Nogomet

Istra 1961 domaćin Lokomotivi, gradski derbi u Splitu

Mihaela Bradovski, Niko Rukavina • nedjelja, 27.09.2015.
Istra 1961 domaćin Lokomotivi, gradski derbi u Splitu
Foto: Duje Bonačić

Radnu nedjelju, u sklopu 11. kola MAXtv Prve lige, imat će sastavi Istre 1961 i Lokomotive te na zatvaranju u gradskom derbiju oni Splita i Hajduka...

Istra će u utakmici 11. kola na Aldo Drosini dočekati Lokomotivu. Istrijani sigurno nisu zaboravili 6:1 poraz u Kranjčevićevoj u prvom dijelu sezone i momčad Igora Pamića pokušat će učiniti sve ne bi li se revanširala Lokosima, ali i kako bi se udaljila od zone ispadanja i skočila u sredinu tablice.

"Lokomotiva je tehnički odlična momčad, brža je od nas. U zadnjim utakmicama dokazali smo da smo bezopasni prema naprijed, a bočni nam igrači stoje strahovito daleko. Zato ću na teren poslati ofenzivniju i bržu momčad kako bismo bili opasniji. No, moramo paziti da se ne raspadnemo između linija", rekao je pred utakmicu Pamić.

Istra za pobjedu u prvenstvu ne zna sedam kola, no u kupu su u srijedu svladali Croatiju iz Grabovnice s 2:0. "Do sada je bio problem što defenzivno jako loše ulazimo u utakmicu, rano dobivamo golove. Jednostavno moramo igrati brže", zaključio je Pamić.

Nedostaju: Vuković, Zolotić (ozljede), Mišić, Ojandić (kartoni), M. Pamić (odmor) Novi trener Lokomotive Sreten Ćuk, koji je instaliranjem Ante Čačića za izbornika hrvatske reprezentacije ekspresno prebačen iz Dinama II na Kajzericu, danas će debitirati u HNL-u protiv momčadi Istre protiv koje su Lokosi ostvarili najveću ovosezonsku pobjedu (6:1).

"Svaki klub protiv kojeg igramo gledam kroz trenera. Igor Pamić u ovom trenutku spada u kategoriju najdugovječnijih prvoligaških trenera. Karlovac je u samo četiri godine preporodio od momčadi koja se bori za opstanak u trećoj ligi do ekipe koja se bori za Uefina natjecanja. Istrin roster igrača mijenja se svake godine kao i kod nas u Lokomotivi. Bit će ovo teško gostovanja", rekao je pred dvoboj Ćuk.

Novi trener Lokomotive na klupi je debitirao uvjerljivom pobjedom u Kupu protiv senjskog Nehaja (8:0). Za utakmicu protiv Istre Ćuk neće moći računati na Jana Doležala i Zvonka Pamića, a pod velikim upitnikom je i ozlijeđeni Said Husejinović.

Nedostaju: Doležal, Husejinović, Z. Pamić (ozljede)

11. kolo donosi u svojoj posljednjoj utakmici donosi nam gradski sraz između Splita i Hajduka. Bit će to ujedno i dvoboj između četvrtoplasiranog domaćina i za stepenicu uspješnije momčadi s Poljuda koja ususret ovoj utakmici drži dva boda prednosti.

"S naše strajne tajni neće biti, igrat ćemo kao i protiv ostalih protivnika i tko zna, možda nam Hajduk leži u ovom trenutku", komentirao je u svojoj najavi splitskog derbija trener domaćeg sastava Zoran Vulić te je dodao: "Svjesni smo kvaliteta Hajdukove momčadi, jednako koliko i njenih mana. U nezgodnoj smo poziciji na desnom boku, ali nema kukanja, idemo odigrati kako najbolje znamo."

Utakmicu će propustiti Mirko Oremuš koji mora odraditi kaznu zbog crvenog kartona. Prednost Splita bit će ta što je jedini prvoligaš koji se tijekom tjedna odmarao dok su ostali odrađivali svoje dužnosti u Kupu.

Nedostaju: Oremuš (crveni karton)

Splitski Bili pak u gradski derbi ulaze nakon uvjerljivog slavlja protiv Sloge. Jednako tako, u posljednjih pet prvenstvenih kola Hajduk je ubilježio dva remija i tri pobjede dok su Splitovci slavili tek jednom uz jedan remi i tri poraza, od kojeg je posljednji onaj u 10. kolu.

"Split je sve jake utakmice u zadnje vrijeme izgubio, a one protiv slabijih bile su tijesne. Međutim, domaćin je trkački moćna i agresivna momčad, analizirali smo ih, znamo njihove vrijednosti. Mi smo se pak stabilizirali, ostvarili pojedine interne ciljeve, a napredak je vidljiv u igri u oba smjera. Spremni smo za Split", riječi su trenera Damira Burića.

Strategu Hajduka ostaje vidjeti hoće li moći računati na Maglicu i Balića, male šanse za nastup imaju Roguljić te Ohandza dok su Pejić i Nižić i dalje na listi oporavljenika. "Nadam se da će Maglica biti spreman da imam više opcija."

Nedostaju: Pejić, Nižić, Ohandza, Roguljić (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!