Nogomet

Celtic i Valencia u "nemogućim misijama": Juventus doma brani tri, a PSG jedan gol prednosti

Josip Piršljin • srijeda, 06.03.2013.
Celtic i Valencia u "nemogućim misijama": Juventus doma brani tri, a PSG jedan gol prednosti
Foto: EPA

Treći i četvrti putnik u četvrtfinale Lige prvaka bit će poznati u srijedu navečer. Navijači Juventusa i PSG-a već razmišljaju o sljedećem krugu, a planove će im pokušati pokvariti Celtic i Valencia. Škoti imaju zadatak nadoknaditi tri gola minusa u Torinu, dok su Španjolci u nešto lakšoj misiji. U Parizu žele okrenuti 2:1 poraz iz prve utakmice na Mestalli.

Juventus - Celtic

Od svih klubova u osmini finala Lige prvaka Juventus je napravio najveći korak ka plasmanu u sljedeći krug. Bianconeri su za protivnika imali čvrstu i neugodnu momčad iz Glasgowa koja je ove sezone destruktivnom igrom pobijedila Barcelonu, ali joj to ipak nije uspjelo protiv Talijana. Igrači Antonija Contea pokazali su da znaju igrati na rezultat i bez većih poteškoća pobijedili su s 3:0.

Stoga se čini kako u uzvratnoj utakmici neće imati problema. Na svojoj Juventus Areni brane prednost od tri pogotka razlike protiv momčadi koja, ruku na srce, ne može parirati aktualnim prvacima i vodećoj momčadi u Serie A. Ipak, u Torinu su oprezni, pogotovo Andrea Pirlo koji je doživio traumu protiv momčadi s Otoka.

"Nikad neću zaboraviti utakmicu u Istanbulu kada sam u dresu Milana igrao protiv Liverpoola. Naravno, iz loših razloga. To je utakmica na koju ću se morati podsjetiti prije nego što istrčim na travnjak protiv Celtica", kazao je.

Pirlo ima loša sjećanja iz svibnja 2005. kada je njegov tadašnji klub Milan u finalu Lige prvaka imao prednost od 3:0 na poluvremenu, ali Liverpool je izjednačio u nastavku, te na kraju slavio poslije jedanaesteraca. Veznjak Stare dame zbog toga je na oprezu jer i sada njegova ekipa ima 3:0, no još se punih 90 minuta ima za igrati.

"U vrlo smo dobroj poziciji i očekujemo prolaz nakon rezultata iz Glasgowa. Ipak, ne smijemo misliti da ćemo proći samo ako se pojavimo na terenu. Celtic je ranjen, a to je vrlo ponosan klub i ako se opustimo mogli bi nam se osvetiti", zaključio je Pirlo.

Statistika nije na strani Celtica, Juventus je pred svojim navijačima ugostio škotske klubove u šest navrata i svih šest puta pobijedio. U europskim natjecanjima Bianconeri nisu izgubili tri godine, zadnji put od Fulhama 4:1 u Europskoj ligi, rezultat koji bi Celticu donio prolaz. Conte za ovaj susret može računati na standardne igrače, nema jedino ozlijeđenih De Ceglieja i Pepea. U redovima Celtica nema Scotta Browna i Mikaela Lustiga, a u Torino nije otputovao niti junak pobjede nad Barcelonom Tony Watt.

PSG - Valencia

I Francuzi na uzvratu osmine finala najjačeg europskog klupskog natjecanja nose prednost. Ona nije toliko velika kao što ima Juventus, ali bi mogla biti presudna. PSG je u Valenciji pobijedio s 2:1, no zbog događaja u posljednjim minutama Španjolcima su porasle ambicije i nadaju se kako na Parku prinčeva mogu iznenaditi.

Momčad Carla Ancelottija imala je ugodnu prednost od 2:0 pogocima Ezequiela Lavezzija i Javiera Pastorea, no u sudačkoj nadoknadi najprije je Adil Rami smanjio, a potom je Zlatan Ibrahimović nesmotrenim potezom dobio crveni karton i neće ga biti na uzvratnoj utakmici u Parizu.

To je donijelo malo više samopouzdanja Šišmišima i uvećalo im šanse za pobjedom protiv favoriziranog suparnika. Dodatno će ih ohrabriti činjenica da nisu izgubili u zadnjih osam utakmica kada su gostovali u Francuskoj. No, isto tako PSG na svom travnjaku nije izgubio u zadnje 22 utakmice u Europi. Malo je Parižane poljuljao poraz prošlog vikenda od Reimsa u prvenstvu, a Leandro smatra da je razlog tome koncentriranost igrača na Ligu prvaka.

"Ako malo bolje pogledamo, naši igrači nisu stvoreni da bi igrali onakve utakmice kao protiv Reimsa, ova je momčad stvorena za igranje u Europi. Ne paše nam kad se protivnik postavi ultra-defenzivno, zato preferiramo Ligu prvaka", kazao je sportski direktor PSG-a.

"Koju ću taktiku koristiti za ovu utakmicu? Istu koju sam koristio i u prvom susretu. Dominirali smo u posjedu lopte, ali primili smo pogotke iz kontranapada. Igrači znaju da u Parizu moraju postići nekoliko golova. Moramo biti brzi u napadu, ali i koncentrirani u obrani", rekao je Ernesto Valverde kojem su upitni Ricardo Costa i Rami. Osim Ibrahimovića, za PSG je suspendiran i Veratti, ali vraća se Thiago Silva.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido06.03.2013. u 14:03
    Ali nije Valencijino iskustvo iz lige prvaka za odbaciti, moze bit svasta...
    nido
  • nido06.03.2013. u 14:03
    Ancelotti ce vjerovatno pokusati zatvoriti ovu utakmicu da bude dosadna nula!
    nido
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 13:03
    juve ce uvalit jos par komada i ajmo valenciaaa ubacite im dva komada
    Obrisan korisnik
  • etti06.03.2013. u 09:38
    Nakon 400 minuta bez primljenog pogotka da dođe Celtic i zabije 4 u Torinu...a-a, neće ići :)
    etti