Rukomet

Zagrebaši protiv Poreča žele nastavak pobjedničkog niza

Zvonka Keliš • petak, 26.04.2013.
Zagrebaši protiv Poreča žele nastavak pobjedničkog niza
Foto: Kristijan Komarica

Momčad CO Zagreba ovoga petka nastavlja svoj put ka obrani naslova prvaka Hrvatske. Nakon prošlotjednog slavlja nad svojim najvećim suparnikom vrijeme je da Zagrebaši snage odmjere i s preostalim ekipama u Ligi za prvaka, a prvi se njihovu putu našao Poreč s kojim će zbog promocije rukometa zaigrati u Novskoj.

Za rukometaše Croatia osiguranja Zagreb nema predaha, upravo suprotno, nakon osvajanja Regionalne lige te odličnog starta u Ligi za prvaka Hrvatske vrijeme je da se mlada momčad Borisa Dvoršeka pokaže i dokaže i u nastavku te da uza sve to uz rukometne terene privuče još pokojeg zaljubljenika u sport budući da će zbog promocije rukometa nekoliko svojih domaćih utakmica odigrati u brojnim drugim hrvatskim gradovima. Ovoga petka red je pao na Novsku.

Nakon gostovanja u Našicama proteklog tjedna te slavlja s tri pogotka razlike Zagrebaši odmorniji i u onom punom naponu snaga očekuju nov ogled, novu utakmicu kojom bi potvrdili kako dobrano koračaju ka novom naslovu prvaka Hrvatske. No, na tom će im se putu ovoga petka suprotstaviti jedna od najsređenijih momčadi ovosezonskog izdanja Premijer lige, RK Poreč koji, pak, nije bio uspješan u svom prvom nastupu u doigravanju za prvaka. Bolji od Porečana na njihovu su terenu bili Karlovčani s dva pogotka razlike.

Povratak Matića, upitan Šebetić

Iako Zagrebaši gotovo da više i ne muče muku s ozljedama, u Novskoj u petak sasvim sigurno neće zaigrati Marko Matić, no upitan je i nastup mladog Luke Šebetića: "Premda neće igrati protiv Poreča s treninzima je započeo Marko Matić koji nam fali već dobra dva mjeseca. Također, za utakmicu u Novskoj upitan nam je i Luka Šebetić koji je dobio jedan nezgodan udarac u list i ukoliko ne bude spreman sutra za utakmicu njegovo će mjesto popuniti mladi Bruno Butorac."

Regionalni i hrvatski prvak ove sezone lagani neuspjeh polučio je tek na europskim terenima stoga sada pun samopouzdanja nakon naslova u SEHA ligi ponovno lovi svoju dvostruku krunu. O samom Zagrebu se praktički sve zna stoga vrijedi vidjeti kako će se u preostalim prvenstvenim dvobojima ponašati mladci poput Stepančića, Ivića, Mandalinića, Brozovića, Šprema pa i Mihića i Butorca koji će narednih dana, a potvrđuje to i sam trener Dvoršek, dobivati sve više prilike kako bi se uigrali te stvorili momčad koja bi zajedno s iskusnim Zagrebovim rukometnim liscima za nekoliko mjeseci pohodila i europske parkete.

Iako CO Zagreb slovi kao veliki favorit domaćeg prvenstva te da mu se može suprotstaviti tek Nexe koji se i nije pokazao u najboljem svjetlu protiv Zagrebaša ove sezone (četiri poraza u četiri dvoboja), sasvim je sigurno kako Dvoršekovi momci, posebice oni mlađi koji će upravo na ovakvim utakmicama dobiti priliku za dokazivanje i stjecanje iskustva, ne smiju olako shvatiti dvoboje prvenstva Hrvatske. Ukoliko to učine Poreč će to znati naplatiti.

"Kao trener želim da svih 60 minuta protiv Poreča odigramo kvalitetno kao što smo igrali prvih 40 minuta protiv Nexea. Ne samo protiv Poreča, već da u svakoj od preostalih 11 utakmica odigramo na tom nivou te da još malo bolje odigramo u napadu. Također, želja mi je da mladi igrači, u prvom redu Stipe Mandalinić, odigraju dobru utakmicu protiv Poreča. Mladići su sjajno radili na treninzima i vrijeme je da sada to preslikaju i na utakmicu", riječi su trenera Dvoršeka dan prije ogleda s Porečom.

"Smatram da smo jači i bolji od svake momčadi u Premijer ligi i na nama je da to i pokažemo na parketu. Važno je da protiv Poreča ne uđemo u utakmicu sa pristupom 'lako ćemo' jer u tom se slučaju nećemo dobro provesti. Susret s Porečom trebamo otvoriti pravim pristupom kako bismo pokazali tko je najbolji, jedino tako možemo do pobjede", kazao je mladi kružni napadač CO Zagreba Ilija Brozović koji će svoju priliku za dokazivanje sasvim sigurno imati u ogledu s Porečom.

Momčad Poreča svakako jest jedna od ponajboljih i najsređenijih ekipa Premijer lige, a svoj kontinuitet drži i u europskim natjecanjima gdje se vrlo dobro natječe posljednje dvije godine. Nakon 16 pobjeda u regularnom dijelu natjecanja rukometaši Poreča ponovno su se našli u Top 5 Premijer lige čime su i osigurali svoje mjesto u doigravanju, a iako su vrlo efikasna ekipa posebice poznata po svojoj napadačkoj snazi, u drugom su dijelu sezone, nakon odlaska Stefana Vujića u Nantes, lagano pali.

Sada je Poreču preostalo da se osloni na svoje mlade igrače, posebice bivšeg Zagrebaša Davida Miličevića, kao i na pivota Teu Čorića te desnog vanjskog Tima Thossa pred kojima je uistinu svjetla budućnost. Svakako se tu ne smije zaboraviti ni bivši hrvatski rukometni reprezentativac Vedran Mataija, kao ni odličan vratar Tomislav Sladoljev, dok okosnicu momčadi čine još i Rudolf Čužić i Marko Buvinić.

Sve što Poreč zna i umije vrlo dobro zna i Zagrebov strateg Dvoršek koji je odlično uvidio koje su najbolje strane ove ekipe: "Poreč ima kvalitetnu igru na pivota i jako dobro igra 6-0 obranu. Miličević, Čužić i Thoss mladi su reprezentativci ili igrači koji su igrali za mlade selekcije, dakle neupitna je njihova kvaliteta. Znam odakle prijeti opasnost iz redova Poreča i mislim da posebno valja naglasiti kako oni igraju jedan moderan,brz i ništa manje bitno lijep rukomet s dosta nadigravanja, bez destrukcije."

"Rekao sam svojim dečkima da ne želim vidjeti da se ikoga podcjenjuje, želim maksimalni angažman na svakoj od preostalih utakmica, počevši s Porečom", zaključio je Dvoršek.

Utakmica drugoga kola Lige za prvaka Hrvatske između CO Zagreba i RK Poreča počinje u 18 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

RK Zagreb36:27Poreč
Dubrava30:26Nexe Našice
Siscia35:28Karlovac
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido26.04.2013. u 17:06
    Jos jedna lagana pobjeda... ...
    nido
  • Obrisan korisnik26.04.2013. u 15:28
    na domačem parketu nemaju konkurenciju
    Obrisan korisnik