Nogomet

Hajduk desetkovan na neugodnom gostovanju u Kazahstanu

Ante Zovko • četvrtak, 31.07.2014.
Hajduk desetkovan na neugodnom gostovanju u Kazahstanu
Foto: Duje Bonačić

Treće pretkolo Europske lige za Hajduk je bila neprelazna prepreka u protekle tri sezone. Poslije Stoke Cityja, Intera i Dile Gori, slijedi ogled s kazahstanskim Šahterom kojeg Splićani ne dočekuju niti u idealnom izdanju niti u idealnoj formi.

U Hajduku nisu skrivali da ne žele daleko gostovanje u Karagandiju, no Šahter je u drugom pretkolu izbacio litavski Atlantas te ugošćuje hrvatsku momčad više od četiri tisuće kilometara dalje od Splita.

Hajduk već tri utakmice ne zna za pobjedu, a u posljednje dvije je poražen, 1:2 od Dundalka u uzvratu drugog pretkola, te 2:4 od Rijeke u drugom kolu Prve lige. Pogreške prije svega obrambenih igrača izazivaju najviše briga uoči neugodnog gostovanja, a uz to će Igoru Tudoru nedostajati šest igrača (Avdija Vršajević, Tino Sven Sušić, Anton Maglica, Josip Bašić, Jo i Timurhuja Abduholikov). Ili sedam ako se tu ubroji i prinova u momčadi, Ukrajinac Artem Milevskij.

Domaći teren očigledna je prednost Šahtera kad se pogleda na dosadašnje europske rezultate. U prvom pretkolu porazio je Širak 4:0, a u drugom Atlantas 3:0

"Naravno, proučio sam momčad Šahtera i vidio nekoliko njegovih utakmica, mislim da je to vrlo dobra momčad. Šahter posjeduje kvalitetu i iskusne igrače. Većinom su to igrači od 25 do 30 godina što su najbolje godine. Momčad ima iskustvo iz Europske lige od prošle godine što je još jedan pokazatelj kako je Šahter kvalitetna momčad. U Europsku ligu se ne ulazi slučajno", rekao je Tudor u najavi susreta.

Kao i Dundalk, Šahter je u natjecateljskoj formi jer je u prvenstvu odigrao već 21 utakmicu i ostvario 11 pobjeda, dva remija i osam poraza. U Europi Kazahstanci nisu primili gol u posljednja tri susreta, u velikoj mjeri zahvaljujući 33-godišnjem Aleksandru Mokinu, koji je protiv Atlantasa nedavno upisao 20. europski nastup. Šahter ima četvoricu igrača koji imaju 20 ili više nastupa u Europskoj ligi.

Viktor Kumikov, dakle, na raspolaganju ima puno iskusniju momčad od Tudora, ali je u najavi bio jako oprezan pokazavši veliko poštovanje prema hrvatskoj momčadi:

"Dobro sam proučio Hajduk. Radi se o snažnoj momčadi s brzim igračima, pogotovo u ofenzivnom dijelu, gdje su individualno bolji od Šahtera. Bit će to zanimljiv i izazovan susret."

Europska liga, treće pretkolo, prva utakmica:
Šahter Karagandi - Hajduk 14:30 h

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 14:06
    Ili su bez "pola momčadi", ili je travnjak, ili je Mamić, ili je HNS, ili je Šuker, ili su suci, ili je UEFA, ili, ili, ili,...uvijek je netko! Pa kada će biti ONI krivi za nešto?! Ma biti će "repova" i pranja od odgovornosti i nakon ove utakmice, to je sigurno. Netko će drugi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • dullknife31.07.2014. u 13:08
    svi su se urotili protiv Brbića, kuglicu u zdjeli uefe, cijene aviona, udaljenost, vramenska razlika, cijena barela na burzi....Bili bi baš zanimljivo kad bi netko tko zna gdje tražiti- pogledao kolika je ustvari cijena čartera za takvo putovanje, nešto mi smrdi na pranje love, kao , ovo će platiti... [više na forumu]
    dullknife
  • Obrisan korisnik31.07.2014. u 12:04
    13 - 0 za Šahter realno , 7-0 navijački
    Obrisan korisnik
  • Kvrga31.07.2014. u 11:39
    Ako ostane nada za uzvrat, bit će dobro...
    Kvrga