Nogomet

Modrić: "Sretan sam zbog pogotka, ali još sretniji što smo prošli"

Ivor Krapac • srijeda, 06.03.2013.
Modrić: "Sretan sam zbog pogotka, ali još sretniji što smo prošli"
Foto: EPA

Luka Modrić je u utorak navečer odigrao važnu ulogu i zaslužio puno pohvala u preokretu madridskog Reala protiv Manchester Uniteda u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Nakon što mu je Jose Mourinho pružio priliku na ulasku u posljednjih pola sata, hrvatski reprezentativni veznjak zabio je izjednačujući Realov pogodak i time najavio proboj svoje momčadi među posljednjih osam, a poslije susreta bio je sretan i zbog svojeg gola i zbog osiguranog prolaza...

S podizanjem Realove igre protiv Manchester Uniteda koji je nešto ranije ostao s čovjekom manje, poslije Nanijevog isključenja, Luka Modrić je u utorak navečer na Old Traffordu bio među glavnim adutima Madriđana u proboju u četvrtfinale Lige prvaka. Modrić je ušao kod zaostatka svoje momčadi od 1:0, a nedugo potom zabio je vrlo lijep izjednačujući pogodak, koji je najavio nastavak Realovih naleta i preokret pogotkom Cristiana Ronalda samo tri minute poslije toga.

"Vrlo sam sretan zbog svojeg pogotka, ali još sam sretniji što smo prošli", rekao je hrvatski reprezentativac poslije pobjede, a prenio je Goal.com.

"Utakmica je bila teška, ali pokazali smo što imamo na raspolaganju kada smo se trebali vratiti i bili u potrazi za pogotkom. Ako uzmemo u obzir obje utakmice, zaslužili smo proći", nastavio je Modrić, dodajući da kod Nanijevog isključenja, koju minutu prije nego ga je Jose Mourinho poslao u igru, nije u stanju idealno procijeniti što se dogodilo.

"Da budem iskren, nisam vidio. No, sudac je taj koji donosi odluku, ne možete na to utjecati", zaključio je hrvatski reprezentativac, o čijoj je ulozi na susretu s novinarima govorio i Jose Mourinho.

"Kada je Luka Modrić ušao, rekao bih da je to promijenilo dinamiku igre u sredini terena", opisao je Portugalac, koji sveukupno nije bio sretan nastupom svoje momčadi.

"Mučili smo se do kraja; United je tjelesno bio izuzetno moćan. Bilo je previše problema dok su oni imali 10 igrača, a činjenica da je vratar Diego Lopez bio naš najbolji igrač govori sve. Kada vam je vratar najbolji momčad u situaciji s igračem više, to pokazuje da ne kontrolirate stvari kako biste trebali. U veznom redu nam nije nedostajalo igrača krajem utakmice, ali svejedno nismo imali kontrolu", dodao je Mourinho.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 18:21
    Mourinho točno zna kako dozirati Modrića,a Modrić teba raditi i biti strpljiv doći će njegovo vrijeme..Velika su tu nog. imena i najveći klub,Modrić je sinoć pokazao da spada medju takve igrače i ne bi bilo loše da se smanji negativnost oko Modrića,to je naš dečko i sinoć smo svi mogli biti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.03.2013. u 18:02
    odličan modrić, odličan sudac.
    cameosis
  • Obrisan korisnik06.03.2013. u 17:26
    Ovo mu je najbolja za Real zasad , ali šta je za reć, dosad nije nijednom onako hrabro i otvoreno igrao, odlučno i okomito. Bez alibija. Sinoć je donesao preokret.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj06.03.2013. u 15:23
    sretan sam zbog luke, ali nesretan jer je sudac uništio tekmu.
    Mihalj
  • Mihalj06.03.2013. u 15:23
    čitam ovaj komentar interrega i dalje se pitam otkuda sva ta mržnja prema modriću...
    Mihalj