Hrvatski kup, osmina finala, 31.10.2017, 13:30 h
Novigrad
Novigrad 2:3 Dinamo
Dinamo

Novigrad na korak do senzacije, Dinamo se spasio boljim izvođenjem jedanaesteraca

Branimir Korać • utorak, 31.10.2017.
Novigrad na korak do senzacije, Dinamo se spasio boljim izvođenjem jedanaesteraca
Foto: FaH

Centimetri su dijelili Novigrad do plasmana u četvrtfinale Kupa. Dinamo je na Lacu odigrao vrlo skromno uspoređujući kvalitetu ove dvije momčadi, realizacija mu je bila očajna i nakon što u 120 minuta nije bilo pogodaka, odluka je pala izvođenjem jedanaesteraca. Tamo su Modri ipak izvukli pobjedu i s 3:2 prošli u četvrtfinale...

Novigrad je bio na pragu senzacije i malo je nedostajalo da izbaci iz Kupa Dinamo. Imali su domaćini u završnici susreta nekoliko odličnih prilika, ali Modri su se spasili i nakon toga boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli dalje.

Dinamo je očekivano bio bolji protivnik, imao je i puno više prilika, pogađao vratnicu i gredu, ali realizacija nije bila dobra i Novigrad se držao u utakmici.

Mario Cvitanović ponešto je izmiješao momčad, ali njegovi igrači ušli su u susret prepotentno, bez dovoljne želje i agresije te su u početku domaćini izgledali aktivnije te željniji pogotka.

Ipak prvu priliku na susretu propustili su Modri i to u 13. minuti kada je odlični vratar Boglić sjajno obranio pokušaj glavom Armina Hodžića nakon ubačaja Ćorića.

Tri minute kasnije Ćorić je u sjajnoj situaciji, lopta mu je došla ne pet metara gdje je bio posve sam, ali promašio ju je i opasnost je otklonjena.

Bilo jke to razdoblje kada su Modri pritisnuli domaćina i u 17. minuti imali su još jednu krasnu priliku. Rrahmani je pucao glavom, ali izvrsni Boglić još jednom bio je spreman.

Do kraja prvog dijela Dinamo više nije uspio stvoriti takav pritisak, čak je domaćin bio opasniji uz pokušaje Filipovića iz kontre i Batelića iz slobodnog udarca da bi se gosti u završnici trgnuli i zaprijetili preko Hodžića, no Boglić je briljirao.

U drugom dijelu Cvitanović je shvatio da Istrani neće samo tako pasti te je uveo Soudanija i Olma, a upravo Soudani bio je najopasniji do kraja susreta. Prvi pokušaj obranio mu je Boglić, zatim je Stojanović pokušao, ali Vrhovac očistio s gol linije da bi u 69. minuti Soudani iz neposredne blizine pogodio vratnicu.

U 77. minuti Soudani je zatresao gredu, a domaćin je stvorio svoje dvije najbolje prilike u regularnom dijelu. Prvo je Zagorac obranio Belakoviću nakon odličnog solo prodora, a zatim je Smirnov pronašao potpuno samog Pilja na šest metara, no on je pucao preko gola.

Otišlo se u produžetke gdje je najveću priliku imao Novigrad i to preko Belakovića kojem u kontri Zagorac brani u 108. minuti.

Do kraja susreta vrijedi istaknuti grub start Lecjaksa u 122. minuti za koji je mogao komotno dobiti izravni crveni karton, Visoko podignutom nogom s leđa je došao Smirnovu koji je zamahnuo i naletio na đon Čeha i ostao u bolovima na travnjaku. Lecjaks je, inače, odigrao još jednu vrlo lošu utakmicu, prepunu pogrešaka i nesigurnosti.

Odluka o prolazu pala je na jedanaesterce gdje su precizni bili Soudani, Benković i Lešković, Knežević je pucao preko gola, a Olmo pogodio stativu da bi u petoj seriji Grgo Živković pucao preko gola i tako je Dinamo mogao odahnuti.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!