Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 01.04.2014, 20:45 h, Camp Nou, gledatelja: 85.000
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Markus Häcker, Tobias Welz, Bastian Dankert (svi Njemačka)
Barcelona
Barcelona
Neymar 71'
1:1 Atlético Madrid
Diego 56'
Atlético Madrid

Video: Atlético zaustavio Barçu na Camp Nouu uz ozljede Piquéa i Diega Coste

Josip Tolić • utorak, 01.04.2014.
Video: Atlético zaustavio Barçu na Camp Nouu uz ozljede Piquéa i Diega Coste
Foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Camp Nouu, srazu velikih španjolskih ligaških rivala Barcelone i Atlética iz Madrida, nije bilo pobjednika. Utakmicu su obilježile ozljede dvojice važnih pojedinaca za svaki sastav te iznimno uzbudljivo drugo poluvrijeme, začinjeno dvama prekrasnim pogocima.

Barcelona
Atlético Madrid
Barcelona
Atlético Madrid
13
José Manuel Pinto
3
Gerard Piqué
(do 12')
4
Cesc Fàbregas
(do 68')
6
Xavi Hernández
8
Andrés Iniesta
10
Lionel Messi
11
Neymar
14
Javier Mascherano
16
Sergio Busquets
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
Pričuvni igrači
15
Marc Bartra
12'
9
Alexis Sánchez
68'
 
Trener
Gerardo Martino
13
Thibaut Courtois
2
Diego Godín
3
Filipe Luís
5
Tiago
6
Koke
9
David Villa
(do 70')
10
Arda Turan
(do 77')
14
Gabi
19
Diego Costa
(do 30')
20
Juanfran
23
Miranda
Pričuvni igrači
26
Diego
30'
24
José Sosa
70'
11
Cristian Rodríguez
77'
Trener
Diego Simeone

Označen kao vjerojatno najizjednačeniji dvoboj četvrtfinala Lige prvaka, okršaj Barcelone i Atlética na Camp Nouu počeo je pritiskom gostiju koji je urodio greškom vratara Pinta nakon čega je David Villa mogao zapapriti svom bivšem klubu, ali s 10-ak metara nije uspio pogoditi okvir.

Blaugrana je polako počela preuzimati inicijativu, a presjekla ju je ozljeda Gerarda Piquéa koji je nespretno pao na zemlju nakon naskoka na Diega Costu, madridskog aduta nad čijim je nastupom stajao znak upitnika. Upravo je taj igrač bio sljedeći koji je morao izaći nakon što ga je u jednom dvoboju zaboljela prepona i Simeone, unatoč nastojanju da mu najbolji strijelac ostane na terenu, uvodi Diega.

Od tog trenutka Atlético se pomalo počeo povlačiti u svoju polovicu, a Katalonci počeli plesti mrežu oko gola žutih. Neymar se krajem poluvremena uspio izboriti za poziciju za šut s ruba kaznenog prostora koji je prošao malo iznad grede, a brzo izveden slobodni udarac mogao je Atléticu donijeti vodstvo u sudačkoj nadoknadi, ali Villa se još jednom nije proslavio. Ovaj put Pinto mu je sjajno obranio pokušaj.

Iz svlačionice kao da su izašle neke druge postave Barçe i Atlética iako igračkih promjena nije bilo. I nakon dvije javne opomene u prvih deset minuta nastavka, brza akcija Madriđanima je donijela vodstvo. Potez utakmice radi igrač s klupe Diego i s više od 25 metara iskosa fantastičnim udarcem u bliži kut vara Pinta i postavlja 0:1.

Taj je pogodak, naravno, šokirao domaćina i unio nervozu u igru, pa je nedugo potom požutio i Jordi Alba, no igra brzih dodavanja ubrzo je pronašla svoj put natrag u redove momčadi Gerarda Martina. U 64. minuti Busquets je tako pronašao prostor za udarac iz daljine koji lijepo odbija Courtois, a dobar potez s klupe Martino radi četiri minute potom uvodeći Alexisa Sáncheza umjesto Fabregasa.

Svega tri minute potom Barcelona se vratila u rezultatski mirnije vode. Više od pola posla napravio je Andrés Iniesta uputivši dubinsku loptu u kazneni prostor koju prima Neymar i uz malo sreće šalje iza leđa Courtoisa.

Morao je Chelseajev vratar na posudbi u španjolskoj prijestolnici u idućem razdoblju pokazati kvalitetu i nakon dalekometnog šuta Inieste te slobodnog udarca Lea Messija koji su tražili sam gornji lijevi kut Atletijevih vrata.

Unatoč opsadi u drugoj polovici drugog poluvremena Barcelona nije uspjela doći do pobjede na svom terenu, a Atlético je napravio veliki posao postizanjem pogotka u gostima i sačuvavši remi, što mu jamči nešto veće izglede u uzvratu na Vicente Calderónu. Zanimljivo je da je ovo četvrti put ove sezone da su ova dva sastava odigrala neodlučeno (dvaput u Superkupu, jednom u prvenstvu).

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona1:1Atlético Madrid
Manchester United1:1Bayern
Real Madrid3:0Borussia D.
PSG3:1Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 19:08
    kakva gajba diega!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 13:18
    zanimljiva mi je jedna stvar,nije cak bilo ni tih 85 000 ljudi na Nou Campu sto pise ovdje gore,nego 79 000..to je katastrofa posjecenost,ali kad ti je najjeftinija karta 93 eura onda je sve lakse razumljivo..nek se ugledaju na Bayern i Borussiu kod kojih su karte za uzvrat 36 i 40 eura... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 13:17
    ostaje sve otvoreno po meni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 13:02
    Ovo je sve predobra vijest za Barcelonu u odnosu na onu koju ćete ubrzo pročitati na ovom portalu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 10:11
    Atletico prolazi, osim ako se ne umiješa "viša sila"...mogu mislit kakva će bit atmosfera na Calderonu.
    Obrisan korisnik