Tenis

Naomi Osaka ne zna za poraz u finalima Grand Slam turnira, treću titulu uzela u New Yorku

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.09.2020.
Naomi Osaka  ne zna za poraz u finalima Grand Slam turnira, treću titulu uzela u New Yorku

Naomi Osaka pobjednica je ovogodišnjeg izdanja US Opena. Okrnjen turnir s dosta otkaza, ali Osaku neće biti briga, ima razloga za slavlje, u finalu je u tri seta bila bolja od Viktorije Azarenke...

Svake godine po jedno finale i svake godine po jedan osvojeni Grand Slam turnir. Tog se ritma Naomi Osaka drži pa je tako 108. godine slavila u New Yorku protiv Serene Williams, 2019. godine u Melbourneu protiv Petre Kvitove i ove godine ponovno u New Yorku protiv Viktorije Azarenke.

Osaka je na svim turnirima dosad imala sličnu praksu, kada je prošle četvrto kolo, osvojila je turnir, tri puta je bila u četvrtfinalu i tri puta je otišla do kraja.

Ove godine u New Yorku je za titulu igrala protiv Azarenke koje se tek vratila kako spada tenisu, nije znala za pobjedu punih godinu dana, sve do Cincinnatija uoči US Opena. Početkom godine čak je razmišljala i o potpuno kraju karijere koliko je bila razočarana, no onda joj se otvorilo.

Cincinnati je osvojila nakon što je Osaka finale predala bez borbe, a ovdje je ipak poražena u finalu nakon dva sata borbe.

Krenula je odlično i u prvom setu nije pružila nikakvu šansu Osaki. Japanka je svoj jedini gem osvojila kod 2:0, tri puta je izgubila servis i bila je bez ikakvog odgovora.

U drugi set Azarenka je krenula s 2:0 i tko zna kako bi se meč raspleo da je zadržala break u narednom gemu. Ipak nije i Osaka se ekspresno vratila u set i napunila samopouzdanjem.

Nakon 3:2 sve je bilo u znaku Osake koja ulazi u seriju, osvaja pet gemova zaredom i ulazi u treći set.

Tamo je napravila break kod 2:1, a zatim izvukla u sljedećem gemu 0:40 pa propustila priliku riješiti me ne iskoristivši četiri break lopte kod 4:1.

Azarenka to kažnjava i radi break za 4:3 i povratak u set, ali onda još jednom pada, gubi svoj servis i u konačnici i set.

Osaka osvaja titulu pobjedama protiv Misaki Doi, Camile Giorgi, Marte Kostjuk, Anett Kontaveit, Shelby Rogers, Jennifer Brady i Viktoriju Azarenku.

US Open, finale:
Naomi Osaka (Japan, 4) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 1:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!