Nogomet

Marseille hvata zaostatak iz prvog susreta, Panathinaikos na teškom ispitu

Mihaela Bradovski • utorak, 15.08.2023.
Marseille hvata zaostatak iz prvog susreta, Panathinaikos na teškom ispitu
Foto: EPA

Marseille i Panathinaikos sastaju se u uzvratnom susretu trećeg pretkola Lige prvaka. Prvi susret u Ateni otišao je na stranu Grka s 1:0...

Još jedan susret visokog rizika. I prije prvog dvoboja u Ateni strahovalo se od žestokih sukoba navijača ova dva kluba, međutim izbjegnuti su, u dobroj mjeri i zbog događanja uoči neodigranog susreta između AEK-a i Dinama.

Igraj na Marseille - Panathinaikos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez obzira na sve i ovaj dvoboj je stavljen pod naziv visokog rizika što je i razumljivo. U Marseilleu je slično kao u Zagrebu sigurnost podignuta na najvišu razinu, UEFA je zaprijetila i Grcima i Francuzima da neće imati milosti ako bude nereda.

Prvi susret pripao je Panathinaikosu i još jednom pokazao ranjivost Marseillea u Europi. Francuzi su bili daleko ispod očekivane razine i upisali su zasluženi poraz u ovom dvoboju. Ako se nešto ne promijeni uoči uzvrata, imat će velikih problema.

A trebalo bi se promijeniti, prvenstveno u načinu igre jer je za očekivati kako će Panathinaikos zaigrati zatvorenije i tražiti svoju priliku iz tranzicije. Ovaj put Marseille bi mogao imati potpunu inicijativu, no trebat će pronaći način kako slomiti grčki bedem i pritom biti dovoljno oprezan da ne sijevne neka kontra,

Za vikend je Marseille odradio "generalku" i u prvenstvu upisao pobjedu protiv Reimsa s 2:1. Bio je to zanimljiv dvoboj u kojem je Marseille ipak slavio iako je i Reims imao svoje šanse.

Panathinaikosu još nije počelo prvenstvo i on je odrađivao pripremu za ovaj dvoboj bez prvenstvenih obaveza.

Što su rekli

Marcelino, trener Marseillea: "U Ateni smo odigrali daleko ispod naših očekivanja. Naša momčad je u stvaranju, ali imamo i jako malo vremena da se podignemo. Ovo nije isprika nego realnost. Ostali smo i s igračem manje i bilo nam je teško. Kod kuće moramo puno bolje."

Ivan Jovanović, trener Panathinaikosa: "Morali smo igrati kako smo igrali u Ateni, nismo imali drugačiju opciju. Tražili smo pogodak jer smo znali da bez njega nećemo moći puno napraviti. Čeka nas još jedna jako teška utakmica, nadam se dobroj reakciji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Velodrom, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Marseille: Kondogbia (suspendiran)

Panathinaikos: -

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu između Panathinaikosa i Marseillea domaćin je slavio s 1:0. Pogodak za pobjedu postigao je Bernard u 83. minuti.

Prognoza

Marseille je kvalitetniji, ali mora hvatati zaostatak i još uvijek nije u najboljoj situaciji. Šanse za prolaz su 50:50.

FOTO: EPA/Guillaume Horcajuelo

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

København0:0Sparta Prag
Rakow2:1Aris Limassol
PSV Eindhoven4:1Sturm Graz
Klaksvik2:1Molde
Braga3:0TSC Bačka Topola
Olimpija Ljubljana0:3Galatasaray
Panathinaikos1:0Marseille
Slovan Bratislava1:2Maccabi Haifa
FC Rangers2:1Servette
Aris Limassol0:1Rakow
Maccabi Haifa3:1Slovan Bratislava
Molde2:0 *Klaksvik
Sparta Prag5:7 **København
Galatasaray1:0Olimpija Ljubljana
TSC Bačka Topola1:4Braga
Dinamo1:2AEK Atena
Servette1:1FC Rangers
Sturm Graz1:3PSV Eindhoven
Marseille5:6 **Panathinaikos
AEK Atena2:2Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!