Nogomet

Istra kreće u razdoblje bez Pamića, Rijeka u gostima u Kranjčevićevoj

Sportnet • subota, 17.10.2015.
Istra kreće u razdoblje bez Pamića, Rijeka u gostima u Kranjčevićevoj
Foto: FaH

13. kolo MAXtv Prve lige bit će nastavljano s dva subotnja susreta u kojima Lokomotiva dočekuje momčad Rijeke, a Istra igra protiv Osijeka...

Na klupi Istre u prvenstvenom dvoboju protiv Osijeka debitirat će privremeni trener Robert Rubčić koji je na kormilu pulskog prvoligaša zamijenio Igora Pamića. Istra je s obzirom na prikazano u ovoj sezoni, ali i zbog činjenice da ima pet bodova više od Osijeka, favorit, no Rubčić poziva na oprez.

"Nemam pravo reći da smo favoriti, već svoju kvalitetu moramo potvrditi na terenu. Osijek je mlada momčad s dobrim pojedincima i siguran sam da će tražiti svoju šansu da nas iznenade. U zadnjih 10 dana radili smo jako dobro i zbog toga sam optimističan pred subotnju utakmicu. Igrat ćemo s dva napadača, tko god bude igrao morat će dati svoj maksimum", rekao je novi strateg Puljana.

Za razliku od svojeg kolege iz Gradskog vrta, Rubčić nema problema s izostancima. Zbog laganih ozljeda upitni su Kenan Hadžić i Dario Tomić, no vjerojatnije je da će u subotnjoj utakmici startati barem s klupe za pričuve.

Nedostaju: nitko

Osijek se nalazi na pretposljednjem mjestu s četiri boda od mjesta koje im garantira ostanak u ligi. Osijek ima najlošiji napad i drugu najlošiju obranu lige, no unatoč slaboj formi Zoran Zekić zadovoljan je radom na treninzima i nada se kako bi na Drosini mogao smanjiti bodovnu razliku za momčadima s kojima bi se trebali boriti za očuvanje prvoligaškog statusa.

"Dečki dobro rade, iskazuju potrebnu agresivnost, no to sve treba pokazati i na utakmicama na kojima se do sada znao javiti nekakav strah i nedostatak samopouzdanja. To pokušavamo iskorijeniti. Idemo pokušati nešto napraviti, odigrati hrabro i pokazati da smo bolji od onoga kako smo igrali do sada", rekao je pred dvoboj Zekić.

Za Osječane bi trebao debitirati Rus Sandro Tcveiba koji će utakmicu započeti u sredini veznog reda. No, Zekić ima problema i s izostancima. Tako zbog ozljeda neće moći računati na Antonija Peroševića i Nikolu Mandića, a Hrvoje Kurtović i Mile Škorić odrađuju kaznu zbog žutih kartona.

Nedostaju: Perošević, Mandić (ozljede), Kurtović, Škorić (kartoni)

Nogometaši Lokomotive dočekuju u Kranjčevićevoj Rijeku, protivnika koji im je u zadnjih šest od osam utakmica nanio teške poraze. Lokomotiva odgovara Riječanima i Sreten Ćuk neće imati nimalo lagan posao pripremiti momčad na adekvatan način za ovaj susret.

U prvensdtvenoj stanci Lokosi su odradili dvije prijateljske utakmice i upisali pobjede protiv Vrapča 4:1 uz dva gola Ćorića te po jedan Petrovića i Puljića dok su protiv Celja strijelci bili Puljić i Perić.

U ovom susretu na raspolaganju neće biti kartoniranih Luke Capana i Erosa Grezde, no i bez njih Lokomotiva mora razmišljati o tri boda na svom travnjaku kako bi se odmaknula od ugroženog dijela društva. Posljednji susret ove dvije momčadi odigran je na otvaranju stadiona na Rujevici gdje je Rijeka bila bolja s 3:1.

Nedostaju: Grezda, Capan (kartoni)

Rijeka ove sezone igra toplo-hladno, ulazak u sezonu nije bio kakav se očekivao, ali polako stvari sjedaju na svoje mjesto. Matjaž Kek trebao je vremena da uklopi nove kockice i da momčad dobije onakav obris kakav želi. U prvenstvu nema poraza, ali je skupio već čak sedam remija.

"Teško gostovanje i neizvjesna utakmica. Ekipa koja ima mlade reprezentativce, ali i puno rutinera koji imaju stotine utakmica u nogama. Još da vidimo kakvo će biti vrijeme i teren. Utakmica će sigurno biti interesantna i izazovna. Ostali smo na osam, devet igrača u jednom trenutku. To stvara određene probleme, ali svaki uspjeh i pozitivan rezultat igrača u dresu reprezentacije može biti samo poticaj", kaže Kek.

Kek u ovom susretu definitivno ne može računati na Bradarića koji je suspendiran zbog dva žuta kartona u prošlom kolu, ali niti na Roshija koji se vratio ozlijeđen s okupljanja reprezentacije. Pod upitnikom su Tomasov i Maleš.

Nedostaju: Bradarić (kartoni), Roshi (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!