Nogomet

Galatasaray prekinuo niz Roberta Prosinečkog i učvrstio vodeću poziciju

Branimir Korać • nedjelja, 17.03.2013.
Galatasaray prekinuo niz Roberta Prosinečkog i učvrstio vodeću poziciju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Sedam utakmica bez poraza trajao je niz Kayserispora pod vodstvom Roberta Prosinečkog, međutim 26. kolo turskog prvenstva donijelo je gostovanje Galatasaraya koji je slavio s 3:1 i zaustavio seriju domaćina...

Velika serija od sedam utakmica bez poraza dovela je Kayserispor blizu pozicija za Europu, međutim i toj seriji je stigao kraj. Galatasaray je bio previsoka prepreka i gosti iz Istanbula možda i lakše nego što su očekivali stigli su do pobjede.

Počelo je vrlo loše za momčad Roberta Prosinečkog koja je već u trećoj minuti bila u rezultatskom minusu nakon pogotka Wesleya Sneijdera.

Do kraja prvog poluvremena za Kayserispor su stizale samo loše vijesti, prvo je Burak Yilmaz u 23. minuti povisio na 2:0, osam minuta kasnije napadač domaćina Bobo zaradio je isključenje da bi Yilmaz u završnici prvog poluvremena podignuo na visokih 3:0.

Već tada je sve bilo jasno, Kayserispor protiv jakog Galatasaraya s igračem manje nije imao nikakve šanse nadoknaditi ovako veliki zaostatak.

Do kraja susreta Galatasaray je mirno dovršio posao, domaćin je u završnici preko Biseswara stigao do smanjenja na 3:1, međutim to je bilo sve što je napravio.

Ovom pobjedom Galatasaray je učvrstio vodeću poziciju na ljestvici sa sedam bodova više od Bešiktaša i Fenerbahčea koji ima utakmicu manje. Kayserispor je deveti s 36 bodova, četiri boda manje od Kasimpase koja je na pozicijama za Europu.

U sljedećem kolu momčad Roberta Prosinečkog odlazi u goste davljeniku Karabuksporu.

Tursko prvenstvo, 26. kolo:
Kayserispor - Galatasaray 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!