Afrički kup nacija, nokaut faza, osmina finala, 05.07.2019, 18:00 h
Maroko
Maroko 1:4 Benin

Benin senzacija Afričkog kupa nacija: Izbacio Maroko u ludoj utakmici boljim izvođenjem penala

Branimir Korać • petak, 05.07.2019.
Benin senzacija Afričkog kupa nacija: Izbacio Maroko u ludoj utakmici boljim izvođenjem penala
Foto: EPA

Reprezentacija Benina jedno je od najugodnijih iznenađenja Afričkog kupa nacija, a san nije prestao niti u osmini finala. Izbacili su Maroko boljim izvođenjem jedanaesteraca...

Iako Benin nema tako lošu reprezentaciju, ima nekoliko sasvim solidnih igrača koji igraju po europskim klubovima, ovdje je bio autsajder. Reprezentacija je to koja u povijesti nema nijednu pobjedu u 90 minuta na svjetskim prvenstvima i afričkim kupovima nacija. Nikada se nije plasirala na SP, a u tri dosadašnja nastupa na Afričkom kupu nacija osvojila je ukupno bod.

U Egiptu je došla do četvrtfinala zahvaljujući tri remija u skupini i eliminaciji Maroka boljim izvođenjem jedanaesteraca. Benin i dalje čeka tu povijesnu prvu pobjedu na velikim natjecanjima, ali sigurno se ne bi bunio da nastavi na ovaj način i dalje.

Maroko ima za čim žaliti. U osminu finala prošao je sa stopostotnim omjerom i fantastičnim omjerom s Beninom od kojeg nikada u povijesti nije izgubio. Imao je i ovdje veliku priliku za pobjedu, bio je bolji i u 96. minuti regularnog dijela imao je i kazneni udarac. Izveo ga je Hakim Ziyech, pucao je snažno i stresao stativu.

Inače Benin je poveo u 53. minuti kada je Moise Adilehou nakon kornera bio odlučniji na lopti od Da Coste i "kroz" Bona poslao loptu u mrežu.

Marokanci su pritisnuli i tražili poravnanje, a do njega su došli u 76. minuti pogotkom En Nesyrija za 1:1. Ukazala se Maroku već spomenuta prilika u 96. minuti kada je Sessegnon nepotrebno skrivio penal, ali Ziyech je bio tragičar.

Nakon produžetaka rezultat se nije mijenjao, od 97. minute Benin je igrao i bez isključenog Khaleda Adenona, no Maroko ništa od toga nije iskoristio.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Boufal i En Nesyri nisu bili precizni, na drugoj strani itekako precizni bili su svi pucači Benina i senzacija je dovršena. A ne treba smetnuti s uma kako je Benin igrao bez Stevea Mouniea, jednog od ključnih igrača.

Morocco - Benin Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

osmina finala

Maroko1:4 **Benin
Uganda0:1Senegal
Nigerija3:2Kamerun
Egipat0:1Južna Afrika
Madagaskar4:2 **DR Kongo
Alžir3:0Gvineja
Mali0:1Obala Bjelokosti
Gana4:5 **Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!