Košarka

Mršić: “Bolje smo odigrali u tri utakmice”, Bilan: “Posvetio bih ovu pobjedu Arapoviću i Boatrightu”

Nikola Raič • ponedjeljak, 03.04.2017.
Mršić: “Bolje smo odigrali u tri utakmice”, Bilan: “Posvetio bih ovu pobjedu Arapoviću i Boatrightu”
Foto: FaH

Cedevita je sinoć u svojoj dvorani pobjedom nad Partizanom osigurala plasman u finale ABA lige. U polufinalnoj majstorici, Cedevita je svladala Partizan 87:78...

Cedevitu su do pobjede vodili Musa i Bilan sa 16 koševa, Bilan je dodao i sedam skokova, a sjajan je bio i Luka Babić s 14 poena, četiri asistencije, tri skoka i sjajnom rolom u završnici susreta. Naime, Babić je ubacio 11 poena u posljednje dvije minute.

Uz slavlje zbog plasmana u finale, Cedevita ima i razloga za zabrinutost. Ozljede su zadobili Boatright i Marko Arapovića. Dok bi se Amerikanac na parket trebao vratiti kroz dva tjedna, Arapovića, nažalost, nećemo gledati nekoliko mjeseci. Mladi hrvatski reprezentativac ozlijedio je prednje križne ligamente i čeka ga dug oporavak.

Trener Cedevite, Veljko Mršić nije krio zadovoljstvo pobjedom: “Pokazali smo u večerašnjoj utakmici da smo bolja momčad od Partizana. Bolje smo odigrali u tri utakmice i zasluženo smo pobijedili. Više smo pokazali u te tri utakmice, bez obzira na nesreću koja nam se dogodila u prvoj minuti s Boatrightom i kasnije s Arapovićem. Međutim, odigrali smo za njih i u prekrasnoj atmosferi odigrali smo možda i jednu od najboljih utakmica u sezoni i to protiv odličnog protivnika, koji je isto odigrao jako dobru utakmicu.”

Mršić je dodao i kako je baš Musu spremao kao aduta iz rukava, a mladić mu je vratio upravo kako je trener i priželjkivao: “Hladio sam ga da skoro pregori od nervoze i očekivao sam njegov odaziv. Već dva dana znao je da će on biti jocker na današnjoj utakmici i to se ostvarili. Sada treba raditi stalno kao što je radio u zadnja tri dana da to bude u kontinuitetu.”

Cedevitin centar, Miro Bilan, razočaran je zbog ozljeda suigrača te im je posvetio današnju pobjedu.

”Odmah bih čestitao svim suigračima, trenerima, stručnom stožeru, Upravi kluba i svim ljudima koji pomažu i rade s nama u prvoj ekipi. Ovo je bila jedna teška serija za nas. Mislim da smo u ove tri utakmice pokazali bolju igru i da zasluženo idemo u finale. Što se tiče današnje utakmice, mislim da smo je praktički kontrolirali od starta. Bilo je nekih situacija gdje su se oni vratili, no čak i kad su došli na -3 vidjelo se da mi imamo samopouzdanje i vjerovao sam da ćemo utakmicu privesti kraju. Posvetio bih ovu pobjedu dvojici naših igrača koji su se večeras ozlijedili i poželio bih im da se što prije vrate. Mislim da su obje ozljede jako ružne, pogotovo Markova. Ja sam bio među najbližima kad se on ozlijedio, u tom trenutku došlo mi je slabo. Međutim, nekako smo razmišljali da je najbolje da se borimo za njih da nekako nadomjestimo taj nedostatak i drago mi je što smo uspjeli. Bila bi stvarno tragedija da smo poslije tih ozljeda još i izgubili.”

Za kraj, trener gostujuće momčad, Aleksandar Džikić ističe kako je zadovoljan što je njegova momčad izborila majstoricu te čestita Cedeviti: “Mi smo radili ono što smo obećali i odlučila je majstorica. Čestitam ekipi Cedevite, vodstvu kluba i stručnom štabu. Pobijedili su i nemam što puno reći. Očito je ozljeda Boatrighta dovela do opuštanja mojih igrača jer ipak je on prvi igrač Cedevite uz Bilana.”

ABA liga, doigravanje

polufinale

Cedevita83:76Partizan
Crvena zvezda82:67Budućnost VOLI
Partizan74:73Cedevita
Budućnost VOLI63:57Crvena zvezda
Cedevita87:78Partizan
Crvena zvezda82:59Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!