Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 16.02.2021, 21:00 h
Barcelona
Barcelona 1:4 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Genijalni Mbappe razbio Barcelonu na Camp Nouu, Kataloncima igra samo čudo u Parizu

Branimir Korać • utorak, 16.02.2021.
Genijalni Mbappe razbio Barcelonu na Camp Nouu, Kataloncima igra samo čudo u Parizu

Barcelona je na izlaznim vratima Lige prvaka. Izgubila je od PSG-a 4:1 na svom stadionu i treba joj čudo u gostima za prolaz...

Dobra utakmica na Camp Nouu koja je još jednom razotkrila silne Barcelonine probleme i potvrdila kako ova Barca nije niti sjena one koja je oduševljavala godinama. Parižani su odradili odličnu utakmicu i bez Neymara i Di Marije te su došli na korak do prolaska u sljedeću fazu natjecanja.

Zasluženo. Barcelona jednostavno ima previše igrača koji su van forme, momčadski ne izgleda dobro i PSG je bio kompaktniji, opasniji, ubojitiji - bolji.

Barcelona je prva došla do prilike i to u 14. minuti kada je Griezmann dobio loptu u prostor, došao iskosa pred Navasa, ali odlično ga je pratio Kimpembe koji ga je dovoljno omeo da Griezmann iz peterca ne zabije za vodstvo.

Ubrzo je Barcelona ipak povela. De Jong je utrčao u 16 metara, pratio ga je Kimpembe i nehotice ga sapleo te je dosuđen penal. Izveo ga je Messi koji je postigao svoj četvrti gol u Ligi prvaka ove sezone i to četvrti iz penala.

Nakon pola sata kreće PSG. U 32. minuti poravnava potpuno zasluženo, krasna akcija, u konačnici dodavanje Verattija za Mbappea koji lakoćom prolazi čuvara i onda bez problema zabija za 1:1.

Mogao je Paris doći i do preokreta do odmora, Kurzawa je zaprijetio u 35., zatim Icardi u 45. čemu je prethodio kiks ter Stegena, ali na odmor se otišlo s 1:1.

U drugom dijelu Barcelona se potpuno raspala, nestala s terena, a Parižani su punili mrežu. U 65. minuti gosti su poveli, Florenzi je dobio krasnu loptu u 16 metara na desnoj strani, ubacio je u sredinu gdje iz drugog plana utrčava Mbappe i zabija za 2:1.

Pet minuta kasnije Paredes je u ulozi asistenta, ubacio je za Keana koji glavom zabiju između Barceloninih braniča,.

Već 3:1 zvučalo je ružno za Barcu, ali stigao je i četvrti gol. Draxler je vukao kontru, pronašao Mbappea koji zabija za konačnih 4:1.

Do kraja Barcelona je pokušavala doći do smanjenja, ali najbliže je došla kada je Navas skoro poklonio pogodak nakon što je napucao loptom Griezmanna.

Zaslužena pobjeda PSG-a na krilima genijalnog Mbappea. Barcelona? Njoj teško da i čudo može pomoći.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!