Košarka

Novi kolektivni ugovor u NBA ligi, ublažena ograničenja upotrebe marihuane

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2023.
Novi kolektivni ugovor u NBA ligi, ublažena ograničenja upotrebe marihuane
Foto: EPA

NBA liga objavila je da je s igračima potpisan novi kolektivni ugovor koji vrijedi sljedećih sedam godina. Svaka ga strana može raskinuti godinu dana prije roka, ali se o tome mora izjasniti do polovice listopada 2028. godine...

NBA i njeni igrači objavili su u srijedu da su potpisali novi kolektivni ugovor koji vrijedi do sezone 2029./30. i koji će stupiti na snagu od ljetnog prijelaznog roka.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sedmogodišnji ugovor, potpisan već u travnju, stupa na snagu u subotu, dan nakon otvaranja velikog ljetnog prijelaznog roka. Svaka strana može, međutim, raskinuti ugovor godinu dana prije njegovog roka, ali se mora izjasniti najkasnije do 15. listopada 2028. godine.

Novi sporazum posebno predviđa kazne bez presedana za franšize koje ne poštuju ograničenja plaća ("salary cap") te uspostavljanje turnira tijekom sezone, slično kupovima u nogometu.

Ograničenja upotrebe marihuane, legalna u nekoliko američkih država, bit će ublažena. U tekstu se navode i pravila kojih se igrači moraju pridržavati, ako žele uložiti u tvrtku koja prodaje kanabis ili organizira sportsko klađenje.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!