Nogomet

Jadranski derbi na Rujevici ujedno je i izravna borba za prvo mjesto

Mihaela Bradovski • subota, 07.10.2023.
Jadranski derbi na Rujevici ujedno je i izravna borba za prvo mjesto
Foto: FaH

Danas je na rasporedu Jadranski derbi, veliki dvoboj na Rujevici u kojem se Rijeka i Hajduk bore za prvo mjesto uoči reprezentativne stanke...

Nakon pobjede protiv Dinama u prošlom kolu, pred Hajdukom je nova velika utakmica, danas gostuje na Rujevici kod Rijeke. Uvijek su to velike utakmice, bez obzira u kakvom je stanju koja momčad.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hajduk je trenutno vodeći na ljestvici i ima dva boda biše od Rijeke koja je trenutno drugoplasirana s tri boda ispred Dinama. Pobjedom u ovom susretu Rijeka bi preskočila Hajduk i reprezentativnu stanku dočekala bi na vrhu dok je Hajduku za čuvanje vrha dovoljan i bod.

Riječani posebno motivirani dočekuju ovaj dvoboj, nisu zaboravili prošli dvoboj na Poljudu u kojem su reagirali jako loše i izgubili potpuno zasluženo bez da su ozbiljnije zaprijetili.

No Rijeka u gostima i Rijeka na Rujevici, to je sasvim drugačija priča. Na Rujevici su Riječani puno konkretniji, opasniji i bolji nego što je to slučaj u gostima gdje ipak ne izgledaju tako dobro.

Zato i Splićani s posebnim oprezom dolaze na ovo gostovanje iako su na Rujevici posljednjih godina itekako uspješni. U šest uzastopnih gostovanja kod Rijeke, imali su isto toliko pobjeda dok u posljednjem dvoboju nisu poraženi s 2:0.

Pobjeda protiv Dinama sigurno je Splićanima još podigla samopouzdanje, ali ponajviše zbog rezultata, ne toliko zbog same igre koja nije bila na nekoj visokoj razini što je često slučaj kada igraju Hajduk i Dinamo.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Prošli put sam rekao da pola Rijeke živi za ovu utakmicu, čovjek me ispravio, cijela Rijeka živi za ovu utakmicu. Najvažnije je da ne podlegnemo uvjetno pritisku tribina, da odigramo svoju utakmicu i pokušamo uzeti tri boda. Pritisak je sa svih strana, ali igra se za ni više ni manje tri boda. Ima još puno do kraja, ja to tako gledam. Naravno da ću s igračima razgovarati, s dosta njih u četiri oka. To su sve mladi igrači, ne treba stavljati teret na leđa, ja nemam i ne osjećam pritisak, to je utakmica kao svaka druga. To je sada Hajduk, kasnije će doći i Gorica, Dinamo, mi u svakoj utakmici želimo pobjedu, kao i oni."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Mladi su i potentni. Nezgodna je to momčad koja posebno dobro igra kod kuće. Igra dobro, postiže puno golova, ali nismo ni mi za baciti. Imamo vjeru u naše mogućnosti, dosta toga će ovisiti i o nama. Moramo biti pravi i odgovoriti na pravi način. Uvijek je dobro kada nakon velike pobjede upišeš novu. To bi pokazalo našu moć i stabilnost. Imamo priliku za još malo odvojiti se, ali već smo bili u toj situaciji pa je nismo iskoristili. Ne bojim se suđenja, hvalio sam ga dok je bilo onih pola godine dobro, ali sada nije dobro i to moram reći. Kolarić je dobar sudac, pokazao je već kvalitetu, no ja sam ipak koncentriran na svoju momčad."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 18:30

Sudac: Patrik Kolarić

Nedostaju

Rijeka: Petrovič, Čabraja, Veiga (ozljede)

Hajduk: Ferro, Pukštas (ozljede)

Prošli susret

U prvom dijelu sezone Hajduk je lako slavio na Poljudu iako je rezultatski bilo samo 1:0.

Prognoza

Rijeka je jaka kod kuće, Hajduk pun samopouzdanja, moglo bi završiti remijem.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!