SP 2015. - Završnica, osmina finala, 25.01.2015.
Španjolska
Španjolska 28:20 Tunis
Tunis

Španjolci se poigrali s Tunisom i nastavili put prema obrani naslova

Davor Kovačević • nedjelja, 25.01.2015.
Španjolci se poigrali s Tunisom i nastavili put prema obrani naslova
Foto: EPA

Iako su bili izraziti favoriti u ogledu s Tunisom, Španjolci su lakše od očekivanog svladali afričkog predstavnika s 28:20 za što im je bilo dovoljno odličnih 30 minuta.

Apsolutno nitko u redovima aktualnog svjetskog prvaka nije očekivao da će utakmica protiv na granicama legalnog Tunisa, kako su ih prozvali, biti šetnja. No upravo je to za Španjolce i bilo. Briljantnim prvim, sigurno najboljim poluvremenom na Prvenstvu u kojemu je teško odlučiti je li bolji bio napad ili obrana, ostavili su Tunižane bez trunke šanse, a sebi priuštili nešto neplaniranog odmora onih najboljih igrača i mirno iščekivanje četvrtfinalnog protivnika kojeg će dati ogled Danske i Islanda.

S uvodnih 4:0 odmah su Španjolci dali do znanja Tunisu da će teško kreirati iznenađenje. Raznovrsni su u napadu bili svjetski prvaci. Golovi su padali izvana, s crte, s krila, iz kontre, a na njihovom golu opet je briljirao Perez de Vargas koji fantastičnim posljednjim predstavama “ukrao“ jedinicu Sierri.

Držali su se Tunižani u sferi onog početnog zaostatka (5:10) do 18. minute, a onda je simultanku odlučio odigrati Christian Ugalde. Od sljedećih šest golova Španjolske Ugalde je postigao njih pet i Španjolska je praktički već do poluvremena riješila sve dvojbe oko putnika u osminu finala.

U drugom poluvremenu Tunižani su uspjeli unijeti ravnotežu u igru, ali to im nije donijelo pomaka na rezultatskom planu. Otišla je Španjolska s dva brza gola i na +11 (20:9), a onda je jedini tuniški svijetli trenutak na utakmici bio onaj u kojemu su Španjolce u deset minuta zadržali na jednom golu i kreirali seriju 5-1 za smanjenje na 14:21.

11 španjolskih igrača upisalo se u strijelce, a daleko najbolji je bio onaj ranije spomenuti Ugalde koji je onim ekspresnih pet golova u nastavku dodao još dva i to bez ijednog promašaja. Kod Tunižana je najviše pokazao Oussama Boughanmi s pet golova.

SP 2015. - Završnica

osmina finala

Austrija27:29Katar
Španjolska28:20Tunis
Slovenija30:28Sjeverna Makedonija
Hrvatska26:25Brazil
Njemačka23:16Egipat
Island25:30Danska
Poljska24:20Švedska
Francuska33:20Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA26.01.2015. u 14:13
    la roja djeluje kao savršena mašinerija ali vidjet ćemo protiv danaca,francuza...
    serieA
  • Obrisan korisnik25.01.2015. u 21:55
    Tako to rade ozbiljne reprezentacije. Mi to očito više nismo. Ne samo zbog goluže, već i zbog igrača koji nemaju onaj fajterski duh i pobjednički mentalitet.
    Obrisan korisnik