Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 01.04.2014, 20:45 h, Old Trafford
Suci: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)
Manchester United
Manchester United
Nemanja Vidić 58'
1:1 Bayern
Bastian Schweinsteiger 67'
Bayern

Video: United i Bayern odigrali bez pobjednika, Mandžukić asistirao za pogodak

Sportnet • utorak, 01.04.2014.
Video: United i Bayern odigrali bez pobjednika, Mandžukić asistirao za pogodak
Foto: EPA

Nakon prvih 90 minuta četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Bayerna i dalje je sve otvoreno. Engleski i njemački prvak odigrali su neodlučeno 1:1 i odluka o putniku u polufinale past će u uzvratu na Allianz Areni.

Manchester United
Bayern
Manchester United
Bayern
 
David de Gea
 
Phil Jones
 
Nemanja Vidić
 
Rio Ferdinand
 
Alex Büttner
(do 74')
 
Antonio Valencia
 
Michael Carrick
 
Marouane Fellaini
 
Ryan Giggs
(do 46')
 
Wayne Rooney
 
Danny Welbeck
(do 85')
Pričuvni igrači
 
Shinji Kagawa
46'
 
Ashley Young
74'
 
Javier Hernandez
85'
Trener
David Moyes
 
Manuel Neuer
 
Rafinha
 
Javier Martinez
 
Jerome Boateng
 
David Alaba
 
Philipp Lahm
 
Bastian Schweinsteiger
 
Arjen Robben
 
Toni Kroos
(do 74')
 
Franck Ribery
 
Thomas Müller
(do 63')
Pričuvni igrači
 
Mario Mandžukić
63'
 
Mario Götze
74'
 
Trener
Pep Guardiola

Premda su zbog iznimno loše sezone, slabe forme na domaćem terenu, ali i teških poraza od Liverpoola i Manchester Cityja u susret s Bayernom po mnogima ušli kao autsajderi, nogometaši Manchester Uniteda odigrali su 1:1 s njemačkim prvakom i izglede za plasman u polufinale Lige prvaka održali na životu do uzvrata u Münchenu.

Bayern je očekivano bio bolja momčad i od samog početka, zapravo zabrinjavajućeg za domaćina, nametnuo svoj tempo uz visok posjed lopte, i visok postotak točnih dodavanja. United je polovicu prvoga dijela uglavnom "hvatao sjene" po travnjaku Old Trafforda, no obrana je odradila svoj posao i sačuvala mrežu.

Usprkos velikoj dominaciji Bayerna dvije su se najizglednije prigode zapravo dogodile pred vratima Manuela Neuera. Prvo je Dannyju Welbecku poništen pogodak zbog procjene suca da je prethodno opasno podigao nogu, a zatim se engleski reprezentativac u završnici prvoga dijela našao u stopostotnoj situaciji. Wayne Rooney mu je uputio sjajnu loptu, Welbeck izbio sam pred Neuera i pokušao ga prebaciti slabim udarcem kojeg je njemački vratar lako zaustavio.

Bayernova dominacija nastavljena je i početkom nastavka, no ovoga puta domaći su nogometaši uz nešto više aktivnosti pokušavali prekinuti igru koju je proteklih godina toliko često njegovala Guardiolina Barcelona.

Kao i u prvom dijelu, usprkos Bayernovoj inicijativi zakuhalo se na suprotnoj strani. Igrala se 58. minuta, United je izborio korner kojeg je izveo Rooney, a posve neometan Nemanja Vidić je glavom poslao loptu u mrežu za 1:0 Uniteda.

Guardiola je iz igre izvukao neefikasnog Thomasa Müllera i ubacio Marija Mandžukića i devet minuta kasnije to mu se i isplatilo. Hrvatski je reprezentativac glavom spustio ubačaj s desne strane za Bastiana Schweinsteigera, koji je sjajnim udarcem poslao loptu pod gredu za 1:1.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, ali je Bayern za uzvratnu utakmicu ostao bez dvojice igrača. Prvo je žuti karton zaradio Javier Martinez, a zatim u 90. minuti bespotrebno po drugi put požutio i Schweinsteiger, te prije završetka utakmice završio u svlačionici.

Bayern će na Allianz Areni imati veliku prednost domaćeg terena i pogotka u gostima, a United ponovno ulogu autsajdera. U svakom slučaju čeka nas zanimljiv uzvrat u kojemu je, usprkos prognozama uoči večerašnje utakmice, i dalje sve otvoreno.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona1:1Atlético Madrid
Manchester United1:1Bayern
Real Madrid3:0Borussia D.
PSG3:1Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 19:07
    odličan asist za mandžu, šteta što guardiola ne voli direktnije, bili bi 20% jači!
    Obrisan korisnik
  • narada10802.04.2014. u 15:38
    Bayern je dobro prošao s tim rezultatom. Predobra je bila obrana sa Vidićem i Buttnerom da se je mogla vidjeti konkretna dominacija Njemaca. Bayern je došao u tu situaciju koja se je već najavila protiv Arsenala, a i u ponekoj utakmici Bundeslige.: Igra je pala otkad je Pep tu. Samopouzdanje i... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 15:36
    Ispravan naslov texta.... Man.Utd-u ponisten cist gol! Dizanje u nebesa Bayerna je dosadilo, nista nisu pokazali osim vec vidjenog maltretiranja lopte kakav je osmislio Pep u Barceloni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 14:42
    Da je igrao van Persie tek onda bi popili 5 komada, jer Welbeck ne bi igrao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 14:32
    Manđukić na kraju sezone treba otići iz Bayerna,jer dolaskom Lewandovskog izgubit će mjesto u ekipi..Guardiola ne preferira tip igrača Ibrahimović ili Manđukić-a Chelsi je kao stvoren za Manđukića..
    Obrisan korisnik