Nogomet

Olimpija u nemogućoj misiji, preokret protiv Galatasaraya bio bi pravo čudo

Mihaela Bradovski • utorak, 15.08.2023.
Olimpija u nemogućoj misiji, preokret protiv Galatasaraya bio bi pravo čudo
Foto: EPA

Galatasaray je već u prvom susretu u Ljubljani odradio najveći dio posla i praktički zakoračio u play-off Lige prvaka. U uzvrat donosi prednost 3:0...

Odlazak u Istanbul za Olimpiju je ipak turistički. Nadali su se Ljubljančani kako mogu u prvom susretu na svom stadionu doći do rezultata koji bi ih držao na životu uoči uzvrata, ali nisu uspjeli.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Galatasaray je potvrdio visoku kvalitetu i lako je slavio s 3:0 i tako odradio najveći dio posla već u tom susretu. Jako teško je očekivati da će Olimpija, koja je ionako bila u statusu velikog autsajdera, usred Istanbula u paklenoj atmosferi pregaziti Galatasaray.

Iako se Ljubljančani već polako okreću play-offu Europske lige, ipak imaju cilj i u Istanbulu. Bilo kakva pobjeda bila bi ogromna, puno bi značila u podizanju samopouzdanja i u Olimpiji će pokušati barem ostati neporaženi i tako poslati poruku.

Prvi susret bio je demonstracija snage Galatasaraya i pokazatelj razlike u kvaliteti. Prijetila je i Olimpija, ali Galatasaray je igrao samouvjereno i bilo je očito kako ima susret pod potpunom kontrolom.

Čak i ako je s rezultatom 2:0 za Turke, tinjala neka nada kod Olimpije da u ludoj utakmici u uzvratu može produžiti nadu u prolaz, ali pogodak Dervisoglua u 91. minuti za konačnih 3:0 potpuno je ubio svaku nadu.

Galatasaray je u svakom pogledu favorit, ali u jednoj utakmici, Olimpija uz dosad najbolji nastup ove sezone, može pokazati da je mogla puno bolje proći u prvom susretu i da je uzvrat mogao biti otvoreniji.

Što su rekli

Okan Buruk, trener Galatasaraya: "Ako sam nešto naučio u nogometu, onda je to da morate biti pametni i oprezni jer nikada ne znate što se može dogoditi. Prednost je dobra, ali još imamo puno posla. 90 minuta je pred nama i ne smijemo se dovesti u situaciju da se susret zakomplicira."

Joao Henriques, trener Olimpije: "Naše misli su u potpunosti usmjerene na obračun s Galatasarayem. Idemo u utakmicu kao i obično, očekujem dobar susret pun prilika. Znam da su Turci favoriti, da su bolji od nas, jer su navikli na atmosferu i na takve utakmice. Očekuje nas stvarno dobra atmosfera i odličan stadion, želimo to iskoristiti. Dvoboj će sigurno biti na razini Lige prvaka, moramo vjerovati do kraja. Nismo ovdje došli izgubiti, igrat ćemo maksimalno."

Mjesto, vrijeme, sudac

Istanbul, Rams Park, 20:00

Sudac: Marco Guida (Italija)

Nedostaju

Galatasaray: -

Olimpija: -

Prošli međusobni dvoboj

Susret u Ljubljani bio je ključan vrlo vjerojatno. Tamo je Galatasaray slavio s 3:0 golovima Akturkoglua, Mertensa i Dervisoglua.

Prognoza

Bez obzira na potencijalno opušteniji nastup domaćina, Galatasaray je i ovdje favorit te se očekuje njegova i druga pobjeda.

FOTO: EPA, SEDAT SUNA

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

København0:0Sparta Prag
Rakow2:1Aris Limassol
PSV Eindhoven4:1Sturm Graz
Klaksvik2:1Molde
Braga3:0TSC Bačka Topola
Olimpija Ljubljana0:3Galatasaray
Panathinaikos1:0Marseille
Slovan Bratislava1:2Maccabi Haifa
FC Rangers2:1Servette
Aris Limassol0:1Rakow
Maccabi Haifa3:1Slovan Bratislava
Molde2:0 *Klaksvik
Sparta Prag5:7 **København
Galatasaray1:0Olimpija Ljubljana
TSC Bačka Topola1:4Braga
Dinamo1:2AEK Atena
Servette1:1FC Rangers
Sturm Graz1:3PSV Eindhoven
Marseille5:6 **Panathinaikos
AEK Atena2:2Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!