Nogomet

Wenger: "Premier liga se mora zabrinuti za svoju budućnost, Europa nas je sustigla"

Marin Vuković • četvrtak, 14.03.2013.
Wenger: "Premier liga se mora zabrinuti za svoju budućnost, Europa nas je sustigla"
Foto: EPA

Nogometaši Arsenala sinoć su na Allianz Areni došli na korak do podviga i nadoknade uvjerljivog poraza s Emiratesa, no pobjeda od 2:0 nad vodećom momčadi Bundeslige ipak nije bila dovoljna za prolaz u četvrtfinale. Engleski je nogomet ostao bez predstavnika u Ligi prvaka, što je po mišljenju Arsenea Wengera razlog za zabrinutost.

"Ovo je ogromno razočaranje za engleski nogomet, moramo prihvatiti da je ostatak Europe jednostavno uhvatio priključak s nama", rekao je Arsene Wenger po završetku susreta, komentirajući činjenicu da engleski nogomet po prvi put od 1996. godine među najboljih osam momčadi Europe neće imati niti jednoga predstavnika.

Manchester City ispao je već u tzv. "skupini smrti" i propustio izboriti čak i plasman u Europsku ligu, a u skupini je natjecanje završio i branitelj naslova Chelsea. Madridski Real izbacio je potom Manchester United, a Arsenalu nije pošlo za rukom spasiti čast engleskog nogometa.

"Manchester City, Manchester United, Arsenal i Chelsea, svi su ispali prije četvrtfinala, to se odavno nije dogodilo", dodao je Wenger. "Moramo to uzeti u obzir kad govorimo o budućnosti Premier lige."

Wengerovu zabrinutost ne dijeli trener Bayerna Jupp Heynckes, koji smatra kako se radi tek o redovitom ciklusu koji pogađa sve nogometno najjače europske zemlje. "Mislim da takvim usporedbama nema mjesta, bilo je i sezona kad su njemački klubovi izbačeni u ranoj fazi natjecanja", kazao je.

"Manchester United nije imao sreće protiv Reala, a Arsenal je pokazao o kakvoj se kvalitetnoj momčadi radi. U nogometu takvi ciklusi dolaze i prolaze, mislim da će se engleski klubovi vratiti jači već sljedeće sezone", dodao je Heynckes.

Što se same utakmice tiče, Wenger može biti zadovoljan nastupom svojih izabranika, što je po završetku i potvrdio, no žali za prvom utakmicom na Emiratesu, u kojoj su Topnici primili pogodak u samoj završnici.

"U prvoj smo utakmici bili nervozni, ali smo u drugoj pokazali koliko smo dobri. Žalim što smo primili jeftin pogodak u zadnjih pet minuta utakmice u Londonu jer smo mogli izgubiti samo 2:1. Sada tek vidimo koliko je taj jedan pogodak bio važan", objasnio je Wenger.

Među mnogim navijačima Arsenala postoji bojazan da bi sinoćnja utakmica mogla biti i posljednja koju će Arsenal odigrati u Ligi prvaka na duže vrijeme. Topnicima u prvenstvu prijeti plasman ispod četvrtog mjesta i gubitak mjesta u europskoj eliti po prvi put otkad je na klupu sjeo Wenger.

"Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da se vratimo i sljedeće sezone. Naši su mladi igrači odigrali dobro, a sada idemo snažno i žestoko završiti sezonu", najavio je.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - uzvrati

Manchester United1:2Real Madrid
Borussia D.3:0Šahtar
PSG1:1Valencia
Juventus2:0Celtic
Schalke 042:3Galatasaray
Barcelona4:0Milan
Málaga2:0Porto
Bayern0:2Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 17:11
    prema nekoj logici najjača bi trebala biti Njemačka jer su ekonomska sila ostali bez priliva arapskog kapitala ništa iako mi najdraži španjolski nogomet i primiera i drago mi da nema bahati engleza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 08:47
    kako ljubitelji premiershipa vole reć da postoje 2 kluba u španjolskoj.. malo zaboravljaju da je u zadnjih 10 godina 6 engleskih klubova igralo CL a 11 španjolskih.. toliko o ujednačenosti engleza.. od sezone 2003/04 do sezone 2010/11 je punih 4 momčadi igralo CL... a da im nema šeika koji tu i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 19:24
    Ok, bum našao clipove pa ti igh pošaljem preko PM-ova. Budem se čak potrudio i našao statistike. To da su u Engleskoj najfanatičniji je glupost, gdjegod ljidi imaju za kartu i nemaju razloga bojkotirati klub navijači dolaze na tekme. Al bumo nastavili preko PMova.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 18:46
    a gle, ne moramo se složiti oko toga koja je liga bolja, to je stvar osobnog ukusa, ali možemo izbjegavati gluposti tipa ''u njemačkoj je onakva atmosfera od prve do četvrte lige''. to jednostavno nije istina i može se vrlo lako dokazati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 18:27
    Ovdje je očito prevalentno mišljenje da su Premiership i Engleska krov svijeta što se nogometa tiče. Nema smisla da nastavljam raspravu, samo sam malo razočaran. Očekivao sam da bar ljudi na Sportnetu vide dalje od vlastitog nosa.
    Obrisan korisnik