Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 28.08.2014, 21:00 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru
Suci: Ivan Kružliak, Tomaš Somolani, Tomaš Mokoš (Slovačka)
Dinamo
Dinamo
Duje Čop 22'
Domagoj Antolić 90'+5'
2:1(1:0) Petrolul
Juan Angel Albin 59'
Petrolul

Video/Foto: Dinamo zasluženo prolazi dalje, Antolić osigurao pobjedu u posljednjim trenucima

Branimir Korać • četvrtak, 28.08.2014.
Video/Foto: Dinamo zasluženo prolazi dalje, Antolić osigurao pobjedu u posljednjim trenucima
Foto: FaH

Dinamo je uspio i u uzvratu svladati Petrolul iz Ploiestija, bio je bolji i opasniji protivnik te zasluženo prolazi u skupine Europske lige. Susret u Maksimiru završen je s 2:1 za Dinamo, a Modri su se u njemu prilično ispromašivali...

Petrolul
Dinamo
Petrolul
10
(do 64')
16
(do 90')
28
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
12
Alberto Cobrea
2
Jean Sony Alcenat
8
Mourad Satli
35
Gerson
5
Sony Mustivar
(do 79')
11
Juan Angel Albin
15
Ovidiu Hoban
80
Filipe Teixeira
91
Pablo de Lucas
(do 74')
10
Adrian Mutu
(do 68')
99
Toto Tamuz
Pričuvni igrači
7
Gevaro Nepomuceno
68'
9
Patrick Nkoyi
74'
30
Laurentiu Marinescu
79'
Trener
Razvan Lucescu

Već prvi dvoboj u Rumunjskoj otvorio je Dinamu širom vrata nastupa u Europskoj ligi. Modri su u Ploiestiju slaviji s 3:1, međutim ušli su oprezno u uzvrat ne želeći da im se dogodi novi Aalborg.

S druge strane Petrolul je doputovao s vjerom da može nešto napraviti u ovom dvoboju, zaprijetio je u nekoliko navrata, ali ipak je Dinamo bio taj koji je kontrolirao utakmicu.

Počelo je sjajnom prilikom za Petrolul koji je već u sedmoj minuti bio na centimetar-dva od vodstva. Toto Tamuz primio je loptu u 16 metara, bez razmišljanja pucao, no pogodio vratnicu. Od nje se lopta odbila Eduardu u leđa, ali ne i u mrežu već je otišla paralelno s gol-linijom.

Nakon te opasnosti Dinamo je ipak zaigrao bolje u obrani, bio je odlučniji i nije dopuštao Petrolulu da tako lako dolazi do prilika u prvom dijelu.

U 22. minuti Dinamo je stigao do vodstva. Paulo Machado je lijepo iz prve proigrao Duju Čopa koji dolazi sam pred vratara gostiju i zabija za 1:0.

Do kraja prvog dijela više nije bilo većih prilika, igralo se većinom na sredini terena, a u drugom poluvremenu Dinamo je mogao već u ranoj fazi riješiti pitanje pobjednika.

Prvo je Machado dobro proigrao Čopa kojem je ipak lopta pobjegla i nije ju uspio dobro primiti, a odmah zatim je iz kontranapada Wilson Eduardo sa 18 metara snažno pucao, no koji centimetar pokraj gola.

Kada već Dinamo nije uspio riješiti susret, Petrolul je došao do pogotka. Mutu je proigrao Albina kojeg je ŠimunovićPivariću, ovaj ga nije uspio blokirati i gosti su poravnali.

Nakon primljenog gola bilo je malo panike i nesigurnosti u obrani, no ulaskom Vukojevića Modri su vratili ravnotežu na travnjaku i ponovno počeli prijetiti, ali pokušaji Antolića i Brozovića nisu završili u mreži.

Što je susret više išao kraju, Dinamu se otvaralo sve više prostora, ali i dalje se mreža nije tresla. U završnici ipak loša vijest, Arijan Ademi morao je napustiti igru zbog ozljede, koliko ozbiljne, saznat će se vrlo brzo.

Na kraju susreta ipak uz prolaz i zadovoljstvo zbog pobjede, pobrinuo se za to Domagoj Antolić krasnim golom sa 18 metara.

Modri tako ostaju u Europi i tijekom jeseni igrat će se europske utakmice u Maksimiru.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2014. u 10:59
    Čestitke Dinamu na rutinski odrađenom uzvratu. Rumunji su kvalitetna ekipa, čak bi rekao da su možda i jači od Dnjipra, ali je jednostavno Dinamo kvalitetniji, a što najviše raduje ima još puno prostora za napredak što se tiće uigravanja i povratka ozljeđenih igrača. Prekrasan gol Antolića na kraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben29.08.2014. u 07:55
    pazi naslov! Antolić osigurao pobjedu posljednjim minutama. Kao da bi ispali da nije zabio gol. Još mogu shvatiti, ako se sportski novinar ne razumije u ragbi ili hrvanje, ali u nogomet?!
    litleben
  • penetrisac29.08.2014. u 07:18
    Treba Dinamo boljeg od Pivarica , decko se trudi ali nikad nece bit klasa za klub poput Dinama , bar ne onog koji pretendira biti europski uspjesan.Machado je pokazao da zna odlicno asistirat , ali jos se mora jace nametnut u ostalim segmentima igre.Wilson je zasad iskazao brzinu i dobru obrambenu... [više na forumu]
    penetrisac
  • chepo29.08.2014. u 07:08
    Isto tako, mislim da je Pivarić uvelike napredovao u odnosu na prošle sezone
    chepo
  • chepo29.08.2014. u 07:04
    Pivarić je kvalitetno odigrao obranu i solidno napad tako da mi slim da nam zasad lijevi bek ne treba. Pivarić je doktor obrane naspram Ibaneza
    chepo