Košarka

Video: Žorić odličan u porazu od Barcelone, povijesna pobjeda Turowa

Branimir Korać • petak, 07.11.2014.
Video: Žorić odličan u porazu od Barcelone, povijesna pobjeda Turowa
Foto: EPA

Osim gostujućih pobjeda Anadolu Efesa u Rusiji i Cedevite u Izraelu, odigrana su još tri susreta u četvrtom kolu Eurolige. Barcelona je slavila u derbiju u Istanbulu, a domaće pobjede upisali su Turow i Žalgiris...

Žalgiris u naletu, svladan i Uniks

Košarkaši Žalgirisa ove sezone igraju odličnu košarku. Pokazali su ti o protiv Uniksa kojeg su svladali u Kaunasu sa 77:71 i zanimljivom dvoboju u kojem su stigli do prednosti u prvom poluvremenu i nisu je ispuštali.

Sjajan je bio James Anderson koji je ubacio 27 poena (8/17) uz 11 skokova. "Ovo nije moja nego momčadska pobjeda. Ključ je bio u zaustavljanju Keitha Langforda, nismo uspjeli u prvom dijelu, ali zato jesmo u nastavku", rekao je junak domaćina.

22 sekunde prije kraja Uniks je bio na samo dva poena zaostatka, no onda je Anderson završio na liniji slobodnih bacanja, uspješno odradio posao i Žalgiris je otišao do pobjede.

Uz njega vrlo dobar bio je Arturas Milaknis s 14 poena (5/6), a kod Uniksa Langford je stao na 24 poena (9/15).

Povijesna pobjeda Turowa

Do prve euroligaške pobjede stigli su košarkaši Turowa koji su na svom parketu svladali snažni Bayern s 89:78. Nijemci su imali dobar ulazak u utakmicu, ali nakon toga su pali i to je Turow kaznio.

Ključ je bio u boljem skoku domaćina, Poljaci su upisali 41 skok dok je Bayern ostao na 24.

Utakmica se počela rasplitati u trećoj dionici kada je Turow serijom 8:0 pobjegao na 58:49 i Bayern se više nije vratio u egal. Najbliže što je došao bilo je na minus četiri, ali odmah je uslijedila nova serija 9:2 i pobjednik je riješen.

Još jedna odlična utakmica je iza Damiana Kuliga koji je ubacio 22 poena (9/15) uz šest skokova dok je Tony Taylor dodao 15 poena (6/9). Nihad Đedović upisao je 16 poena (6/8) kod Bavaraca.

Velika pobjeda Barcelone u Istanbulu

Sjajnu utakmicu odigrali su Fenerbahče Ülker i Barcelona, do posljednje sekunde bilo je neizvjesno, a Barcelona napušta Tursku s vrlo važnom pobjedom 80:78.

Bio je to susret s dosta preokreta, obje momčadi imale su svijetle trenutke i očekivao se neizvjestan kraj. U završnicu je Barcelona ušla s prednosti, Hickman i Preldžić šutirali su trice za pobjedu, ali nisu bili precizni.

Odličnu utakmicu odigrao je Luka Žorić koji je ubacio 18 poena uz šut 9/10 i deset skokova. Posebno dobro igrao je u početnoj fazi susreta kada Barcelona nije imala nikakvo rješenje za njega.

Najopasniji igrač Fenerbahčea Andrew Goudelock stao je na 16 poena (7/15), a Nemanja Bjelica dodao je 14 poena (6/7).

U sastavu BarceloneBrad Oleson ubacio jer 16 poena uz tricu 4/4, a Ante Tomić dodao je 12 poena (4/7) i šest skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Madrid115:94Banco di Sardegna Sassari
Nižnji Novgorod66:76Anadolu Efes
Žalgiris77:71Uniks Kazan
1Real Madrid 82+98
2Anadolu Efes 64+27
3Uniks Kazan 55+30
4Žalgiris 55+5
5Nižnji Novgorod 55-59
6Banco di Sardegna Sassari 19-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2014. u 12:44
    dobra tekma Fener-Barca,puno preokreta i trilera na kraju...fino je to Obradovic poslozio momcad,Goudelock ce bit veliko pojacanje kao i Vesely i Bogdanovic,samo se trebaju posloziti jos..a Barca je puno dobila dolaskom Doellmana,bas 2 jake ekipe koje vidim na Final4
    Obrisan korisnik