Nogomet

Conte: "Momčad je gladna i uvijek želimo biti gladni jer smo tek počeli jesti"

Ante Zovko • četvrtak, 07.03.2013.
Conte: "Momčad je gladna i uvijek želimo biti gladni jer smo tek počeli jesti"
Foto: EPA

Trener Antonio Conte sugerirao je da Juventus ima potencijala za osvajanje Lige prvaka već ove sezone poslije uvjerljivog prolaska Celtica u osmini finala Lige prvaka. Njegov kolega Neil Lennon priznaje da Škoti praktički nisu imali šanse protiv klasnog protivnika i nada se da će iskustvo iz osmine finala pomoći njegovim igračima u daljnjem napretku.

Poslije 3:0 u Glasgowu, Juventus je pobijedio 2:0 u Torinu i pokazao da će biti jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. To je praktički najavio i trener Antonio Conte koji je samouvjereno govorio poslije uzvratnog susreta:

"Ovakve utakmice svatko priželjkuje jer smo imali 3:0 iz prve utakmice, ali većina nas je neiskusna na ovoj razini i nije bilo lako shvatiti kako najbolje pristupiti dvoboju. U prvom smo poluvremenu imali problema, ali prije poluvremena postali smo čvrsti. Igramo dobro, mnogo toga možemo istaknuti kao pozitivno."

"Momčad je gladna i uvijek želimo biti gladni jer smo tek počeli jesti. Prošle godine sjedili smo za stolom sa scudettom, ali smo tek počeli jesti. Sada ćemo pričekati ždrijeb kako bismo vidjeli koga ćemo dobiti u sljedećoj rundi. Moramo se koncentrirati na ligu jer se još borimo za naslov u Serie A i nije lako pobijediti u Italiji."

Neil Lennon žali zbog slabe realizacije Celtica koji je vjerojatno prokockao nekoliko golova u dvije utakmice i na kraju pao bez ispaljenog metka:

"Kvaliteta dolazi do izražaja. Naša realizacija nas je iznevjerila jer nam je stvaranje šansi bilo dobro. Propustili smo previše dobrih prilika. Na kraju se vidi klasa i to se dogodilo u ove dvije utakmice."

"Nadam se da su igrači naučili mnogo i da će s tim iskustvom nastaviti svoje karijere. Učinili su klub ponosnim. Ja sam jako ponosan kao menadžer jer sam bio u ovoj veličanstvenoj areni i nadam se da će ovi mladi momci procvjetati na krilima ovog iskustva. Osmina finala je biti ili ne biti, a Juventus je bio precizan u dvije utakmice."

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 13:18
    takve bayern za doručak jede
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 13:04
    Juve može pomrsiti planove Celtiku ili Galatasar...ali momčad kao Bayer,Real,Man Utd....juve niti teoretske šanse nema..
    Obrisan korisnik
  • etti07.03.2013. u 12:33
    Neki cilj za ovu sezonu je ostvaren ulaskom u 1/4 finale, ali kako Conte kaže, želimo nastaviti sanjati. Nitko nije suspendiran za tu prvu utakmicu, a Juventus može pomrsiti planove svima. Još su uvijek jako podcijenjeni i to je razumljivo iz razloga što ih nije bilo neko vrijeme u LP, a... [više na forumu]
    etti
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 12:07
    Meni su uvijek bili simpatični, ali malo mi pali u očima nakon izjava u vezi derbija kad je Muntari zabio gol. Ali nema veze. Šteta što su se tražili dosta godina nakon Calciopolia. Dosta su love bezveze bacali na Diega, Felipe Mela i još par panjeva! Imali su daleko najgori plasman u povijesti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2013. u 11:08
    17 godina je prošlo. treba ždroknut pokal Lige prvaka :)
    Obrisan korisnik