Nogomet

Pamić: "Nismo igrali dobro, no bili smo sretniji. Veseli me pogodak Križmana"

Sa ŠRC Zaprešić:Igor Šestak • petak, 19.04.2013.
Pamić: "Nismo igrali dobro, no bili smo sretniji. Veseli me pogodak Križmana"
Foto: Kristijan Komarica

Iako nije igrala posebno dobro te se u najvećem dijelu susreta grčevito branila, Istra je napustila Zaprešić s pobjedom 2:0 i tri boda u džepu. Nakon utakmice treneri su bili vrlo razgovorljivi pa je Igor Pamić priznao da je njegova momčad do bodova stigla dosta sretno. Pohvalio je Sandija Križmana, strijelca prvog pogotka, te objasnio zašto je Hrvoje Milić završio na klupi. Rajko Magić je svjestan kako su njegovu momčad nakon ovog poraza svi otpisali, no misli se boriti do samog kraja, dok god postoji i teoretska šansa.

U utakmici 28. kola MAXtv Prve lige nogometaši Istre su s 2:0 slavili kod Intera u Zaprešiću i upisali svoju osmu ovosezonsku pobjedu. Učinili su to spretno, ali i sretno. Odlično su se branili tijekom čitavih 90 minuta i sačuvali svoju mrežu usprkos Interovoj dominaciji, a u 72. i 73. minuti iskoristili nepažnju Interove obrane i golovima Križmana i Milića stigli do sva tri boda.

Trener Igor Pamić otkrio je nakon utakmice u čemu leži tajna uspjeha njegove momčadi: "U drugom dijelu prvenstva imamo nevjerojatnu vjeru u vlastite mogućnosti. Igramo jako, jako dobro i mogu reći da imamo manje bodova nego što bismo prema zaslugama trebali imati."

"Miliću neću dozvoliti igranje privatnih utakmica"

Pamić je u Zaprešiću prilično iznenadio ostavljanjem Hrvoja Milića na klupi, a nakon utakmice je objasnio koji je bio razlog: "Pogledao sam snimku utakmice sa Zagrebom i shvatio da sam ja isključivi krivac što tu utakmicu nismo pobijedili. Milić je igrao svoju privatnu utakmicu jer su mu u glavi transferi. U Istri su igrali i bolji igrači od njega kojima nisam dozvolio igranje privatnih utakmica pa neću ni njemu. Dobio je upozorenje, a danas mi je dobro došao za zadnjih pola sata. Prvi put sam ga stavio u špicu i zabio je pogodak."

U posljednjih tjedan dana Pamić je imao mnogo problema s ozljedama igrača pa je u Zaprešić doputovao sa samo 15 članova momčadi. Svjestan je da njegova momčad nije odigrala nezaboravnu utakmicu, ali i vrlo zadovoljan njenim ishodom: "Teren je bio vrlo loš i šteta je što su se igrači prije svega morali prilagođavati terenu. Mi nismo igrali dobro, ali smo bili sretniji. Napravili smo neke pogreške, no ovaj put za njih nismo kažnjeni. Utakmica je psihološki za nas bila lakša nego za Inter jer smo mi bodovno bili u puno boljoj situaciji i nismo imali takav pritisak."

Prokomentirao je nastup Sandija Križmana koji je zabio svoj prvi prvenstveni pogodak od 18. kolovoza 2012. i utakmice protiv Intera u Puli: "Veseli me što je Križman zabio gol. Znam da napadači žive od golova, a njemu je psihički bilo teško zbog te krize. Zapravo se stalno mučio s ozljedama, no očito je došlo njegovo vrijeme. Lani nas je na kraju izvukao, a čini se da će i sada. On je odličan igrač."

Rajko Magić je ovako prokomentirao svoj drugi poraz na klupi Intera: "Znali smo koliko je važna bila ova utakmica i tako smo se za nju pripremali. Napravili smo sve da kroz igru dođemo do nekakvih prilika, ali tehnički smo bili na katastrofalnoj razini. Istra se organizirano branila i mi nismo znali probiti taj dvostruki blok. Drugo smo poluvrijeme pokušali više prebacivati loptu na strane pa kroz pritisak pokušati isprovocirati kakvu grešku suparnika. Imali smo neke prilike, ali nije to izgledalo dobro. Imamo problem s realizacijom i nedostaje nam igrač koji bi poluprilike pretvorio u pogotke."

"Utakmica je na kraju otišla u krivom smjeru i sad smo tu gdje jesmo. Svi su nas otpisali i više nitko ne vjeruje da u preostalih pet kola možemo nešto učiniti. Mi ćemo do kraja odigrati pošteno. Nećemo se predati ni raspasti. Čak i ako izgubimo sve šanse, davat ćemo sve od sebe radi regularnosti prvenstva, ali i da bismo zaigrali bolje nego što smo igrali do sada. Sasvim sigurno, o ispadanju nećemo pričati dok to ne bude gotova stvar", dodao je Magić.

Iskusni strateg razloge loših igara Intera ne traži nigdje drugdje, već u vlastitoj kući. "Mi radimo zaista naporno da bismo izgledali bolje. Nešto smo i popravili, ali to ide sporo. Moramo biti pošteni pa pogledati u ogledalo kako bismo našli razloge zbog kojih smo se našli u ovoj situaciji. Šansa još uvijek postoji. S pet pobjeda bismo se spasili, ali nakon što 12 utakmica nismo dobili nikoga, ne možemo očekivati da ćemo do kraja dobiti sve", zaključio je Magić.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!