Košarka

Rozić: "Pao mi je veliki kamen sa srca poslije niza poraza, čestitke svim momcima"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 09.12.2012.
Rozić: "Pao mi je veliki kamen sa srca poslije niza poraza, čestitke svim momcima"
Foto: Kristijan Komarica

S jako dobro obavljenim poslom ponajprije u obrani, Cibona je u gradskom ogledu u 12. kolu ABA lige nadjačala Cedevitu i time prekinula negativni niz od devet poraza, koji je trajao više od mjesec dana. Poslije susreta, obranu i uloženu energiju su u prvi plan stavili Danijel Lutz i Marin Rozić...

Unatrag nekoliko godina, Cibona je vrlo rijetko pobjeđivala ako obrana nije bila prava, a u potrazi za boljim vijestima nakon niza loših, u nedjelju poslijepodne vratili su se na te pozicije. Na putu do pobjede nad Cedevitom u Domu Dražena Petrovića, sve što su Vukovi napravili počinjalo je od obrane i uložene energije na tom kraju parketa, što suparnici nisu mogli pratiti - pogotovo bez pomoći ozlijeđenih Marka Tomasa i Luke Babića, što je Cedeviti bio jako velik hendikep.

Poslije utakmice, svi su isticali obranu, energiju i razliku koju je to stvorilo na parketu.

"Pao mi je veliki kamen sa srca poslije niza poraza, čestitam momcima na ovoj pobjedi", opisao je Cibonin kapetan Marin Rozić: "Obrana je naš forte, ova momčad slagana je tako, danas smo to odigrali dobro i za to treba pohvaliti i trenera Lutza. Mislim da uprava neće pogriješiti ako ga ostavi da nastavi raditi."

Danijel Lutz o Dariju Šariću: "U dva treninga koje smo radili zajedno momčad je generalno bila pripremana za defanzivne i ofanzivne zadatke, a Šarićeva je kvaliteta da njegovo akceptiranje informacija ne traje dugo, po tome je zahvalan igrač. Postoji detalji koji se trebaju čistiti u budućnosti, ali pokazala se enormna želja koja se vidjela i na njegovom licu da se utakmica dobije, to puno znači svakoj momčadi."

"Pretpostavljali smo što nam Šarić može dati u određenim segmentima, drago mi je da je u većini stvari to ispalo na način kako smo očekivali."

Ciboni je sa svojom energijom pomogao i Dario Šarić, koji se tek uklapa u svoju novu momčad. "Veliki je talent, ali pokazao je i da se već sada može računati na njega. Uprava Cibone povukla je pravi potez s njegovim dovođenjem i to se vidjelo. Sve je brzo pohvatio, zaslužuje čestitku zbog onoga što je odradio", nastavio je Rozić: "Šarićevo dovođenje je pokazatelj svima nama da se dobro radi, u teškoj financijskoj situaciji kakva jest, to nam je i pokazatelj da će biti bolje."

Predstava kakvu je imao na putu do pobjede, najbolja ove sezone, mogla bi jako pomoći i kapetanu Vukova. "Prije svega trebam reći da je iza mene teško razdoblje u kojem nisam dao ono što sam trebao", kazao je Rozić o samome sebi: "Nakon što je Lutz preuzeo momčad krenulo je na bolje, čini mi se da mi više vjeruje, imam veću minutažu, a i jasnije mi je što trebam raditi u ovoj momčadi."

Danijel Lutz odao je priznanje ekipi koju vodi. "Prije svega i bez demagogije, sav kredit za pobjedu ide igračima. Nema amnestije za loše stvari, ali isto tako, puno toga su prošli u zadnja dva tjedna što se tiče putovanja, pritiska, pa s porazom u Ljubljani koji se dogodio", istaknuo je Cibonin trener koji i dalje nosi "titulu" privremenog: "Uspjeli smo svesti broj primljenih poena na 64 i s izuzetkom treće četvrtine, branili smo u kontinuitetu dobro. Igrači su izvukli utakmicu protiv kvalitetnog protivnika i čestitam im na pobjedi."

"Inzistiram na intenzitetu igre i energije od prvog treninga koji smo imali nakon Zvezde. Nije to sada izolirani primjer i napad samo na Cedevitu, apsolutno smo radili da ta energija bude otpuštena, da igrači koji brane i mogu trčati prema naprijed to i rade. To radimo kroz svaki trening i želimo na utakmici, ali navike nije lako promijeniti kroz jedan mikrociklus", dodao je Lutz: "No, ovo ništa neće značiti ako to nećemo ponavljati na svakoj utakmici, nadam se da ćemo ovako nastaviti."

Privremenom Ciboninom treneru bilo je drago čuti Rozićevu podršku. "Velika mi je čast kada tako kaže kapetan koji je tu već godinama. Kao što znate, ja sam tu kao v.d., sve što radim obavljam maksimalno, a vidjet ćemo što će biti dalje", zaključio je Lutz.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

12. kolo

Krka63:83Igokea
Radnički72:63Split
Budućnost VOLI72:63Crvena zvezda
Zadar72:54Szolnoki Olaj
Cibona73:64Cedevita
Partizan68:58MZT Skoplje Aerodrom
Široki Brijeg80:83Petrol Olimpija
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 11:00
    a zbog čega se tako niste trgali i protiv spartaka ili u obje utakmice protiv choleta?! loš trener (mršić) NIJE I NE SMIJE biti izgovor za NEzalganje igrača! možeš promašiti i otvoreni šut i ne zabiti čisto polaganje u kontri i izgubiti loptu....sve je to dopušteno....ali se NE SMIJEŠ vući po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 22:55
    Aco vise ne rdi nitijedinu stvar koju je dobro radio a to je unosenje energije u ekipu. I tu se ispuhao a ostalo nikad nije niti imao. Rasturiti ce im odnose u ekipi i klubu expresno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 22:54
    E moj Rozicu, ako tebi sa 30-ak godina i destet godina u klubu nije bilo jasno sta trebas raditi onda bas i nisi pametan sto i pokazujes ovakvim izjavama nakon jedne solidne utakmice. Ti si kapetan, igraj obranu , ne driblaj i sutiraj kada si sam i ne pametuj. Inace cestike tebi i ekipi na pobjedi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 22:06
    prvi u gradu, prvi u državi. Aco naš najbolji šesti igrač :-)
    Obrisan korisnik
  • penetrisac09.12.2012. u 22:04
    Roziću danas si bio odličan ali svi želimo vidjet kontinuitet takvih igara.Zato igraj kako i dolikuje kapetanu i ne cirkusiraj previše.Obrana je tvoj forte i drži se toga.
    penetrisac