Afrički kup nacija, nokaut faza, osmina finala, 06.07.2019, 18:00 h
Nigerija
Nigerija 3:2 Kamerun
Kamerun

Iwobi dovršio preokret, eliminirao branitelja naslova i odveo Nigeriju u četvrtfinale

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Iwobi dovršio preokret, eliminirao branitelja naslova i odveo Nigeriju u četvrtfinale
Foto: EPA

Fenomenalnu utakmicu osmine finala Afričkog kupa nacije između Nigerije i Kameruna pobjednički su zaključili Nigerijci koji idu u daljnju fazu...

Nakon jučerašnjeg iznenađujućeg ispadanja Maroka od Benina i drame u završnici susreta, danas su jednako dobru predstavu pružili Nigerija i Kamerun. Tri preokreta, čak pet golova i iznimno uzbudljivih 90 minuta, a u četvrtfinale odlaze Nigerijci koji su pobijedili s 3:2.

Početak susreta bio je kao iz snova za Nigeriju. Već u 19. minuti došli su do spretnog pogotka nakon udarca Odiona Ighala koji je promijenio smjer. Sve je išlo dobro za Nigeriju, imali su kontrolu nad susretom, no zadnjih nekoliko minuta poluvremena pripalo je Kamerunu.

Kamerunci su izjednačili u 41. minuti preko Stephanea Bahokena, da bi tri minute kasnije došli do vodstva pogotkom Clintona N'Jiea. Na odmor je Kamerun otišao s vodstvom i Nigerija je izgledala iznimno uzdrmano. U nastavku je Kamerun mogao zaključiti susret, ali silovit pokušaj N'Jiea obranio je vratar Nigerije.

Ono što je uslijedilo bilo je fenomenalno sa strane Nigerije. U 63. minuti Ighalo rutinski zabija za 2:2, a samo tri minute kasnije Alex Iwobi kompletira nigerijski blitzkrieg i dovodi svoju momčad natrag u vodstvo. Kamerun se potpuno raspao, nije dobro izgledalo za momčad koju vodi Clarence Seedorf i puka sreća ih je spasila što nisu teže poraženi.

Do kraja susreta Musa i Ighalo imali su odlične prilike, ali vratar Kameruna do zadnjega je držao svoju momčad u prilici za izjednačenjem. Ono se nije dogodilo i kada se sve zbroji Nigerija je zasluženo prošla u četvrtfinale.

Nigeria - Cameroon Rezultati uživo

Afrički kup nacija, osmina finala:
Nigerija - Kamerun 3:2

Afrički kup nacija, nokaut faza

osmina finala

Maroko1:4 **Benin
Uganda0:1Senegal
Nigerija3:2Kamerun
Egipat0:1Južna Afrika
Madagaskar4:2 **DR Kongo
Alžir3:0Gvineja
Mali0:1Obala Bjelokosti
Gana4:5 **Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!