Košarka

Cedevita Junior traži iskupljenje za blamažu na startu, Cibona unatoč problemima ide po pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 26.03.2023.
Cedevita Junior traži iskupljenje za blamažu na startu, Cibona unatoč problemima ide po pobjedu
Foto: FaH

U najzanimljivijem susretu drugog kola Lige za prvaka košarkaša Cedevita Junior dočekuje Cibonu. Cedevita Junior traži pod svaku cijenu pobjedu nakon poraza od Furnira na startu...

Cedevita Junior i Cibona sastaju se u drugom kolu Lige za prvaka košarkaša. Svaki dvoboj ovih protivnika je zanimljiv i važan za obje momčadi, a nema sumnje da će i jedni i drugi napraviti sve da pobjednički odrade ovaj susret.

Igraj na Cedevita Junior - Cibona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon regularnog dijela sezone ove dvije momčadi, kao i Zadar i Split, imale su po 18 pobjeda i četiri poraza, ali ulazak u ovaj dio sezone bio je šokantan za Cedevitu Junior koja je upisala rezultat koji baš nitko nije očekivao.

Već sam domaći poraz od oslabljenog Furnira je veliko iznenađenje, ali poraz 100:65 bio je baš senzacija. Osramoćena i ponižena Cedevita Junior traži hitno iskupljenje, a u goste joj dolazi ranjena Cibona.

Cedevita Junior vrijedi puno više od nastupa u prvom kolu protiv Furnira, ali morat će imati daleko bolji pristup jer s ovakvim nastupom neće puno napraviti. Ipak, ako nešto ide na ruku Cedeviti Junior, onda su to Cibonini problemi.

Cibona je tijekom tjedna ostala bez Marka Bakovića koji je napustio klub i preselio u španjolsku drugu ligu, tu je i ozljeda Filipa Bundovića kojeg neće biti na parketu neko vrijeme i Josip Sesar ima puno briga.

Međutim Cibona je puno puta pokazala kako je unatoč problemima znala odigrati vrlo dobro i doći do dobrog rezultata. Ovdje će protiv sebe imati vrlo kvalitetnog i motiviranog protivnika koji je napraviti sve da se iskupi za užasno otvaranje Lige za prvaka dok Ciboni bolji start ipak daje za nijansu opušteniji nastup i manji pritisak.

Što su rekli

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Svaka je utakmica protiv Cibone derbi, bez obzira na to kakve probleme imaju. Sigurno će imati problema s nedostatkom Bakovića i Bundović, no i mi imamo probleme s ozljedom Marčinkovića ovaj tjedan. Očekujem dobar susret, bit će to pravi derbi, a na kraju neka pobijedi bolji."

Josip Sesar, trener Cibone: "Ispred nas je težak raspored, imamo ozlijeđenih igrača, a ovoga tjedna nas je napustio i Baković. U odnosu na Cedevitu Junior nemamo nikakvih nepoznanica, nastojat ćemo se dobro pripremiti i odigrati što bolju utakmicu. Pozivam i naše navijače da nam budu šesti igrač u zajedničkoj želji da dođemo do novih bodova."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom sportova

Nedostaju

Cedevita Junior: Marčinković (ozljeda)

Cibona: Bundović (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Cibona i Cedevita Junior sastale su se u finalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić, a Cibona je tu upisala vrlo uvjerljivu pobjedu 86:66. Na kraju je i zaiskrilo između Krune Simona i Josipa Sesara, a Cibonu je predvodio sjajni Borna Kapusta.

Prognoza

Cedevita Junior iznimno motivirana ulazi u ovu utakmicu, taj Kup nije zaboravljen, traži se oporavak od poraza protiv Furnira, a Mulaomerovićeva momčad zna s čim se Cibona sve muči.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dubrava80:88Split
Zadar89:64Šibenka
Cedevita Junior93:96 *Cibona
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!