SP 2015. - Završnica, osmina finala, 25.01.2015.
Austrija
Austrija 27:29 Katar

Katar nakon velike borbe s Austrijom osigurao četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Iz Dohe:Zvonka Keliš • nedjelja, 25.01.2015.
Katar nakon velike borbe s Austrijom osigurao četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Zanimljivo i borbeno bilo je susretu osmine finala između Austrije i Katara u kojemu je domaćin pred svojom publikom želio osigurati svoje mjesto u četvrtini finala natjecanja. Obje momčadi izmjenjivale su se u vodstvu tijekom cijelog susreta, no na koncu je slavlje za prolaz u daljnju fazu natjecanja pripalo domaćinu Kataru.

Osmina finala ove je nedjelje donijela i ogled Austrije i domaćina Katara. Momčad Austrije u skupini B završila je na trećem mjestu s pet osvojenih bodova iz pet utakmica, točnije dvije pobjede, jednim remijem te dva pretrpljena poraza, dok je domaćin Svjetskog prvenstva do osmine finala stigao s druge pozicije u skupini A u kojoj je ostvario četiri pobjede te jedan poraz. Zanimljivo i borbeno stoga je bilo i u međusobnom susretu ove dvije reprezentacije u sklopu osmine finala u kojem su pobjedu i četvrtfinale osigurali rukometaši Katara.

Borbeno je bilo od prve minute, no Katar se uspijeva odvojiti na uvodnih 3:1 da bi Austrijanci sustigli svog suparnika već u nekoliko narednih minuta i poravnali rezultat na 4:4. Do desete minute Austrija i preokreće rezultat u svoju korist te preko Nikole Bilyka odlazi na 5:4, no do sredine prvoga poluvremena domaća je ekipa još jednom bolja te se vraća u vodstvo (7:5). Izjednačena borba uz igru pogodak za pogodak nastavila se sve do isteka 30. minute kada minimalno bolja biva Austrija (14:13).

Preko Roberta Webera i Maximiliana Hermanna Austrija u uvodnim minutama nastavka ponovno osigurava +2, no do novog preokreta rezultat dolazi već u 38. minuti kada Katar osigurava svoja dva pogotka prednosti (18:16). Obje momčadi nastavljaju u svom tempu te nimalo ne posustaju stoga se u završnicu susreta ukazi s novim izjednačenjem (22:22). Do samoga kraja Katar preko Borje Vidala, Rafaela Capotea i Bertranda Roinea odlazi na 27:24, a iako se Austrija trudi ne uspijeva se više vratiti u susret te četvrtfinale pripada Kataru slavljem 29:27 nad Austrijom.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Žarko Marković s osam postignutih pogodaka, sedam je dodao Rafael Capote, Danijel Šarić i Goran Stojaović sakupili su deset obrana, dok je najbolji kod Austrije bio Robert Weber sa sedam golova, a Thomas Bauer i Nikola Marinović obranili su 16 lopti.

SP 2015. - Završnica

osmina finala

Austrija27:29Katar
Španjolska28:20Tunis
Slovenija30:28Sjeverna Makedonija
Hrvatska26:25Brazil
Njemačka23:16Egipat
Island25:30Danska
Poljska24:20Švedska
Francuska33:20Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.01.2015. u 21:47
    mogli ste spomenuti da je naš sudijski dvojac Gubica i Milosević vodio susret. Na austrijskom TV sam čuo neke primjedbe njihovim suđenjem.
    narada108
  • serieA26.01.2015. u 14:19
    ajme ovaj katar mi stvarno ide na živce...sigurno će i na SP u nogometu "kupiti" neke igrače obzirom da kod njih ne postoji sportska kultura već samo ona poslovna
    serieA