Liga prvaka - završnica, Osmina finala - uzvrati, 05.03.2013, 20:45 h, Old Trafford
Suci: Cüneyt Çakır, Tarik Ongun, Bahattin Duran (svi Turska)
Manchester United
Manchester United
Sergio Ramos 48' (ag)
1:2(0:0) Real Madrid
Luka Modrić 66'
Cristiano Ronaldo 69'
Real Madrid

Video: Real na krilima Luke Modrića okrenuo United na Old Traffordu

Mišo Gulić • utorak, 05.03.2013.
Video: Real na krilima Luke Modrića okrenuo United na Old Traffordu
Foto: EPA

Na krilima Luke Modrića, koji je u igru ušao tek u nastavku i na kraju postao junakom susreta, te Cristiana Ronalda, Real je preokretom na Old Traffordu okrunio nevjerojatnu formu koja ga krasi u zadnje vrijeme. Dosta će povika biti i na turskog suca Cakira koji je za vrijeme vodstva Uniteda olako posegnuo za crvenim kartonom i tako domaće ostavio s igračem manje, što su gosti brzopotezno iskoristili...

Manchester United
Real Madrid
Manchester United
Real Madrid
 
David de Gea
 
Rafael
(do 87')
 
Patrice Evra
 
Rio Ferdinand
 
Nemanja Vidić
 
Ryan Giggs
 
Michael Carrick
 
Danny Welbeck
(do 81')
 
Robin van Persie
 
Nani
 
Tom Cleverley
(do 73')
Pričuvni igrači
 
Wayne Rooney
73'
 
Ashley Young
81'
 
Antonio Valencia
87'
Trener
Alex Ferguson
 
Diego Lopez
 
Raphaël Varane
 
Sergio Ramos
 
Fabio Coentrao
 
Angel Di Maria
(do 45'+1')
 
Sami Khedira
 
Xabi Alonso
 
Mesut Özil
(do 71')
 
Cristiano Ronaldo
 
Gonzalo Higuain
 
Alvaro Arbeloa
(do 59')
Pričuvni igrači
 
Kaka
45'+1'
 
Luka Modrić
59'
 
Pepe
71'
Trener
Jose Mourinho

Menadžer Manchester Uniteda uvelike je iznenadio izostavljanjem Waynea Rooneyja i Shinjija Kagawe iz početne postave, priliku su neočekivano dobili Nani i Ryan Giggs, dok s druge strane nije bilo prevelikih iznenađenja pa je tako Luka Modrić veći dio susreta odgledao s klupe za pričuve.

Dvoboj "zbog kojeg će svijet stati i gledati", kako ga je nazvao Jose Mourinho, otvoren je prilično miroljubivo, nijedna momčad nije zarana htjela doći u rezultatski minus, a odmjeravanje snaga dobrano se odvuklo, možda malo i previše. Istina, više je prijetio United, dobro su napadali preko bokova, no sav njihov trud ostao je bez konkretnog pokušaja ugrožavanja Realova gola.

Giggs upisao 1000. nastup u karijeri

Velšanin je s 39 godina na leđima upisao 1000. natjecateljsku utakmicu u karijeri, od čega je 932 odigrao u dresu Manchester Uniteda, 64 u dresu Walesa, a četiri u dresu Velike Britanije. Prvu je službenu utakmicu u prvoj momčadi Uniteda upisao u ožujku 1991. godine. Vrijedi također spomenuti da je Giggs uoči ogleda s Realom potpisao novi jednogodišnji ugovor, stoga će ta brojka još i više porasti, čime će doslovno postati besmrtan u očima navijača Crvenih vragova.

Domaćini su u tom razdoblju doslovno "potjerali" Cristiana Ronalda od svog šesnaesterca, Portugalac je bio nevidljiv, a bili su i kudikamo žustriji u duelu. Silna želja umalo je naplaćena u 21. minuti kada je Vidić glavom nakon kornera pogodio stativu, a iako je Welbeck na odbijancu bio mrtvoj prilici s dva metra (promašio nemoguće), pokazalo se da je sudac ispravno pokazao zaleđe, što je Engleza spasilo "sramote".

Nova velika prigoda za United ukazala se u 34. minuti nakon snažnog pokušaja Van Persieja malo iskosa s lijeve strane, međutim, nesigurna reakcija Diega Lopesa otvorila je veliku priliku za sveprisutnog Welbecka, ali vratar Reala se tada odličnom obranom u potpunosti iskupio za reakciju prilikom prvog udarca. Bio je to ujedno i posljednji ozbiljniji pokušaj u prvom dijelu, a jedino vrijedno spomena iz tog perioda ozljeda je Di Marije kojeg je u 44. minuti zamijenio Kaka.

Igrač utakmice:

Luka Modrić

Hrvatski veznjak u igru je ušao u 59. minuti umjesto Arbeloe koji je dvije minute prije toga isprovocirao isključenje Nanija, a već od prvog dodira lopte bilo je jasno da će to biti "njegova večer". Naime, u situaciji s igračem više Modrić se nametnuo u veznom redu, nekoliko puta krasno pronalazio svoje suigrače, nakon čega je sam uzeo stvari u svoje ruke i briljantnim pogotkom pokrenuo trominutni uragan kojeg je zaključio Ronaldo, dakako, iz akcije koju je također započeo Hrvat.

Nakon svega tri minute drugog dijela Crveni vragovi su potpuno zasluženo došli u vodstvo. Naime, Rafael je prošao po desnoj strani, zatim uputio loptu u kazneni prostor do Welbecka čiji udarac ostaje u bloku, no lopta je u nastavku akcije došla na stranu do Nanija koji vraća u sredinu, Welbeck joj vrhom kopačke mijenja smjer, što vara Sergia Ramosa koji ju šalje u vlastitu mrežu za erupciju slavlja domaćih navijača.

Niti deset minuta poslije United ostaje s igračem manje, a pomalo je nevjerojatno zbog čega je sudac pokazao izravan crveni karton Naniju. Dugu dijagonalu upućenu na stranu domaćih Nani je visoko podignutom nogom pokušao neutralizirati, pritom zakačivši Arbelou koji mu je dolazio s leđa, ali ipak nedovoljno opasno za takvu kaznu.

Odmah je reagirao i Mourinho, na teren od 59. umjesto Arbeloe poslao Modrića i itekako pogodio. Već po samom ulasku lopta je u velikoj mjeri bila u nogama hrvatskog reprezentativca koji je bio prava napast za domaću obranu, a pritisak Reala koji je tada uslijedio rezultirao je preokretom ostvarenim u svega tri minute.

Igrala se 66. minuta kada je Modrić uzeo loptu na oko 25 metara od gola, oslobodio se braniča Uniteda i silovito filigranski preciznim udarcem zabio za 1:1. No, pravi šok za domaće uslijedio svega tri minute potom, ponovno je hrvatski veznjak imao svoje "prste" u tome, loptu je naime dodao do Higuaina koji ju prosljeđuje do Ronalda, a Portugalac ne propušta svoju momčad dovesti do potpunog preokreta na stadionu gdje je stekao svjetsku slavu.

Podignuo je tada Ferguson s klupe Rooneyja, uveo ga u igru u 73. minuti i potom naredio totalnu ofenzivu na gol Reala. United je u narednim minutama preuzeo inicijativu te u 82. i 83. minuti stvorio dvije sjajne prilike. Prvu je u nogama imao Carrick, drugu Van Persie, no briljantan je u tim trenutcima bio vratar Reala koji brani oba pokušaja, nakon čega Englezi više nisu ozbiljnije zaprijetili.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 23:38
    Pogrešno sam procjenio, neki suci bi pokazali žuti, neki crveni, ja osobno žuti i tu ne bi pomogla tehnologija. Da je real ispao, onda bi se vjerojatno pričalo o onoj ruci s kojom je igrač manchestera obranio gol.
    Obrisan korisnik
  • kuky99006.03.2013. u 20:59
    Zašto si se za mene vezao kao da sam navijač Reala, samo kažem da je crveni čisti i nemate se što buniti, ali kad več pišem. A za obranjeni gol rukom Rafaela ništa ne pišeš? To je trebao biti još jedan crveni. Bilo je puno spornih situacija i grešaka, ali pokraden nije nitko. Jedini krivac je Nani
    kuky990
  • cameosis06.03.2013. u 18:01
    opravdani crveni karton, modrić odlučio utakmicu tipa "biti-ne-biti" -- ocjena za deset!
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 14:59
    ti očigledno nemaš pojma o nogometu kad misliš da je ono na vidiću penal. oprosti sto ti moram tako reć ;)
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5006.03.2013. u 13:57
    Luka je zabio golčinu.Drago mi je što je Real prošao dalje ali mi je žao što je Nani dobio crveni što sigurno nije zaslužio i to ostavlja mrlju na ovu utakmicu ali ne umanjuje pobjedu Reala na Old Traffordu
    Kojot_50