Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 17.02.2021, 21:00 h
Sevilla
Sevilla 2:3 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Sjajna Borussia briljantnim prvim poluvremenom do slavlja u Sevilli

Branimir Korać • srijeda, 17.02.2021.
Sjajna Borussia briljantnim prvim poluvremenom do slavlja u Sevilli

Sevilla je u problemima. Prvi susret osmine finala Lige prvaka protiv dortmundske Borussije izgubila je na svom travnjaku 3:2, Nijemci mogu biti puno zadovoljniji, odigrali su stvarno sjajnu utakmicu...

Sevilla u sjajnoj formi protiv dortmundske Borussije koja je ove sezone nanizala previše kikseva. Guralo je to Andalužane u status blagih favorita, ali na travnjaku je priča bila drugačija. Borussia je jednostavno bila agilnija, brža, konkretnija i odnosi prednost na uzvrat.

Počelo je dobro za bSevillu koja je povela već u sedmoj minuti. Suso je dobio loptu pred kaznenim prostorom gostiju, izborio se za udarac i onda opalio izvana. Lopta je na putu do gola zakačila Hummelsa što je bilo dovoljno da lopta prevari Hitza i uđe u mrežu.

Nije se dugo čekalo na odgovor. Već u 19. minuti Borussia je poravnala na 1:1 i potpuno se vratila u utakmicu. Haaland se ovaj put našao u ulozi asistenta, dobro se riješio nekoliko čuvara i onda ubacio za Dahouda koji je sjajno opalio i poravnao na 1:1.

Sevilla se teško nosila s motoričnijim i bržim gostima koji u 27. minuti dolaze do još jednog pogotka. Ponovno je Haaland napravio najveći posao, povukao je napad, na ulasku u kazneni prostor odigrao dupli pas sa Sanchom, došao pred vratara i rutinski zabio.

U završnici prvog dijela Sevilla je je izgubila loptu na svojoj polovici, Marco Reus krenuo je u kontru, mogao je i sam završiti, ali odlučio se za Haalanda koji je nbio u boljoj poziciji, a Norvežanin takav zicer ne propušta.

Ivan Rakitić nije imao dobro prvo poluvrijeme, imao je dosta problema s veznjacima gostiju i na poluvremenu je ostao u svlačionici. Borussia je odigrala perfektno prvo poluvrijeme, a Sevilla je počela buditi tek u drugom dijelu i to nakon sat vremena igre kada je Lopetegui ukupno povukao već četiri izmjene.

Imao je Escudero odličnu šansu, zatim i Oscar Rodriguez sjajno pucao i pogodio vratnicu iz slobodnjaka da bi u 83. minuti Sevilla uspjela smanjiti.

Rodriguez je odlično ubacio u 16 metara, obrana Borussije nije dovoljno ozbiljno shvatila Luuka de Jonga koji se prikrao na drugu vratnicu i zatim rutinski zabio za smanjenje na 3:2.

Pokušala je Sevilla pritiskom u završnici doći do poravnanja, ali nije uspjela, ostalo je 3:2, Borussia nosi prednost na uzvrat.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!