Nogomet

Ivan Matić: "Odigrali smo zrelu utakmicu na visokom nivou"

Ivana Strahija • petak, 01.08.2014.
Ivan Matić: "Odigrali smo zrelu utakmicu na visokom nivou"
Foto: Kristijan Komarica

Čornomorec Odesa u Splitu nije uspio zabiti, na što su domaćini na Parku mladeži iznimno ponosni. Odigrali su zrelo i pametno, kaže trener...

Splitska bajka ima, nakon četvrtka, sjajnu podlogu za još bolji nastavak. Čornomorec iz Odese nije se dobro proveo na Parku mladeži. Splitovci su zabili dva gola, oduševivši svoje navijače, ujedno ne dopustivši gostima da postignu pogodak.

"Činjenica je da smo odigrali zrelu utakmicu na visokom nivou protiv protivnika koji je zahtjevan, dobar i sigurno je da mi to pričinja veliko zadovoljstvo. Bio bih zadovoljan kad bi ovaj nivo držali što duže, ali siguran sam da imamo kvalitetu i prostor za napredak, vjerujem kako ćemo u narednim susretima biti još bolji", rekao je Ivan Matić, strateg pobjednika susreta.

Među Crvenima odličan je bio Marko Rog, koji je tek nedavno odjenuo splitski dres. "On je možda bio iznenađenje za Čornomorec, ali za nas ne. Pokazao se kao dobar izbor i rješenje, nema potrebe da ga dalje hvalimo jer momak svojom igrom sve to potvrđuje. Samo treba ovako nastaviti i ostati čvrsto na zemlji", pohvalio je 19-godišnjaka trener Matić.

Tome je dodao: "Ovo je najveća pobjeda u mom vođenju momčadi, u mojoj karijeri. Drago mi je što je momčad u najvažnijoj utakmici dosad, odgovorila na način koji sam priželjkivao, a također mi je drago što smo se hrvatskoj javnosti i splitskoj publici predstavili u ovakvom izdanju. Opravdali smo postavljene ciljeve i sačuvali mrežu netaknutom."

Pobjeda bez primljenog gola je svakako odlična situacija za uzvrat, no Matić nije unaprijed upisao prolaz: "Naši apetiti su uvijek isti, što bolje se predstaviti u Europi i iskoristiti sve ponuđeno. S moje strane nema euforije, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u uzvratu. Imamo sedam dana i nadam se ovakvoj izvedbi svojih igrača."

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz01.08.2014. u 15:00
    Drago mi je da u Splitu postoji jedan ozbiljan nogometni klub, jer taj grad to zaslužuje! Bravo RNK!
    sportoz
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 11:48
    Čestitke Splitu. Ugodno su me iznenadili. Želim vam sreću u uzvratu i prolazak u naredni krug.
    Obrisan korisnik
  • Zdren01.08.2014. u 08:51
    Sve sažeto u naslovu. Bravo.
    Zdren
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 08:26
    jako zrela momčad koja bi nas ako će nadam se proći u skupine eurolige mogla jako lijepo predstaviti :)
    Obrisan korisnik
  • 280401.08.2014. u 06:07
    Bravo Split :D Svaka čast na kvalitetno odigranoj utakmici. Ako se to ponovi u Ukrajini evo Splita korak dalje. Super :D :D
    2804