Nogomet

Tudor: "Bila bi nogometna nepravda da nismo prošli"

Ante Zovko • petak, 08.08.2014.
Tudor: "Bila bi nogometna nepravda da nismo prošli"
Foto: Duje Bonačić

Nakon što je Hajduk izbacio Šahter u trećem pretkolu Europske lige, trener Igor Tudor je komentirao da je njegova momčad trebala i uvjerljivije slaviti od konačnih 3:0.

Hajduk je pobijedio pogocima Sušića, Maglice i Gotala te postao jedan od četiri hrvatska kluba u doigravanju za ulazak u Europsku ligu. Prvi put poslije 2010. našao se u toj fazi natjecanja.

Igor Tudor se na konferenciji za medije poslije susreta vratio na svoje riječi iz prošlog tjedna kad je nedvosmisleno poručio skepticima da će Hajduk proći dalje:

"Ja sam stvarno vjerovao kad sam to govorio jer sam na taj način htio dodatno motivirati svoje igrače. Moglo se dogoditi da ne prođemo da nije bilo Kalinićeve obrane kod 2:0, ali bi to bila nogometna nepravda. Ovaj put pobijedila je nogometna pravda i bolja ekipa ide dalje."

Viktor Kumikov, trener Šahtera: "Rezultat je prelomljen u prvom poluvremenu zbog pogreške naših stopera. Hajduku je veliki vjetar u leđa dao sjajni vratar te publika. Atmosfera je bila čudesna."

"Da smo i ispali, ja bih čestitao svojim igračima. Bio bih isti trener, a oni bi bili isti igrači. Nekad u nogometu pobijedi pravda, nekad nije. Ovaj put je pobijedila i ja čestitam svojim momcima."

Na pitanje je li bio prisiljen raditi zamjene u drugom dijelu, Tudor je potvrdio da jest i pohvalio vratara Lovru Kalinića za odlične intervencije u drugom poluvremenu:

"Još se nekoliko igrača žalilo, tražilo zamjenu. Očekivali smo našu dominaciju, opasnost iz njihovih prekida. Ovaj put smo stvarno bili pravi u svojem obrambenom bloku. Kalinić je donio veliku sigurnost sa svojom visinom, bio je izvrstan. Njegova parada značila je za nas praktički prolaz. Ne bih stavljao nikoga iznad ekipe, ali moram pohvaliti Kalinića."

"Mislim da smo prije toga trebali dati barem tri-četiri gola. Imali smo situacije za čistih 4:0", rekao je Tudor i komentirao povlačenje Splićana u posljednjih pola sata: "Povlačenje je u nogometu normalno. Brane se i Arsenal i Barcelona protiv posljednjeplasiranih ekipa, to je tako u nogometu, to je spontano. To nijedan trener ne radi nego se to događa samo od sebe."

Kahazhstanski novinar pitao je Tudora da ocijeni igru gostiju: "Igra Šahtera bazira se isključivo na prekidima, oni praktički nemaju igru. Mi nastupamo suprotno."

Sušić i Caktaš odigrali su odličnu utakmicu, složio se Tudor s novinarskom konstatacijom: "Njihove najbolje utakmice će tek doći s obzirom na njihovu dugu stanku izvan terena."

Hajduk u petak čeka ždrijeb posljednjeg pretkola Europske lige, a Tudor je komentirao da nema posebne želje. Hajduk treba uživati tko god dođe, poručio je.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 10:03
    Hajdukovac sam a da je Hajduk primio gol rekao bi da rezultat nije najvažniji :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2014. u 08:32
    Kruno Jurčiću, vrati se, sve ti je oprošteno ;)
    Obrisan korisnik
  • beaver08.08.2014. u 01:44
    daj zacepi tudor
    beaver