Nogomet

Valencia šokirala Chelsea, RB Leipzig uzeo bodove kod Benfice

Jan Šneler • utorak, 17.09.2019.
Valencia šokirala Chelsea, RB Leipzig uzeo bodove kod Benfice
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu bile utakmice prvog kola Lige prvaka, a od susreta iz skupine G i H valja izdvojiti veliku pobjedu Valencije kod Chelseaja...

Polovica prvog kola Lige prvaka je završena. U skupinama G i H bilo je dosta uzbuđenja, a na kraju ipak možemo reći da momčadi koje su slavile zasluženo nose bodove. Chelsea je bio bolji od Valencije, ali kada ne iskoristite gomilu prilika, pitanje je koliko ste zaslužili pobjedu. Što se tiče RB Leipziga i Ajaxa, njihove pobjede su tek zaslužene.

Chelsea - Valencia 0:1

Valencia ima velikih problema u cjelokupnom klubu. Puno je kritika na momčad, na novog trenera, na odnose unutar kluba, ali čak i takva, Valencia je napravila veliko iznenađenje u prvom kolu. Na gostovanju na Stamford Bridgeu došla je do tri boda protiv Chelseaja.

Londonski klub imao je inicijativu gotovo svih 90 minuta. Konstantno je pritiskao domaćin, radio sjajan posao, ali nikako nije uspio doći do pogotka. Sjajan je bio Jasper Cillessen koji je nekoliko puta spašavao goste. Iako nisu bili u sjajnoj poziciji, gosti su došli do vodstva u 74. minuti.

Nakon slobodnog udarca, Rodrigo se našao potpuno neometan u šesnaestercu, iz okreta je pucao i pogodio za 0:1. Krenula je nova ofenziva Chelseaja, a prilika za izjednačenje dolazi na samom kraju susreta. U 84. minuti Daniel Wass igra rukom u šesnaestercu, Cuneyt Cakir nakon konzultiranja VAR-a dosuđuje kazneni udarac, ali Ross Barkley pogađa prečku i lopta odlazi u gol-aut.

Premalo je vremena ostalo do kraja, Valencia je napravila još dvije zamjene, potrošila vrijeme i konačno upisala prve bodove. Mateo Kovačić igrao je do 80. minute kada ga je zamijenio tragičar susreta Barkley.

Benfica - RB Leipzig 1:2

RB Leipzig je u Lisabonu pokazao da će biti vrlo opasna momčad u ovosezonskoj Ligi prvaka. Na početku sezone teško gostovanje kod Benfice, ali njemačka momčad odlazi s punim plijenom. Nisu loše stajali niti Portugalci. Igra je bila prilično izjednačena, ali sredinom drugog dijela Leipzig radi prednost.

Sve je riješio Timo Werner pogocima u 69. i 79. minuti te donio veliku prednost svojem sastavu. Benfica je dobro zaigrala, pokušala doći do smanjenja zaostatka i napravila dobar posao u 84. minuti. Haris Seferović smanjio je zaostatak, ali nedovoljno da se spase od poraza.

Ajax - Lille 3:0

Od polufinalista prošlogodišnje Lige prvaka Ajaxa nije se očekivalo ništa drugo nego pobjeda u prvom kolu protiv Lillea. To se očekivalo, ujedno i dogodilo, ali francuski sastav pokazao je vrlo hrabru igru i pomalo nepravedno izgubio s 3:0. Konačni rezultat definitivno nije realan prikaz stanja na terenu.

Pogotke za nizozemski sastav postigli su Quincy Promes u 18. minuti, Edson Alvarez u 50. i Nicolas Tagliafico u 62. minuti. Tada je ujedno susret bio praktički završen. Lille je imao u posljednjim trenucima utakmice dobru priliku, no Yusuf Yazici pogodio je okvir gola. Francuski sastav može žaliti za boljim rezultatom jer je na trenutke djelovao kao bolji i opasniji sastav.

Domagoj Bradarić odigrao je svih 90 minuta za francuski sastav, a premda nije direktni krivac za drugi pogodak, mogao je puno bolje reagirati kod samog finiša akcije.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Lyon1:1Zenit
Benfica1:2RB Leipzig
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!