Košarka

Panathinaikos upisao težak poraz u Moskvi, kobno otvaranje drugog poluvremena

Branimir Korać • četvrtak, 14.02.2013.
Panathinaikos upisao težak poraz u Moskvi, kobno otvaranje drugog poluvremena
Foto: EPA

Panathinaikos nije u Moskvi uspio iznenaditi momčad CSKA, upisao je visok poraz 86:69. Grci su solidno odradili prvo poluvrijeme, ali loše razdoblje u drugom dijelu odvelo je CSKA do visoke prednosti koja je u završnici samo smanjena...

Panathinaikos i CSKA igrali su vrlo važnu utakmicu u Moskvi koja je pobjedniku davala značajnije šanse za četvrtfinale. Uoči ovog susreta momčadi su držale treću i četvrtu poziciju u skupini s dvije pobjede prednosti nad Žalgirisom i Unicajom stoga je pobjeda puno značila i jednima i drugima. Moskovljani su ubilježili kiks na svom parketu protiv Unicaje i nisu željeli upisati još jedan domaći poraz. Stoga su od samog početka krenuli čvrsto i dobro te su vrlo brzo pobjegli Panathinaikosu te su serijom 8:1 u završnici prve četvrtine otišli na 25:15.

Nije trebalo proći puno vremena da dočekamo odgovor Panathinaikosa. U vrijeme dok je Roko Ukić bio na klupi unatoč dobrom otvaranju utakmice, Panathinaikos tricama Mačiulisa i Gista te polaganjem potonjeg radi seriju 8:0 odmah na otvaranju druge četvrtine te se vraća u utakmicu.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo većih promjena, Moskovljani su održavali prednost, ali nisu se uspjeli potpuno odvojiti.

Drugo poluvrijeme ponudilo je potpuno drugačiju sliku. Panathinaikos je izdržao tek prvih nekoliko minuta nakon čega CSKA potpuno preuzima stvari u svoje ruke i stvara prednost. Pet minuta je trebalo domaćinu da napravi ključnu seriju 19:5 koja ga je odvela na 58:43 nakon čega je sve bilo poznato.

Panathinaikosovi pokušaji povratka u utakmicu su bili neuspješni, CSKA je igrao bolje i mirno je završio posao.

Na kraju su Moskovljani slavili 86:69 uz 20 poena i sedam asistencija Miloša Teodosića te 19 poena i četiri asistencije Sonnyja Weemsa.

Kod Panathinaikosa Jonas Mačiulis je upisao 15 poena i šest skokova, a James Gist 12 poena i deset skokova. Roko Ukić je za 24 minute ubacio osam poena (2/5 za dva, 1/1 za tri) i tri asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSKA Moskva86:69Panathinaikos
Alba Berlin65:67Unicaja Málaga
Anadolu Efes74:72Real Madrid
Brose Baskets87:88 *Žalgiris
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 10:39
    Ubitačno izgleda centarski par Kaun-Krstić. Milim da su počeli utakmicu u paru prvi put ove sezone. Strašno to izgleda . A Mesina se može nadati dobrom rezultatu samo ako može držati Teodosića na srednje kratkoj uzdi. Da ovaj ne divlja i igra svaki potez za play-of-the-day. Po ovoj utakmici izgleda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik