Košarka

Elan Chalon nakon produžetka svladao Montepaschi

Mišo Gulić • petak, 07.12.2012.
Elan Chalon nakon produžetka svladao Montepaschi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Francuski Chalon na svom je terenu, u utakmici koja mu ništa nije donosila izuzev prestiža, nakon prave drame i jednog odigranog produžetka, slavio protiv talijanskog prvaka Montepaschija.

Igra "na refule" nakon 45 minuta igre pripala je domaćoj momčadi, odlično su funkcionirali napadi obje momčadi, što je odvelo oba protivnika na preko 100 koševa, zbog čega su zasigurno i gledatelji došli na svoje.

Nakon izjednačenog početka, obostrano dobrih napadačkih rješenja i ne baš sjajnih obrana, prvi su se "složili" domaći i sredinom prve četvrtine pobjegli na sedam razlike (17:10), no do prvog mini predaha gosti su taj zaostatak smanjili na prihvatljivih minus tri.

Chalon je dosta dugo držao Talijane na distanci, ali tada su upali u "crnu rupu" koju su gosti iskoristili za seriju 9-0. Kada se činilo da bi gosti mogli pobjeći na osjetniju prednost, domaći uzvraćaju svojom serijom od 8-0, pa se na poluvrijeme ipak otišlo s njihovom minimalnom prednošću od 49:48.

Poveli su Francuzi na otvaranju drugog dijela 51:48 i tada naprosto stali. Serija izgubljenih lopti i vrlo porozna obrana, u tri minute igre rezultirala je minusom od 11 koševa (52:63), pogađali su u tim trenutcima Ress i Janning za goste, ali nisu se domaći predavali pa su pred posljednjih deset minuta taj zaostatak sveli na prihvatljivih 70:75.

Odlična rola Browna u uvodnom dijelu posljednje četvrtine Talijanima je omogućila ugodnih plus deset (77:87), međutim, "rukavicu izazova" prihvatio je Adolphe te uz dobru asistenciju Schilba u naredne četiri minute svoju momčad odveo do plusa od 89:87. Kada se očekivalo da domaća momčad iskoristi pozitivan zamah, odgovaraju i gosti, vraćaju vodstvo u svoje ruke, koje je poništio Tchicamboud 15 sekundi prije kraja, što je značilo i produžetak (93:93).

Dodatnih pet minuta pretvorilo se u međusobni obračun Schilba i Browna, sijevalo je sa svih strana, no ipak uz blagu domaću kontrolu situacije. Sama završnica očekivano je donijela festival domaćih slobodnih bacanja, gosti nisu niti imali alternative, što su košarkaši Chalona kaznili te upisali pobjedu.

Najbolji u domaćim redovima bio je Schilb koje uz 28 koševa dodao i sedam skokova te pet asistencija, ali odličnu podršku imao je i u Adolpheu s 20, Williamsu s 15 te Tchicamboudu s 14 ubačaja. Standardno najbolji u redovima Siene bio je Brown, ovaj put zabio je 28, a stigao je podijeliti i odličnih deset asistencija, no njegov problem bili su nedovoljno raspoloženi suigrači.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Asseco Prokom Gdynia73:89Maccabi Tel Aviv
Alba Berlin63:74Unicaja Málaga
Elan Chalon108:103 *Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!