Liga prvaka - završnica, Osmina finala - uzvrati, 06.03.2013, 20:45 h, Park prinčeva, Pariz
Suci: Milorad Mažić, Milovan Ristić, Igor Radojčić (Srbija)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Ezequiel Lavezzi 66'
1:1 Valencia
Jonas 55'
Valencia

Video: Parižani i bez Ibrahimovića preko uporne Valencije osigurali četvrtfinale

Damir Žbulj • srijeda, 06.03.2013.
Video: Parižani i bez Ibrahimovića preko uporne Valencije osigurali četvrtfinale
Foto: EPA

Dobar otpor pružila je Valencia u Parizu, ali postigli su samo jedan pogodak što im nije bilo dovoljno za iznenađenju u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Jonas je dao nadu gostima, ali pogodak Lavezzija za izjednačenje okrenuo je utakmicu na stranu domaćina, koji su ipak bezbolno prebrodili izostanak kažnjenog Zlatana Ibrahimovića.

Paris Saint-Germain
Valencia
Paris Saint-Germain
Valencia
30
Salvatore Sirigu
2
Thiago Silva
13
Alex
17
Maxwell
26
Christophe Jallet
(do 27')
14
Blaise Matuidi
20
Clement Chantome
27
Javier Pastore
28
Thiago Motta
(do 58')
29
Lucas Moura
(do 83')
11
Ezequiel Lavezzi
Pričuvni igrači
23
Gregory Van der Wiel
27'
19
Kevin Gameiro
58'
3
Mamadou Sakho
83'
Trener
Carlo Ancelotti
13
Vicente Guaita
3
Aly Cissokho
14
Antonio Barragan
18
Victor Ruiz
22
Jeremy Mathieu
6
David Albelda
(do 46')
8
Sofiane Feghouli
(do 63')
21
Daniel Parejo
24
Ricardo Costa
7
Jonas
(do 76')
9
Roberto Soldado
Pričuvni igrači
10
Ever Banega
46'
11
Pablo Piatti
63'
16
Nelson Valdez
76'
Trener
Ernesto Valverde

Veliki posao napravio je PSG u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Valencije. Dominantna igra, kontrola utakmice, sigurna prednost od dva pogotka i to sve do same završnice utakmice. Domaćin je pogotkom Adila Ramija rezultatski otvorio šansu u uzvratu, dok je glupost Zlatana Ibrahimovića i isključenje dodatno zakompliciralo situaciju Parižanima, koji ipak nisu mogli bezbrižno ugostiti Šišmiše.

PSG je tako bez Ibre, suspendiranog Verrattija i ozlijeđenog Meneza pokušao sačuvati europski niz neporaženosti od 22 utakmice, ali i osigurati prvo četvrtfinale Lige prvaka još od davne 1995. godine. Ancelottija je sigurno razveselio povratak, nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede, kapetana i njihov stupa obrane Thiaga Silve, ali i drugog Thiaga, veznjaka Motte, dok se strateg Parižana ipak nije odlučio od prve minute u igru ubaciti Davida Beckhama, koji je na kraju ostao bez debija za novi klub u Ligi prvaka. Zaigrao je njihov strateg oprezno, s Lavezzijem kao jedinim pravim isturenim napadačem, dok su mu pomagat trebali Pastore te Lucas Moura, koji je odlično odigrao prvi susret.

Valencia nije imala što za izgubiti, njihov trener Ernesto Valverde najavio je juriš na pobjedu i borbu do posljednje minute uzvratnog dvoboja. Sigurno mu je nedostajao strijelac iz prve utakmice, ali prije svega vrhunski obrambenjak Rami, kao i također ozlijeđeni Ricardo Costa, dok je u posljednji trenutak iz početne postave ispao Joao Pereira, kojeg je zamijenio Barragan. U napadu mu je bio isturen Soldado, ali uz veliku pomoć Jonasa i Feghoulija.

Jako dobro su Španjolci otvorili utakmicu na Parku prinčeva, ali u prvom dijelu ipak nisu stigli postići pogodak, iako su imali nekoliko obećavajućih situacija. Na pokušaj Jonasa, kojeg je blokirao Jallet, odgovorio je Lucas udarcem pored gola.

Prva prava opasna prilika gostiju bila je ona Soldada u 15. minuti, ali iskazao se i vratar Parižana Sirigu.

Ancelottija je pogodila ozljeda Jalleta malo prije isteka prvih pola sata, ali priliku je tada dobio ništa manje slabiji Van der Wiel, koji je zauzeo svoje mjesto u obrani.

Do odmora je Valencia preko Soldada i Jonasa imala još dva pokušaja, ali vratar domaćih bio je siguran.

Priču u nastavku okrenuo je pogodak nakon samo deset minuta igre. Valverde je uveo i oporavljenika Banegu, a napadački pristup ubrzo im se isplatio. Gosti su se izborili za jednu loptu, prema vratima je krenuo Jonas, snažno opalio s 18 metara i pogodio. Sirigu nije mogao izvaditi loptu iz kuta.

Ancelotti je reagirao uvođenjem još jednog napadača, ušao je Gameiro, a izašao veznjak Motta.

PSG je odgovorio, ali nije to bilo iz prave organizirane akcije, nego je pogotku 'kumovala' greška gostiju. Tino Costa je izgubio loptu na sredini terena, upravo je Gameiro odlično povukao, pronašao Lavezzija, koji iz drugog pokušaja loptu šalje u mrežu. Odahnuli su ipak tada malo Parižani, jer bi novi gol Španjolcima ipak tek osigurao produžetak.

U završnici su gosti krenuli po pobjedu, ušao je i Nelson Valdez za posljednjih 15 minuta, ali Parižani su mirno iskontrolirali utakmicu i osigurali prolaz u četvrtinu finala Lige prvaka.

(video sažetka na 22:22)

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 09:28
    Ekipa Psg jos nije do kraja uigrana i to se vidi. Ipak,mislim da mogu svakome od preostalih sudionika napraviti velike probleme i otici daleko. Liga prvaka je stvarno postala dosta izjednacena i time izrazito zanimljiva.
    Obrisan korisnik
  • Špeki1607.03.2013. u 08:51
    Lucas Moura jedini opravdava uloženi novac?? Ibrahimovic 3.najbolji strijelac svih europskih liga ove sezone iza Messija i Ronalda, 22 gola u 24 utakmice... T.Silva-ponajbolji stoper svijeta, jučer je bio neprelazan. Lavezzi-odlično igra na krilu cijelu sezonu... Lucas je tek došao i nije još... [više na forumu]
    Špeki16
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 02:09
    za kakve su novce stigli i s kakvom reputacijom, vrlo slabo igraju psg-ovci. taj moura je bio jedna velika nula ako se pogleda da je plaćen 45 milijuna, slično i pastore. vezna linija im zvuči svemirski, ali ne opravdava ni trećinu uloženog novca, za sada. imam dojam da im ni pozicijebaš ne leže.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 00:59
    Lucas Moura se jedini iskazao i opravdava ulozeni novac (ako je to ikako moguce)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 00:35
    tesko ce psg protiv nekog dalje, i ovo im je uspjeh
    Obrisan korisnik