Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 22.03.2017, 18:30 h
Kiel
Kiel 24:25 Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen

Kiel bez Duvnjaka poražen na svom parketu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2017.
Kiel bez Duvnjaka poražen na svom parketu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka
Foto: Davor Sajko

Njemačkim dvobojem između Kiela i Rhein-Neckar Löwena započela je nokaut faza rukometne Lige prvaka. Kiel je na svom parketu poražen s 25:24...

Oslabljeni Kiel bez Domagoja Duvnjaka poražen je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Iako se sve glasnije spominje mogući odlazak na operaciju i dugačka pauza za hrvatskog reprezentativca, iz Kiela su potvrdili kako Duvnjak osjeća konstantno bolove, ali i da će se njegovi nastupi i treninzi dozirati u narednom razdoblju. Protiv Löwena nije igrao, a Kiel je bez njega upisao poraz.

Nije nastupio niti Rene Toft Hansen čime je Kiel bio bez dvojice vrlo važnih igrača, a kako se dvoboj rasplitao, na kraju može biti zadovoljan tijesnim porazom.

Tijekom susreta gosti su imali i šest golova prednosti, 50 minuta konstantno su vodili te situacija nije izgledala nimalo dobra za Gislasonovu momčad.

Još tijekom drugog poluvremena izgledalo je da će Rhein-Neckar Löwen već u prvom susretu riješiti pitanje prolaza, u nekoliko navrata bio je na rubu potpunog slamanja otpora Kiela, ali svaki put domaćin se uspio izvući i na kraju čak i izvući koliko-toliko aktivan rezultat.

U 40. minuti gosti su vodili s 20:14, još deset minuta kasnije bilo je plus četiri za Löwen, no nakon toga Weinhold veže tri gola, gosti osam minuta ostaju bez pogotka što pomaže domaćinu da se približi na 23:22.

U završnici je budući igrač Kiela Pekeler odveo goste na 25:23 da bi u posljednjim sekundama Ekberg smanjio na konačnih 25:24.

Iako Löwenove šanse za prolaz u četvrtfinale sada posebno rastu, Kiel se ne smije nipošto otpisati jer je sposoban u uzvratu napraviti iznenađenje i doći do pobjede.

Liga prvaka, osmina finala:

THW KIel - Rhein-Neckar Löwen 24:25 (10:12)

THW Kiel: Landin Jacobsen, Firnhaber, Lacković, Sprenger, Weinhold 5, Dissinger 2, Wiencek, Ekberg 4, Zeitz 1, Dahmke 1, Brozović, Vujin 2, Bilyk 7, Nilsson 2, Wolff, Santos

Rhein-Neckar Löwen: Appelgren, Schmid 4, Sigurdsson 4, Manaskov, Palicka, Baena Gonzalez, Steinhauser, Trost, Mensah Larsen, Pekeler 4, Groetzki 1, Reinkind, Guardiola 2, Petersson 4, Ekdahl du Rietz 6, Keller

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Kiel24:25Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb22:23Telekom Veszprem
Nantes26:26Paris Saint-Germain
Meškov Brest25:26Flensburg
Bjerringbro-Silkeborg24:26OTP Bank Pick Szeged
Montpellier33:28Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!