Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - uzvrati, 09.03.2022, 21:00 h, Santiago Bernabéu, Madrid
Suci: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan De Vries, Allard Lindhout
Real Madrid
Real Madrid
Karim Benzema 61', 76', 78'
3:1(0:1) Paris Saint-Germain
Kylian Mbappe 39'
Paris Saint-Germain

Benzema odigrao simultanku i okrenuo dva gola zaostatka, sjajna asistencija Modrića!

Matej Kačan • srijeda, 09.03.2022.
Benzema odigrao simultanku i okrenuo dva gola zaostatka, sjajna asistencija Modrića!

Nevjerojatnu utakmicu, a posebno drugo poluvrijeme odigrao je Real Madrid predvođen Karimom Benzemom i Luko Modrićem. Real je preokrenuo 2:0 i s 3:2 ide dalje...

Real Madrid
Paris Saint-Germain
Real Madrid
Paris Saint-Germain
1
Thibaut Courtois
2
Dani Carvajal
(do 67')
3
Eder Militao
4
David Alaba
6
Nacho
8
Toni Kroos
(do 57')
9
Karim Benzema
10
Luka Modrić
11
Marco Asensio
(do 57')
15
Federico Valverde
20
Vinicius Jr.
Pričuvni igrači
25
Eduardo Camavinga
57'
21
Rodrygo
57'
17
Lucas Vasquez
67'
Trener
Carlo Ancelotti
50
Gianluigi Donnarumma
2
Achraf Hakimi
(do 88')
3
Presnel Kimpembe
5
Marquinhos
6
Marco Verratti
7
Kylian Mbappe
8
Leandro Paredes
10
Neymar
15
Danilo
(do 81')
25
Nuno Mendes
30
Lionel Messi
Pričuvni igrači
11
Angel Di Maria
81'
23
Julian Draxler
88'
 
Trener
Mauricio Pochettino

Kakva utakmica, kakva predstava Real Madrida i Karima Benzeme, a iznad svega, kakav novi epski raspad PSG-a! Parižani su u 150 minuta od 180 dvomeča bili mnogo bolji, imali su 2:0 da bi se raspali u 20 minuta i prosuli sve te Real ide dalje s ukupnih 3:2!

Krenulo je vrlo žustro, posebno sa strane Reala koji je odmah iz prvog napada pokušao iznenaditi uigranom i "nacrtanom" akcijom, prvo j zaprijetio Benzema pa kasnije Marco Asensio koji se našao kao iznenađenje u prvih 11.

U prvih desetak minuta jednom je Kylian Mbappé pobjegao na lijevoj strani i probao iskosa, ali kroti to Courtois, pa je na drugoj strani probao Carvajal iz daljine u jako dobrom početku susreta.

U 13. opet Mbappé bježi s lijeve strane, ovaj put ima mnogo bolji kut i probao je gađati bliži, ali Belgijac je opet na mjestu i skida dotad najopasniji pokušaj na susretu.

12 minuta kasnije odvija se nova velika prijetnja, ali na drugoj strani. Leo Messi napravio je prekršaj na Luki Modriću, ali je odmah loptu skupio Benzema i opalio s nekih 20 metara, ali prohujalo je to tik uz vratnicu.

Nije trebalo dugo da PSG odgovori, Neymar i Messi kombiniraju na malom prostoru kao u danima Barcelone, Messi je izašao koso na Courtoisa i podigao je loptu koja ne ide u gol, već paralelno s gol linijom, ali nikog nema u petercu.

U 34. minuti trese se mreža Reala, ali nema promjene rezultata. Mendes je pobjegao lijevo i vratio povratnu Mbappéu koji je raspalio s 11 metara i pogodio od stative, ali je Mendes bio u zaleđu.

Odmah na drugoj strani probao je Benzema glavom, ali Donnarumma lako to hvata. Slična situacija i u 37. minuti, opet je ubačaj tražio glavu Francuza koji je s lijeve strane iskosa tražio dalji kut, ali gađa kraj gola.

A onda opet Mbappé i konačno gol. PSG je uzeo loptu na svojih 20 metara, odmah je od strane Neymara poslana duga lopta na lijevu stranu gdje Francuz leti, bježi Ederu Militu preko cijelog terena, dolazi do Courtoisa i silovito gađa bliži kut u svom karakterističnom stilu.

U 42. minuti probao je Real doći do izjednačenja, Modrić je pokušao s ruba 16 metara, ali nema uspjeha kao za vikend protiv Sociedada. Ostalo je 1:0 do poluvremena, a Real nije uspio u naumu da rano u drugom dijelu izjednači.

Štoviše, u 54. se opet trese mreža Reala. Opet je Neymar gurnuo Mbappéa u šansu, ovaj je sjajno predriblao Courtoisa i pogodio praznu mrežu, ali je bio u zaleđu pa od tri pogotka koja je zabio, vrijedi samo jedan.

Ipak je Real u 61. stigao do izjednačenja. Donnarumma se poigravao na petercu, Benzema ga je natjerao na grešku pa loptu kupi Vinicius na petercu, šalje natrag Benzemi koji je naplatio pritisak i dobar posao lakim pogotkom.

Talijanski vratar žalio se na kontakt i prekršaj Francuza, sudac se nije oglasio i opet krećemo ispočetka, a čak je Benzema u 64. imao novu dobru priliku glavom koju je poslao malo kraj vrata.

PSG kao da se raspao nakon gola, u 73. opet prijeti Real. Benzeminu loptu obrana odbija Viniciusu koji puca iskosa, ali preko gola.

Samo tri minute kasnije stigao je preokret, i to u režiji Luke Modrića. Hrvatski maestro prvo je povukao napad i gurnuo Viniciusu naprijed, a kad se ovaj spetljao i vratio mu, Modrić je sa 17 metara našao Benzemu koji je pobjegao iza leđa obrani, dobio sjajnu loptu Hrvata i lako zabio za preokret.

Tek što je PSG krenuo s centra, Rodrygo krade loptu, daje Viniciusu desno, a ovome Marquinhos odbija loptu. No, ona je došla samo do natrčalog Benzeme koji iz prve sjajnim udarcem trese mrežu i kompletira hat-trick za svoju simultanku!

PSG se dotad već potpuno raspao, prednji trojc nestao je s terena, a obrana je poklanjala lopte. Nizao je Real napade i šanse, Modrić je još jednom probao lijevom sa 17 metara, zamalo neprecizno, ali nije više ni bilo bitno.

U prvoj minuti nadoknade morao je i Courtois malo poletjeti zrakom, Messi je lijepo zapucao iz slobodnjaka s 20 metara, ali je to poslao malo preko gola.

Real je do kraja zadržao tu prednost i s 3:2 ukupno te velikim preokretom nakon 2:0 prolazi u četvrtfinale, dok PSG doživljava novo veliko europsko razočaranje.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Bayern7:1Salzburg
Liverpool0:1Inter
Real Madrid3:1PSG
Manchester City0:0Sporting
Manchester United0:1Atlético Madrid
Ajax0:1Benfica
Lille1:2Chelsea
Juventus0:3Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!