtine krenuli prema pobjedi. To je bilo ključno razdoblje utakmice", rekao je nakon utakmice Jasmin Repeša.

Spomenuti Avdalović utakmicu je napustio u samoj završnici zbog ozljede koljena, a još uvijek nije poznato o kako teškoj ozljedi se radi.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Asseco Prokom Gdynia73:89Maccabi Tel Aviv
Alba Berlin63:74Unicaja Málaga
Elan Chalon108:103 *Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 11:44
    jasko legenda :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 10:52
    Elyahu je kompletan igrač. Sve zna i sve može. Kakva bi kombinacija bila Diamantidis i Elyahu. Neka pređe u PAO jer u Maccabiu je podcjenjen .
    Obrisan korisnik