Afrički kup nacija, nokaut faza, osmina finala, 05.07.2019, 21:00 h
Uganda 0:1 Senegal
Senegal

Sadio Mane zaustavio Miyu i Ugandu i izborio četvrtfinale protiv Benina

Branimir Korać • subota, 06.07.2019.
Sadio Mane zaustavio Miyu i Ugandu i izborio četvrtfinale protiv Benina
Foto: EPA

Poznat je drugi četvrtfinalist Afričkog kupa nacija. Senegal je slavio 1:0 protiv Ugande u susretu koji nije oduševio...

Za razliku od dvoboja između Maroka i Benina, susret između Ugande i Senegala nije bio toliko zanimljiv. Igralo se čvrsto u pomalo sumornoj atmosferi pred gotovo potpuno praznim tribinama velebnog stadiona u Kairu.

Senegal je na kraju izvukao pobjedu, trebao mu je jedan pogodak i na kraju je izborio prolaz. Dojam nije bitan, bitniji je rezultat, a on je na strani Cisseove momčadi.

Pobjednički pogodak stigao je već u 16. minuti kada je Uganda izgubila loptu na sredini terena, MBaye Niang odlično je proigrao Sadia Manea koji dolazi pred vratara i zabija za vodstvo.

Nova loša vijest za Ugandu bila je ozljeda Hassan Wasswa zaradio ozljedu i morao je napustiti teren. Koliko je bitan, dovoljno govori da je u grupnoj fazi odradio maksimalnu minutažu.

Do kraja prvog dijela nije bilo puno uzbuđenja i na odmor se otišlo s 1:0. U drugom dijelu nastavilo se u sličnom ritmu, a Senegal je nakon sat vremena igre dobio sjajnu priliku za povećanje vodstva.

Denis Onyango pomeo je u 16 metara Manea i dosuđen je penal koji je na sebe preuzeo upravo Mane i nije zabio.

No to nije kažnjeno, Senegal je zadržao vodstvo i odnio minimalnu pobjedu te izborio dvoboj protiv Benina. Goričin Farouk Miya odigrao je cijelu utakmicu.

Uganda - Senegal Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

osmina finala

Maroko1:4 **Benin
Uganda0:1Senegal
Nigerija3:2Kamerun
Egipat0:1Južna Afrika
Madagaskar4:2 **DR Kongo
Alžir3:0Gvineja
Mali0:1Obala Bjelokosti
Gana4:5 **Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!