Liga prvaka, četvrtfinale - prve utakmice, 02.04.2014, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid
Gareth Bale 3'
Isco 27'
Cristiano Ronaldo 57'
3:0(2:0) Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Video: Madridski Real uvjerljiv u prvom susretu protiv dortmundske Borussije

Branimir Korać • srijeda, 02.04.2014.
Video: Madridski Real uvjerljiv u prvom susretu protiv dortmundske Borussije
Foto: EPA

Real Madrid mirno odlazi na gostovanje u Dortmund. Momčad Carla Ancelottija kvalitetno je odradila posao u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka i na uzvrat u Njemačku odnosi uvjerljivu prednost 3:0...

Real Madrid
Borussia Dortmund
Real Madrid
Borussia Dortmund
1
Iker Casillas
3
Pepe
4
Sergio Ramos
5
Fabio Coentrao
15
Daniel Carvajal
11
Gareth Bale
14
Xabi Alonso
19
Luka Modrić
23
Isco
(do 72')
7
Cristiano Ronaldo
(do 80')
9
Karim Benzema
(do 75')
Pričuvni igrači
24
Asier Illarramendi
72'
21
Alvaro Morata
75'
16
Casemiro
80'
Trener
Carlo Ancelotti
1
Roman Weidenfeller
15
Mats Hummels
25
Sokratis Papastathopoulos
26
Lukasz Piszczek
(do 67')
37
Erik Durm
5
Sebastian Kehl
(do 73')
11
Marco Reus
18
Nuri Sahin
19
Kevin Grosskreutz
10
Henrih Mhitarjan
(do 64')
17
Pierre-Emerick Aubameyang
Pričuvni igrači
7
Jonas Hoffmann
64'
23
Julian Schieber
67'
 
Miloš Jojić
73'
Trener
Jürgen Klopp

Želja Luke Modrića se ispunila. Real Madrid nije primio pogodak, postigao je čak tri i s uvjerljivom pobjedom odlazi na gostovanje u Dortmund. Madriđani su se pokazali boljim protivnikom, posebno u prvom poluvremenu koje je Borussia odigrala dosta skromno.

Početak susreta nije mogao biti gori za goste. Već u trećoj minuti Real je stigao do vodstva kada se ispred Borussijinog gola našao usamljeni Gareth Bale i bez problema poslao loptu u mrežu.

Borussia je djelovala dosta impresionirano i neraspoloženo u početnom razdoblju i vrlo teško je razvijala svoju pravu igru. Svako Realovo približavanje kaznenom prostoru gostiju bio je znak za alarm kod igrača Borussije .

U 27. minuti Borussia je kapitulirala po drugi put. Vrlo vrlo nesigurna i mekana reakcija obrane Borussije i Isco je to lakoćom kaznio. Dobio je loptu na 16 metara, nitko se nije usudio malo čvršće krenuti prema njemu i ostavljena mu je mogućnost udarca što je on iskoristio i pogodio sam donji kut Weidenfellera.

Borussijin vratar dobio je priliku u prvom dijelu u dvije situacije pokazati svoje kvalitete nakon slobodnih udaraca Garetha Balea i Cristiana Ronalda te u još nekoliko navrata poslije ne toliko opasnih prijetnji Realovih igrača.

Do kraja prvog dijela domaćin je bez problema kontrolirao stanje na travnjaku, Dortmund je vrebao na neku pogrešku vezne linije kako bi sijevnuo kontranapad, ali i kada bi ona i došla, obrana Reala bi promptno spriječila opasnost.

U drugo poluvrijeme Borussia je ušla znatno bolje i odlučnije, barem što se tiče igre prema naprijed. Uspjela je stvoriti dvije odlične prilike koje su ostale neiskorištene, prvo je Aubameyang pucao loše pokraj gola, a zatim je Marco Reus loše dao loptu Aubameyangu koji je mogao doći u idealnu poziciju za postizanje gola.

Vrlo brzo uslijedila je kazna na drugoj strani. Luka Modrić je lijepo vidio samog Cristiana Ronalda, idealno ga je poslužio, a ovaj rutinirano pogodio za 3:0. Bio je to 14. Ronaldov gol u Ligi prvaka čime je izjednačio Messijev rekord iz sezone 2011/2012.

Dvije minute kasnije, u 57. minuti, sjajnu priliku propustio je Henrih Mhitarjan koji je dobio loptu na pet metara, no Pepe je u posljednji trenutak blokirao njegov pokušaj iako se već činilo da će lopta završiti u golu.

U nastavku susreta Jürgen Klopp je pokušao promjenama donijeti neku prevagu i doći barem do jednog pogotka, ali Real Madrid je i dalje kontrolirao situaciju na travnjaku. Iako su igrači Borussije uporno tražili ulaske iza obrane domaćina, čak i kada bi lopta prošla, nije bilo posebne opasnosti.

Domaćin tako bilježi zasluženu pobjedu uz dobar nastup Luke Modrića, a Borussia može žaliti za hrabrijim nastupom u prvom dijelu i barem jednim pogotkom jer je prilika imala.

Liga prvaka

četvrtfinale - prve utakmice

Barcelona1:1Atlético Madrid
Manchester United1:1Bayern
Real Madrid3:0Borussia D.
PSG3:1Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 18:23
    real rutinirano, mogla je bit i veća razlika. šteta što borusia nije imala prvu momčad na raspologanju, bila bi jača utakmica!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 10:41
    Borussia bez pola momčadi je potpuni autsajder i to se jučer vidjelo... Bojim se da će i u Dortmundu dobiti porciju... Real je imao sreće na ždrijebu... Nego, Ronaldo je toliko nabrundan na rekord da je to strašno... Želim mu to, jer imam osjećaj da bi Balea mogo uskoro zubima rastrgati zbog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 10:32
    Da su bili kompletni, sigurno bi zabili gol ili dva i uzvrat bi ponudia dozu neizvjesnosti, ovako je Real već sve riješia, teško da će prokockat ovakvu prednost u Dortmundu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 09:41
    Od skupine pa do knock-out faze Real je imao daleko najlakši raspored. A čak i protiv ovako loše Borussije su pokazali određene slabosti koje bi bolje i čvršće ekipe mogle naplatiti. Kao što se već i dogodilo.I da, sasvim netipično su se jučer igrači BVB bacali i simulirali. U jednom kadru sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 08:14
    Luka treba bit glavni igrač u Realu, a ne da kolo vodi Ramos ili CR
    Obrisan korisnik