Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 10.03.2021, 21:00 h
Liverpool
Liverpool 2:0 RB Leipzig
RB Leipzig

Bolje nego u Premier ligi: Liverpool i drugi put slavio protiv RB Leipziga

Branimir Korać • srijeda, 10.03.2021.
Bolje nego u Premier ligi: Liverpool i drugi put slavio protiv RB Leipziga

S dva puta po 2:0 Liverpool je eliminirao RB Leipzig i prošao u četvrtfinale Lige prvaka. U Premier ligi mu ne ide i gubi utakmice koje ne bi smio gubiti, ali u Ligi prvaka Liverpool je vrlo dobro odradio posao protiv opasnog RB Leipziga...

Liverpool nastavlja put u Ligi prvaka gdje je u dva susreta bio bolji od RB ČLeipziga. Dva puta po 2:0, niz prilika i zaslužen prolaz u četvrtfinale.

Liverpool je dobro otvorio utakmicu i vrlo brzo zakuhao opasnost u 16 metara Nijemaca, ali Kampl je u zadnji čas odnio loptu i spriječio neugodnost.

Leipzig je poujazao kako ima odličnu tranziciju u desetoj minuti, brz napad, lopta je u 16 metara došla do Olma koji je sam pred Alissonom, ali Brazilac fantastično brani taj pokušaj.

Prvo poluvrijeme donijelo je niz prilika na obje strane pa je tako Liverpool sljedeći put zaprijetio nakon kornera u 19. minuti kada je Jota odlično pucao glavom, ali vratar Leipziga sjajnom intervencijom odbija preko grede.

Gulacsi je i pet minuta kasnije odlično reagirao u kontri Liverpoola, Salah je izbio pred njega, no Gulacsi je bio odlično postavljen. Lopta se odbila ponovno "domaćinu", a u konačnici je Alcantara pucao preko gola.

Puno bolje prvo poluvrijeme Redsa nego što su nastupi u Premier ligi gdje je vidljiv manjak samopouzdanja, no ovdje je ipak bilo lakše jer su Redsi imali 2:0 iz prve utakmice i mogli su zaigrati nešto opuštenije.

Bez obzira na to, Leipzig je neminovno također stvarao prilike, imao je i Sabitzer jedan dobar pookušaj u 32. minuti, no lopta je otišla vrlo malo pokraj vratnice.

U drugom poluvremenu nastavilo se s festivalom promašaja Liverpoola i to sve do 70. minute. Pet minuta ranije Hwang je pucao glavom i pogodio gredu, a pet minuta kasnije Liverpool je poveo i slomio otpor Leipziga.

Dobra akcija Liverpoola, Mane, Jota i Salah su kombinirali, Egipćaninu je asistirao Jota i Salah je napokon u ovom susretu probio led.

Četiri minute kasnije Origi ubacuje na drugu vratnicu, lopta dolazi do Manea koji rutinski zabija za 2:0.

Do kraja nije bilo promjena i Jürgen Klopp napokon je mogao s osmijehom dočekati kraj susreta.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Borussia D.2:2Sevilla
Juventus3:2 *Porto
Liverpool2:0RB Leipzig
PSG1:1Barcelona
Manchester City2:0Borussia M.
Real Madrid3:1Atalanta
Bayern2:1Lazio
Chelsea2:0Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!