Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 17.02.2021, 21:00 h
Porto
Porto 2:1 Juventus
Juventus

Porto zabijao na početku oba poluvremena, Chiesa pogodio za bolje raspoloženje Juventusa

Branimir Korać • srijeda, 17.02.2021.
Porto zabijao na početku oba poluvremena, Chiesa pogodio za bolje raspoloženje Juventusa

Porto je odradio dobar posao protiv Juventusa u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Upisao je pobjedu 2:1, zabijao na početku oba poluvremena, a Juventus je u bolju poziciju stavio pogodak Chiese u zadnjih deset minuta...

Juventus je upisao poraz u Portu, ali na kraju ipak može biti zadovoljan. Gol Federica Chiese dao je nadu Juventusa, gol u gostima puno znači i Porto ipak nema tako ugodnu situaciju uoči uzvrata. Do 82. minute sve se činilo savršeno, no onda je Chiesa zabio gol koji bi mogao biti važan.

Krenulo je jako loše za Juventus koji je primio gol u 61. sekundi. Porto je visoko pritisnuo goste, Bentancur je vraćao loptu Szczesnyju, napravio je to jako loše i Taremi je prije došao do lopte i ugurao je u mrežu.

Niti kasnije Juventus nije tako lako iznosio loptu, tu su se stvarali problemi i Porto je to mogao opet kazniti. Nije uspio, ali je neovisno o tome imao nekoliko solidnih pokušaja koji su mogli završiti pogotkom.

Prvih 45 minuta okončano je vodstvom domaćina 1:0, a već u 19. sekundi drugog poluvremena domaćin podiže na 2:0.

Porto je odradio fantastično otvaranje drugog poluvremena, odličnom akcijom izigrao je kompletnu momčad Juventusa, Manafa je proigrao Maregu koji iz blizine podiže na 2:0. Juventus nije mogao imati lošiji početak oba poluvremena.

Loš je to utjecalo na goste pa je Sergio Oliveira u 52. minuti došao do sjajne pozicije, ali pucao je previše po sredini.

U zadnjih pola sata Juventus je bio sve opasniji, sve je češće prijetio i to mu se isplatilo u 82. minuti. Rabiot je ubacio loptu u sredinu, ona prolazi pokraj svih igrača, dolazi do Chiese koji je odmah šalje u mrežu.

Do kraja susreta nije bilo promjena, ostalo je 2:1 za Porto koji može žaliti zbog tog primljenog gola.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Barcelona1:4PSG
RB Leipzig0:2Liverpool
Sevilla2:3Borussia D.
Porto2:1Juventus
Atlético Madrid0:1Chelsea
Lazio1:4Bayern
Atalanta0:1Real Madrid
Borussia M.0:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!