Nogomet

Hajduk na uvijek neugodnom gostovanju u Koprivnici; na Parku mladeži se očekuje debi Artema Milevskog

Sportnet • nedjelja, 18.10.2015.
Hajduk na uvijek neugodnom gostovanju u Koprivnici; na Parku mladeži se očekuje debi Artema Milevskog
Foto: Duje Bonačić

Nedjelja donosi posljednja dva susreta 13. kola MAXtv Prve lige, igraju se u Koprivnici i Splitu...

Koprivničanci će u nedjelju moći uživati u napetoj utakmici na Gradskom stadionu. Nakon četiri utakmice u kojima ne znaju za poraz, Farmaceuti dočekuju momčad s vrha tablice, drugoplasirani Hajduk. Iako Burićeva momčad nije izgubila već devet utakmica zaredom, prvoligaš iz Koprivnice pokazao je ove sezone da može iznenaditi.

Dva su puta Kopićevi dečki iznenadili jaku Rijeku i uzeli im po bod, dok su u prošlom susretu s Hajdukom u četvrtom kolu također remizirali. Na semaforu je stajalo 2:2. Vodili su Farmaceuti s 0:2 na Poljudu, no Splićani su u drugom poluvremenu izjednačili, a koprivnički prvoligaš ostao je bez povijesne pobjede i morao se zadovoljiti bodom.

Strateg Koprivničanaca, Kopić, uvjeren je u dobru igru svoje momčadi. „Ja vjerujem u našu momčad koja će biti vrlo motivirana i napravit ćemo sve što možemo da dođemo do pobjedničkog rezultata.“ Za nedjeljni ogled na raspolaganju mu neće biti Mikulić, zbog crvenog kartona iz susreta s Lokomotivom te Potokar, koji je ozlijeđen.

Nedostaju: Mikulić (crveni karton), Potokar (ozljeda)

Hajduk pak ima drugačije motive od Slaven Belupa koji se nalazi u donjem dijelu tablice. Splićani su za petama hrvatskom prvaku, Dinamu, a od prvog mjesta dijeli ih četiri boda. Pobjeda im je važna ako žele držati korak s vodećom momčadi i čekati Dinamov 'kiks' da ga prestignu, a po to će krenuti protiv Slaven Belupa, kojeg je do sada pobjedivao ukupno 27 puta, od čega sedam na gostujućem terenu.

Burićeva momčad u prošlim je kolima svladala Lokomotivu, Split, Zagreb, Inter, Osijek, Lokomotivu, dok je sa Slaven Belupom, Rijekom i Dinamom podijelila bodove. Posljednji poraz bio je onaj bolan protiv Istre u trećem kolu kada su im Puljani mrežu punili četiri puta, a Splićani su uspjeli samo jednom pa je na semaforu stajalo 4:1 za momčad iz Pule.

Trener Hajduka je na put u Koprivnicu poveo 18 igrača među kojima se ne nalaze Velasquez, Ohandza, Nižić i Bašić, koji su ozlijeđeni, dok su se Vlašić i Sušić uspjeli oporaviti. „Tamo idemo sa 18 igrača, to je sve što imamo. Moramo pobijediti i odigrati dobru utakmicu”, kazao je Burić uoči puta.

Nedostaju: Velasquez, Ohandza, Nižić i Bašić (ozljede)

Kako bi RNK Split zadržao priključak s vrhom tablice, mora pobijediti Inter na domaćem terenu. Ovo će biti druga utakmica Gorana Sablića na klupi Crvenih a u debiju je već slavio protiv Osijeka u Gradskom vrtu. Novi strateg Splita ima velika očekivanja od ovog dvoboja.

“Dobro smo se pripremili i želimo nastaviti s pobjedama. Inter je ugodno iznenađenje prvenstva, radi se o kvalitetnom, čvrstom i kompaktnom protivniku. No, nas zanimaju isključivo tri boda. Tijekom prvenstvene stanke radili smo kvalitetno, na podizanju agresivnosti i intenziteta. Želimo svih 90 minuta odigrati u visokom ritmu.

Za Splitovce bi mogao debitirati Artem Milevskiy koji je inače dobar prijatelj s Goranom Sablićem s kojim je igrao u Dinamu iz Kijeva. “Na mini-pripremama je dobro radio i protiv Intera će biti na klupi. Još mu nedostaje utakmica, ali sam zadovoljan kako izgleda“, rekao je o Ukrajincu Sablić.

Nedostaju: nitko

Inter iz Zaprešića svakako je najugodnije iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva. Nakon 12 kola imaju tri pobjede, šest remija i tri poraza, s time da su u posljednje tri utakmice remizirali s Dinamom i Rijekom, a pobijedili su Zagreb u odličnoj utakmici u Kranjčevićevoj s 3:2.

Upravo u toj utakmici hat-trick je zabio Ilija Nesterovski glavna uzdanica Samira Toplaka u dvoboju protiv Splita na Parku mladeži. Nesterovski je trenutno drugi strijelac lige s osam pogodaka (jednim manjem od Dinamovog centarfora Armina Hodžića) dok su svi ostali igrači Intera u ovoj sezoni zajedno zabili četiri pogotka.

Kao ni njegov kolega Goran Sablić, Toplak za predstojeći dvoboj nema problema s izostancima. Ono što je zanimljivo, Inter u niti jednoj od osam utakmica koje je u HNL-u igrao protiv Splita nije upisao pobjedu. Tri utakmice završile su neodlučeno, a Split je slavio u pet dvoboja.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3667:19+4885
2Rijeka 3656:20+3677
3Hajduk 3646:28+1861
4Lokomotiva 3656:53+352
5Inter-Zaprešić 3639:48-947
6Split 3628:29-146
7Slaven Belupo 3641:42-142
8Osijek 3627:49-2234
9Istra 1961 3623:58-3524
10Zagreb 3627:64-3717

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!